AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

23 Mart 2012 Cuma

BİR AYNA ROMANI :)

Yaşlı, şişman, sarışın kadın (eeee orta yaşlı, balık etli desek? Balığın cinsini karıştırıp kafamı bozmayın) İlham Amca'sının yine kendisini terk ettiği günlerden bir gün (BAŞLAYACAM bu adamın kaprisine de), can sıkıntısı sesleri eşliğinde, odadan odaya dolaşıyor, yaratıcılığının kendisine neden böyle küskün davrandığını irdeliyordu. Olmazdı, olamazdı, barışmalıydılar. Düşmüş omuzlarını dikleştirmeye çalışaraktan, masasına oturup tiksinç bir lale yaptı. Rengi mengi iğrenç oldu. O esnada, yaşlar dolan gözlerine teller ilişti. Üzerlerine vuran cılız kış güneşine inat pırıl pırıl parlıyorlar ve ona göz kıpraştırıyorlardı. Yarabbiciği, acibağ bu bir işaret miydi?

Korkmayın, keçiler fazla uzağa kaçmadı, akşam olunca döner gelirler :)))

Gerçekten iğrenç bir lale yaptım. Sonra da teller ve şu minik boncuklarla bu rezaleti kapattım. Öylece bıraktım. Bir ara gözüme ilişti, sap ve yaprak ekledim. Yine bıraktım. Bir gün baktım, pek güzel parlıyorlar, üzerine resin döktüm, kenarına bakır şerit yapıştırdım. Sonra çeşitli zamanlarda, artan tüm resinleri, çiçekler yaparak değerlendirdim. Epeyce bir zaman da öyle durup, unutuldular. Geçenlerde onlara ani bir sevgi duydum, acıdım :) Gidip füme renkli bir ayna kestirdim. Böylece zavallılar gün ışığına kavuştular.
Ama resimlerini çekmek kâbus gibiydi. Ayna resmi çekmek ne zormuş. Onyüzbin resim çektim. Ancak bu kadar oldu. İtiraf edeyim, aslı resminden güzel.








41 yorum:

  1. Bu girişin sonu nereye varacak diye diye okudum. Sen beğenmemeye devam et yaptıklarını, nasılsa onlar kendiliklerinden güzelleşiyorlar. Çok sanatsal bir çalışma olmuş bence aynaya çok yakışmış ellerine sağlık, kendini yaşlı sanan sarışın torik:))

    YanıtlaSil
  2. Allah iyiliğini versin hatun. Gözümden yaş geldi gülmekten. Torik ha? Ben bunun acısını çıkarırım bir gün, kork benden :)))))
    Ay hâlâ gülüyorum. Sen de gül inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Dilim tutuldu resmen, düpedüz sanat senin yaptığın, Allahım çok güzel olmuş ya, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Türüm türüm sanat kokuyor valla. Artık şuna karar vermek zamanı gelmiş sende: Sanat sanat için mi, sanat toplum için mi? :)))))))))) Şaka bir yana çok beğendim. Şöyle ki, güzel duygular uyandırıyor, insanın içine bir sıcaklık, yumuşacık bir şeyler doluyor. Allahın insanoğlunun yüreğine verdiği güzel pırıltıların, o yüreğin ellerinden değerli bir objeye döküldüğünü görmek, hayattan aldığı zevki artırıyor. "Bu fikir benim aklıma gelir miydi, gelmezdi, niçııın, niçın gelmezdiii, benim bu sarışın ve tombik güzel hatundan neyim eksiiik, snıf snıf" kıskançlığını da beraberinde yaşatıyorsun:) Bu arada en sevdiğim şarkılardan biri Sevgili İlhan Şeşen'in "Ah canım, hanımcığım, Tombalak tomurcuğum, Can yoldaşım, tosuncuğum” dur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bu gece gülmek bir haller olacak bana, çok yaşa e mi?
      Diyetteyim canlarım diyetteee. Ocak başından bu yana taaam rakam 5, yazışya beeeş kilo verdim. 10 kilo daha vereyim de görürsün tosuncuğu, tombalak tomurcuğu :))))
      Şahane sözlerini es geçemiyorum, çok teşekkürler.

