AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

1 Mart 2012 Perşembe

ACİL CEVAP BEKLEYEN BİR SORUM VAR

Arkadaşlar, no'olur bilen cevap vesin. Bazı bloglarda yorum sayfası pop-up pencereyle açılıyor, Bu tarz yorum sayfalarında "e-posta yoluyla abone ol" butonu yok mu, ben mi bulamıyorum? Bu durumda yeni yorumları, cevapları takip edemiyorum, Hep geri dönüp bakmak lazım, ama benim hafıza kutusu dolu, nereye ne yazdığımı, sorduğumu unutuyorum. 

17 yorum:

  1. Tatlım, ne yazık ki google yeni uygulamada bunu kaldırmış. Geçici olarak mı bilmiyorum ama bundan sonra blogları ve yorumları Google plus ta takip etmemiz için zorluyor bizi. Alışabilirmiyiz bilmiyorum ama daha bir çok şeyi değiştiriyorlar. Bir çok gadget kaldırılıyor. Daha sonra yen gadgetler filan koyacaklarmış güya ama bana sorarsan mahvettiler herşeyi. Ben öylece bakakaldım. Acaba wordprese mi geçsem? Orada nelerle karşılaşırım? Daha büyük sorunlar yaşarsam ne yaparım? gibi sorular sorup duruyorum kendimeç Bekleyip göreceğiz. Amaçları bizi face gibi sosyal paylaşım sitelerinden koparıp kendi paylaşım sitelerini yani google plusı canlandırıp diğerleriyle rekabet edebilecek hale getirmek. Yani anlayacağın sorun biz blogcularda deil google de. :(

    YanıtlaSil
  2. Ama bu sorun sadece yorum için pencere açılan bloglarda var. BAk seninkini takip edebiliyorum. Sanırım sen de benimkini.

    YanıtlaSil
  3. Blogger bi rahat dursa şaşarım zaten...
    Aynı soru benim de kafamda dolaşıyor. Yorum yapma isteğim de kalmadı bu yüzden. Benim blogumda da pop-up pencere ile açılıyordu yorumlar. Şimdilik, kayıt altına gömülü seçeneğini seçtim. Ama bu şekil hoşuma gitmiyor. Umarım düzelir.
    Bir de izlediğim blogları listeye ekleyemiyorum. Kaydetmiyor bir türlü:( Gülsüm ablamın dediği gibi gadgetlarda da değişiklik yapıyorlar sanırım.
    Blog Hocam bilir mi acaba? Bu konuyla ilgili yeni bir yazı göremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi birine alışmadan başka değişiklik. Nedir yani? Bu Google+ meselesini de çözmek için kafa patlatmak lazım. Sevmiyorum böyle işleri. Vaktimden yiyor habire.

      Sil
  4. Nihaaal, pop up larda takip etme butonu yok ama mail kutuma düşüyor yorumlar...
    Bana yaptığın yorum cevapları senin kutuya düşmüyormu ?

    YanıtlaSil
  5. Hayır şekercim, sana yaptığım yorum cevaplarından haberdar olamıyorum. Ancak daha sonra yeniden bloguna gelip yorumlara bakmam gerekiyor. Pop-up kullananlarda durum budur. Benimki gibi yaparsan takip edilebiliyor.

    YanıtlaSil
  6. Ay bir de yaptığınız yorumların cevaplarını mı izliyorsunuz? Bana da öğretin:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa şimdi oturup anlatacağım, ondan sonra da sayfanın sazanı olacağım. Yağma yok. :)))

      Sil
  7. anaaa Nedreeet, sen yaptığın yorumlara verilen cevapları takip etmiyor musun, yani boşu boşuna mı sana cevap veriyoruuuuz, yok artııık, çok ayııııp.... :))
    Yazının altında çıkan yorum penceresinde :Yorum yaptıktan sonra yollaya basıyorsun, bir tarafında e-posta ile takip et diyor bir de ona basıyorsun.
    Pop-up pencere yani açılan pencereye yaptığında önce takip et butonuna, sonra yolla butonuna basıyorsun diyeceğim, ama yenilenen pencerede takip etme butonunu unutmuşlar, o nedenle pop-up pencere kullananların acilen yorum ayarlarını "altta gömülü"ye çevirmeleri rica olunur...

    Nihalim bunca açıklama boşa gitmesin, gerekince kopyalayıp yapıştırmak üzere bir yana kaydet istersen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ben Nedret şaka yapıyor sandım da anlatmadım. Yaşa sen.
      Eeee Nedret cevapları takip etmiyorsa bu yazıyı nasıl okuyacak :)))

      Sil
    2. Valla sazan benim herhalde ama ben de bilmiyorumdum yani benim mail kutuma hiç gelen bir şey yok alışkanlık halinde yorum yazdığım sayfalara dönüp bakıyorum. Uygulama ortadan kalkmış ve ben bunu yeni öğreniyorum bu bilgi ne işime yarayacak benim şimdi:))) pek anlamadım. Ama kurcalama bence Nihalciğim pilav- eldeki bulgur hikayesine dönüşmesin sonra. Ama hiç sevmiyorum böyle metazori değişiklikleri açıkcası bunaldım. Ben chrome geçtim zorunlu olarak ama memnunum. Şimdi de gmail zorluyor oraya buraya geç diye direniyorum direnebildiğim kadar:))

      Sil
    3. Fiamma'cığım, senin blogundaki yorum sayfasında da sorun yok. Seninki benimki gibi olanlara galiba "gömülü" deniyor. Sorun pop-up pencere açılanlarda. Yorum yazmadan önce, aşağıdaki "e-posta yoluyla abone ol" linkine mi dersin, butonuna mı dersin, neyse işte, oraya tıklarsan, o konuya ait yeni yorumlar ve cevaplar mail adresine geliyor.

      Ben de Chrome'a geçtim mecburen, explorer o kadar ağırlaştı ki, mecbur kalmamız için mahsus yapıyorlar galiba.

      Sil
  8. Ben Chrome'A KULLANIYORUM ŞU ARA BİR PROBLEM YOK .Pek anlamam zatembu meretten kızlar sağolsun onlar yapıyor bir sıkıntım olunca taşaron kullanıyorum senin anlayacağın.

    YanıtlaSil
  9. Mevdoş'cuğum, ben de Chrome kullanıyorum mecburen. Ama senin blogda da aynı sorun var. Yazdığın cevaplardan haberdar olamıyoruz. Yorum formunu değiştirmeni tavsiye ederim. Seninki pop-up pencereli. "Gömülü"ye çevirmeni öneririm. Gülsüm'cüğüm blogunda anlatmış nasıl yapılacağını.

    YanıtlaSil
  10. Vallahi hepinizi tarihe gömerim dedikoducu şeyler:)) Geldim işte ne var? Blogları gezerken bakınıyorum tekrar bana cevap veren var mı diye, ne olmuş, spor oluyor. Hem Banu Hanım'cığım,göm göm dedin gömdüm. Yine de ne gelen var ne giden? Yanlış öğretmişsin işte. Ay ben bunu yanlış yere yazdım galiba.Sen alınma Nihal'ciğim. Kopyalayıp Banu'ya yapıştırayım en iyisi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kih hih kih, yakalandık Banuuu.
      Ama bir dahaki gelişine kadar bu yazıyı okuyamayacak, hadi gel facebook'dan baskın yapalım :)) Ciddiyim.

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?