AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

14 Nisan 2012 Cumartesi

UYKU'NUN EVİ BİTTİ

Uyku'nun kedi evi bitti. Süslemesi hiiiiiç istediğim gibi olmadı. Zaten hevesim kaçmıştı ya, bırak dağınık kalsın dedim. Aman biraz renklendi işte. Belki daha sonra, keyfim, zevkim, isteğim gelir, düzeltirim.

Monte ederken canımı çıkardı maymun.
Biter bitmez de üstüne çıktı.
Umarım hep böyle sahiplenir, sever.
Bütün ümidim, bu ev sayesinde kocaman çiçeğimi kurtarmak. 
Evimiz iki katlı. Burası teras :) 

Yaptığım çiçekler günün modasına uydu. GDO çiçekler bunlar :)))
Çalılar arasında yetişen laleler, sakız sardunyası gibi sarkan menekşeler :)))




Amaaaan buraya çıkmak zor oluyordu.
Fırsattan yararlanmalı.

Madem kolayca çıktım,
o zaman bir de tavana çıkmayı denemek lazım.

Anneeeeee gel beni indir.
Bu şaka değil.
Oraya çıkıyor, bir süre yatıp etrafı seyrediyor,
sonra da sıkılınca beni çağırıyor.
Sonraki manzara aşağıdaki resim.

Hazretin önünde eğiliyorum,
sırtıma atlıyor,
ben diz çöküyorum,
nihayet lütfen yere atlıyor :))))))


37 yorum:

  1. evi çok güzel olmuş.kedilerin bu yükseklik sevdası nerden geliyor acaba? bizim kızda vitrin tepelerinde hatta orada uyumayı pek seviyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kediler yapmamaları gereken her şeye sevdalı FunD@'cığım. Maksat yaramazlık olsun.

      Sil
  2. Öyle güzel olmuş ki Uyku'nun evi, çok beğendim. Elimden gelse ben de bizimkilere yapardım:) Dediğiniz gibi inşallah sever ve kullanır, çünkü hevesleri çabuk geçiyor. Ama benimsemiş gibi.
    Maşallah bir tavanda gezmediği kalmış:) Gerçi onu da denemiş:)
    Sevgi dolu ve mutluluk içinde yaşayın.
    Uyku'yu çok çok öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hayalimdeki süslemeleri yapmadım üşendim Ayşım Hanım'cığım. Kabartma dekupajlarla, ayçiçekleri, bahçe çitleri filan yapacaktım. Sevgili Meral Hanım'ın öğretilerini epey inceledim. Sonra da tembelliğim tuttu. Üç gün sonra hevesi geçer, uğraştığımla kalırım dedim.

      Sil
  3. :)) Bunu çokk sevdimm, yukarı çıkıp inememe durumunu:)))Aynısı biz<de de var da, sırtıma atlamıyor kerata, korkuyor mu neyse artık..
    Uyku çokk tatlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu uyanık sevgili Boncukçu. O emrediyor, biz yapıyoruz. Mecburuz, çünki dediğini yapmazsak, ilgi çekmek için halıları, koltukları, çiçekleri yoluyor. Maymun bu maymun :))

      Sil
  4. Elinize sağlık çok güzel olmuş
    Benzer çalışma düşünüyordum örnek olarak çok faydalı oldu.Uykunun maymuncuk halleri bizim evde de sık sık yaşanıyor.Kedi milleti ya çok şakacı ya da biz onların insanlarıyız:))Benimkilerden biri dut ağacına tırmanıp ulurdu beni aşağıya indirin diye.Günde 5 kere filan olunca çıktığı o dalı kestirerek durumdan kurtulduk.
    Sevgiler her ikinize de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, biz onların insanlarıyız. Sizinki şanslı, zavallı Uyku bahçe nedir bilmiyor ki ağaca tırmansın. Eskiden bir plaj çantasına koyar veterinere götürürdüm, kafasını çıkarır etrafı seyrederdi, bir gün veteriner aşı yaparken canını çok yaktı, o gün, bu gün dışarı çıkmaktan korkar oldu. Kocaman taşıma kutusu aldık korkmadan götürelim diye, ona da girmiyor. Bazen sitenin bahçesine indirsem de ayağı toprağa bassın diyorum, kapıdan bile çıkmıyor. Komik ama veteriner eve geliyor artık bu yüzden.