      Sil
  5. Ben sana bir çakıl taşı vereyim, sen onu da bir şahesere dönüştürürsün, yaptığın her çalışma Muhteşem yüzyıl hatunlarına layık :)) ellerine sağlık alnından öpülesi tebrik edilesi hatun :)) AYŞENUR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar mıyım dersin? Valla ruh halime bağlı, mesela şu an, kemirdiğim salatalığa katık edip bir lokmada yutabilirim :) Son bir haftadır diyetim çok zor geçiyor, şu an AÇIIIIM.
      "AYŞENUR" mesajı aldım, hemmen geliyorum. :)

      Sil
  6. Bakıyorum,okuyorum,bir daha...bir daha bakıyorum,inanamıyorum!Bu nasıl bir zevk,nasıl bir güzelliktir ? Bin yıldır bekleyen killerimi ortaya çıkarasım geliyor! Bir kutu dolusu da tel var! Yok yok sizi izlemek çok daha güzel :) Telin bu kadar yakışacağı hiç aklıma gelmezdi harikasınız,gerçekten de yaptığınız sanat,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkarın valla Gülden Hanım, yeni şeyler görelim biz de. Ama lalenin altını saymazsak bunlarda kil yok. Resin, tel ve boncuk.
      Çok teşekkür ederim harika sözlerinize. Sevgiler.

      Sil
  7. Bahar yaramış, İlham Amca gelmese de olur:)Bu aynaya bakan mutlu olur, dolayısı ile genç görünür,çokça yap, insanlar anti-aging masraflarını azaltabilsinler.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet bu güzel fikir hiç aklıma gelmedi. Çiçekler arasından görününce ben de kendimi çiçek gibi sanabilirim :))
      Bundan bir daha yapar mıyım bilmiyorum. Sapları yapıştırırken çok zorlandım. Cımbızla tutmama rağmen bütün parmaklarım japon yapıştırıcı oldu. Yani parmak izimi almak isteseler mümkün değil. O derece.

      Sil
  8. hani ben iğrenç lale falan göremiyorum,yaşlı lafını da asla size yakıştırmadım,ben çok hoş sarışın bir bayan görüyorum burada,gözleri parlayan,her dokunduğunu da ışıldatan(bazen yorum yazamıyorum,kpss derdim var da malum,yoksa her yaptığınıza bakıyorum aslında,onun için darılmayın ne olur bana,izliyorum tüm arkadaşlarımı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lalenin iğrençliğini makyajla kapattım Fimofimo'cuğum. Amaaan insan kendiyle dalga geçmezse hayatın tadı tuzu kalmaz. Çok teşekkürler. Sınavda başarılar dilerim. İyi haberlerinizi bekliyorum.

      Sil
  9. Şahaneeee olmuş .... Aklım uçtu bakarken.. Gözleriniz de iri iri ve çok güzel ya.. dünyaya bakarken acaba bizden daha mı çok şey görüyorsunuz da bunlar çıkıyor diye düşünmeye başladım :)) Ama normal insanlardan farklı şeyler gördüğünüz , algıladığınız kesin :)) Gene bağladım lafı uzaylı nihal erpedene :)))güle güle kullanın, içinizden kelebekler uçsun bakarken, benim uçtu vallahiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafadaki eksik tahtalardan kırılarak giren ışık nedeniyle olabilir mi :)))
      Uçurucu sözlerinize teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  10. yazıyı okuyorum bian önce de resmi görmek için sabırsızlanıyodum yok cnm nihal abla iğrenç bişey yapmış olmaz diyorumm ve işte sonra resmi bi görüyorum çarpılıyorum resmen allahımmm gözüm gönlüm açıldııı bu nasıl bir yetenek ve zevktirrr tek sensin biliyosun degil mii fimonun üstadısınn :))
    ayrıca gri renkte ayna mı var hayretim şaştı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcığım Mavii'ciğim, çok teşekkür ederim.
      Gri ayna var, füme ayna diyorlar. Genellikle mobilyaların aynalı parçalarını o renk yapıyorlar. Havalı duruyor.

