AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

30 Ağustos 2013 Cuma

HERŞEYE RAĞMEN İNANÇLA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.
Bizden önceki nesillerin, büyük Atatürk önderliğinde, büyük emeklerle bize hediye ettikleri bu büyük günün değerini yeniden anlama günlerindeyiz.
Çocukluğumuzdaki günlere kadar geri dönmeye gerek yok, çok değil 10 yıl önce sokaklarda nasıl coşkuyla kutlandığını hatırlayın...
Zoraki, asık suratlarla, yasak savarak yapılan törenlere, her seferinde çeşitli bahanelerle engellenen sokak kutlamalarına karşı, sokağa çıkıp, bayraklarımızla, şarkılarla kutlayalım.
Nice zaferlere.


Bu bayramda aramızda değiller. Özgürlüğümüzün kazanıldığı bu bayramda onlar ESİR.
Dün seslerini duyarak (dinlemek için buraya) bir nebze içimize su serpildi ama YETMEZ. Bütün dualarım pilotlarımızın, evlatlarımızın bir an önce yuvalarına kavuşması için.
Buraya tıklayarak Lübnan Dışişleri Bakanlığı resmi Facebook sayfasına gidin ve FREEDOM FOR TURKISH PILOTS yazın. Hergün. Onlar aramıza dönene dek.
Lütfen duyarsız kalmayın, 10 saniyeden fazla zamanınızı almıyor.



26 Ağustos 2013 Pazartesi

HALKA BİLEZİK

Yapmaya, yazmaya resim çekip yayın girmeyi bile unutmuşum :)
Şimdiiii, Tatesal blogundan bir öneri var. Özetle diyor ki; "Paylaşımlarımızı Facebook, Twitter yerine bloglarda yapmaya devam edelim" Hak veriyorum. Bir süredir bloglardaki hareketsizliği de buna bağlıyorum, sohbetler azaldı, bazen bloglara bakmayı unutuyorum bile. Facebook'daki paylaşımlarda buradaki gibi sohbet edemiyoruz. Orada bir beğen tuşu var, kuru bir tık, işlem tamam. Burada soruyoruz, öğreniyoruz, bazen dertleşiyoruz. ben burayı daha çok seviyorum. Hobi paylaşımlarımı artık sadece blogumda yapacağım. Belki 1-2 ay sonra resimleri Faecbook'da ki profilime ve Nivva'ya da atarım.


Bir formül buldum. Blogda yayınlayacağım şey her ne ise, onun resminden bir minik parçayı Facebook'a atacağım, tamamını görmek isteyen buraya buyuracak. Nasıl? :)))




Gelelim sadede.
Uzun zamandır halka bilezik yapmayı planlıyordum. Bir deneme yaptım. Birleşme yerleri olması gerektiği gibi muntazam olmadı. Yaparken yanlış yol izlediğimi fark ettim ama, fark ettiğim aşamada geri dönüş yapamadım. Neyse dedim ya, bu deneme.
İki parçadan oluşuyor, içinde lastik var, böylece kolayca takılıp çıkarılabiliyor.

Tamam sustum resimlere geçiyorum. Ha siz Uyku'yu da özlemişsinizdir. Buyrun o zaman bir taşla iki kuş.




12 Ağustos 2013 Pazartesi

KOLAY SANDIM, ALDATILDIM :)))

Bir şeyler yapıp biraz oyalanayım dedim.

Facebookda bu resmi görünce amanın tam benlik, ne kadar kolay diye atladım.
LİNK BURADA














Aman ne kolaymış !!!!!!!
Böyle bir ucube oldu.















Ben onu öyle bırakır mıyım hiç? :)))


Elyaf saçlar ve biracık boya... ta taaaam..
Zavallıcığım. Bak öbürü masum bir aşçı oldu. Senin kaderin de, benim elime düşüp Vardar Ovasının rakılı versiyonunu dinlemiş Bülent Abi'ye dönmekmiş, kader bu naapican, çekecen :)))



Biraz da Einstein'a da mı benzemiş ne? :))





11 Ağustos 2013 Pazar

LÜTFEN DESTEK VERİN: FREEDOM FOR TURKISH PILOTS

İki gündür gözüme uyku girmiyor desem yeridir.
Bu adamlar neredeler ne yapıyorlar, işkence görüyorlar mı? Sağ salim yuvalarına kavuşacaklar mı?
Bazı gazetelerin yazdığına göre 1 aydır bu tarz tehditler alınıyormuş. O zaman bu insanlar hiç bir güvenlik önlemi alınmadan nasıl yatılı olarak gönderilir? Bir minibüse bindirilip 70 yaşındaki şöföre nasıl emanet edilebilir?
En az 50 yere yazdım, facebook'da belki sizleri bıktırdım. İki gündür destek bulabilmek için çırpınıyorum, tırmalıyorum. Benim çocuğum 24 saatle kurtuldu bu durumdan. Oh bizim başımıza gelmedi diye kenara çekilip duramıyorum.
Buradan tekrar rica ediyorum. Facebookdaki Lübnan Dışişleri Bakanlığının resmi sayfasına (LİNK BURADA) pilotlarımızın bu resmini gönderin. Yazabildiğiniz kadar çok FREEDOM FOR TURKISH PILOTS yazın. Yoğun kamuoyu baskısı her zaman işe yarar.
Tek başıma yeterli olmama imkan yok. Yoğun desteğinize ihtiyaç var. Lütfen 2-3 dakikanızı ayırın. Her gün yapın bunu.
İsterseniz aşağıdaki resmi kopyalayıp gönderin, isterseniz facebookdaki bu resimli paylaşımın linkini kopyalayıp yapıştırın LİNK BURADA

LÜTFEN DUYARSIZ KALMAYIN

7 Ağustos 2013 Çarşamba

ESKİMİŞ EKMEK KUTUSUNA DEKUPAJ VE HAMUR KABARTMA

Ekmek kutum eskimişti. Kapağını tutturan çivilerin olduğu yerler de kırılınca el atmak şart oldu.
Arka plandaki deseni kendim hazırlamış ve daha önce ıvır zıvır kutusu kaplamıştım. Kedi kardeşlerin deseninden isterseniz BURAYA buyrun.

Tam her şeyi hazırlayıp masama oturdum bir de ne göreyim, hamur çok az kalmış. Ben bir paket daha var sanıyordum. Hangi hobici bir şey yapmaya karar verir de, önüne çıkan engele boyun eğer. Şiddetle direnirim bu duruma :) O zaman istikamet mutfak. Un, nişasta, formika tutkalı ile hamurumu yaptım. Zaten eskiden hazır kabartma hamuru mu vardı? Tembelliğe alıştırıyorlar bizi :)

Hani kabloları duvar kenarına sabitlemek için oluklu plastik aparatları olan çiviler vardır ya, Kapağın içine onlardan çaktım, Dış yanlardan taktığım vidalar bu olukların içine girerek kapağın yeniden hareket edebilmesini sağladılar. Bu işlemi baştan yapmayı unutup, her şey bittikten sonra yaptığım için vida başları ortada kaldı, birer yaprak yapıştırıp gizledim.

Benzer desenle 3 tane kavanozu da giydirip, üzerinde konuşlandıracağım.
1.si sert kabuklu meyve çekirdekleri için. Çöpe atmıyoruz, biriktirip kasım ayında uygun yerlere atıyoruz. 1 tanesi bile tutsa kârdır.
2.si kardeşciğimin bir projesi varmış, metal kutu açma anahtarlarını biriktiriyoruz.
3.sü Uyku'nun kuru  mama kabında artan mamaları biriktirip sokaktaki pisilerimize götürüyoruz.






Bu kadar yüreği yanık anne varken, ailelerinin bir ferdi esir tutulurken, kalplerimiz üzüntü ve öfke doluyken, nasıl olur bilmem ama, adet olmuş söylüyoruz...
İyi bayramlar