      Sil
  11. Siz büyük bir ustasınız bence konunuzda.Uzun zamandır gördüğüm en güzel ayna bu.

    YanıtlaSil
  12. Benim yorumum buraya niçün gelmemiş anlamadım ki? Yoksa yazdıklarımı beğenmeyip yayınlamadın mı? Tamam, kızma... Yaşlıyım ya, ''gönder''e basmayı unutmuşumdur:((
    Dedimdi ki: Sen ilhamınla beraber doğmuşsun. Gezenti olanlar bizim ilhamlar:)) Bir giderler gelmezler. Ben bu aynana da bayıldım:)) Sana zaten baygınım kendini tombiş sana kadın:)) Allah seni özene bezene yaratmış:)
    Bu arada Nilgün Hanım'ın yorumlarında gördüm. Gözün aydın olsun. Oğlun sertifikasını almış. Allah nice başarılarıyla övünmenizi nasibetsin:)) Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar mıyım hiç öyle şey. Ben de diyordum ki Nedret beni ihmal ediyor :)) Valla ben kendimi tığ gibi sanıyorum da, tartı-ayna ikilisi gıcıklı ediyor.
      Doruk için de teşekkürler. Daha yolu var ama en zor bölümmüş bu atlattığı. Hepimizin yavrucuklarına Allah her şeyin en güzelini versin.

      Sil
  13. Çok değişik bir çalışma olmuş ama bu:)Ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Süper Süper Süper harika bir çalışma. Daha öncede yazmıştım.Sizin çalışmalarınız çok özgün çok zevkli çok değişik çoook daha çok...:)))) Kendinize haksızlık etmeyin.Yaptığınız çalışmaları çok beğeniyorum.ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bu çalışmamın sonucundan memnunum doğrusu. Lalenin ilk hali içindi o kadar tatava :)

      Sil
  15. Bilge' yle ağzımız açık baka kaldık, çok beğendik, harika olmuş, öpüyoruz seni:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilge'ye de sana da teşekkür ederim Sevda'cığım. İkinizi de öpüyorum.

      Sil
  16. Thank you Baukje, greetings too.

    YanıtlaSil
  17. Hikaye güzel ayna çok güzel ve zarif ne emekli iş ellerine sağlık harika olmuş .

    YanıtlaSil
  18. nihal hanımcığım siz ne kadar beyenmesenizde yine döktürmüşsünüz.Ellerinize sağlık...iLHAM AMCANIZ SİZİ TERKETMEMİŞ BELLİ OLUYOR..Hala adresinizi göndermediniz şalınız paketlendi bekliyor... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Anne Eli, yok valla bunu beğendim. Lalenin eski hali pek fena idi :)

      Çok özür dileyerek soruyorum, şal meselesini anlayamadım. Ben yine bir şey yapıp da unuttum mu yoksa?

      Sil
  19. sen bir harikasın şekercim yaaaa........

    YanıtlaSil
  20. Aaaayyyyy, hakkat ayıp bana yaaaa, bu kaçar mıııı, bu harika, bu muhteşem, ay ben bayıldım hakkat buna, Nihaliiim, pano dedim dedim, oldu işteeee, hem de aynalısından :)
    Keçilerin kaçması işe yarıyormuş bak, onlar dönmeden bu güzellik çıkmış ortaya :))

    YanıtlaSil
  21. Hihhihihih nasıl duygu sömürüsü yaptım ama, koşa koşa getirdim seni :))))
    Sana bir tüyo, yeni gelen de duvar süsü :)

    YanıtlaSil
  22. Wowww...I love your work.
    Have a nice time.
    Kisses.
    Criss.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?