      Sil
  5. masal dinler gibi okudum:)))))))
    ne sansli kedicikkkkk
    ohhhhh kelebeklerin arasinda yazmakta bir baska keyiffffff
    sevgilerrrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan hanım, gelmedi mi kelebekler sizin bahçeye, göndermiştim oysa :)

      Sil
  6. Güle güle otur ve uyu uykuuuu evin çok güzel olmuuuuş :) Bu arada; çocuk gibi bu yahu , umarım siz evde yokken oralara çıkmıyordur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çocuk gibi Serpil HAnım. Hem de yaramaz, muzur çocuk gibi. Gece Haluk benden önce yatarsa ki genellikle öyle olur, bir yandan gözünden uyku akıyor bir yandan avaz avaz bağırıryor bana, kalk sen de yat, hep beraber yatalım diye. Ve sonunda ya beni yıldırıp yatırmayı başarıyor, ya da götürüp babasının yanına yatırıyorum, biraz kafasını okşayıp uyutuyor, sonra kaçıyorum :))) Ayol benim oğlum bebekken böyle kapris yapmazdı. Evletcığım, vakti gelince öper yatırırdım, o kadar.

      Sil
  7. AYYY ne tatlı ya tekirim gibi oda böyle olmadık yerlereçıkar girer oynaşırdı.Kedi evi güzel fikir uzun süredir zamansızlıktan yazamadım ama hep buradaydım kusura bakmayın sizleri unutmadım.:)

    YanıtlaSil
  8. Eksikliğinin farkındayım Mevdoş'cuğum, ama bu aralar hepimiz öyleyiz, ya vakitsizlikten, ya isteksizlikten, ne yazıyoruz, ne iş yapıyoruz. Çoğunluk aynı durumda olunca, herker birbirini anlıyor :)

    YanıtlaSil
  9. İnanılır gibi değil Nihalciğim sen o yuvayı altından yapsan da o yapacağı yaramazlığı yapacak ve düz duvara tırmanacak: Ayy o hevesli hevesli gümüşlüğün üzerinden yukarı baktığı hali çok komik. Polimer kille sen ona en iyisi bir kanat yap hazerfen gibi istediği yere konsun.Şimdiden gümüşlüğün üzerindeki fil ve vazo ve de kurtarmaya çabaladığın çiçek için başsağlığı dileyeyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaaaan bozma moralimi hatuncağız. O fil epey ağır. Bir şey olmaz. Zaten olursa fena olur, çok eski ve rahmetli babamın en sevdiği şeylerden biriydi. Bak şimdi içime kurt düşürdün.

      Sil
  10. Saray gibi bir ev olmuş Uyku için elinize sağlık hemde sevmiş evini.Benim komşumun kedileri de duvardaki raftan bibloları düşürüyorlar bence kuşları kıskanıyor kediler..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kediler kendilerinden başka her şeyi kıskanma yetisine sahip. Haluk'a sarılsam hemen nerede olursa olsun aramızda bitiveriyor :)

      Sil
  11. Çok güzel Nihaaal..sen mi yaptın tasarımını..yoksa hazır mı alıp monte ettin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakaladım seni Nefise, bir önceki yayını atlamışsın :)) Arkadaşım, Uyku için yaptı. Ben sadece çiçekleri yapıştırdım.

      Sil
  12. Ev çok şirin olmuş, ellerine sağlık. :)

    Kedinin son hallerine bayıldım. :)

    YanıtlaSil
  13. Amanın amanın ne şeker koskoca apartman olmuş canım. Uykunun muzurluklarına bayılıyorum.Flamma'yada katılıyorum ayrıca o gümüşlüğün üzerindeki fil ve vazoyu gözden çıkardınız herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ühüüüüü, siz de mi Sabiha Hanım. Kaldırayım ben oları bari.

      Sil
  14. Ay Nihal Abla öldüm gülmekten güzel oldu güzel, keyfini sürsün sıpa:)) Bilge zaten ufal olan odasına çadır aldı, Tarçın'la şimdilik orada ikamet ediyorlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En akıllıca işi Bilge yapmış. Benim gibi, acaba sever mi sevmez mi diye düşünmeye gerek kalmamış, ablacığının yanında her yeri sever.

      Sil
  15. Çok şeker yaa... Üç taneyle doymadım, gelip seninkini de sevesim var:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel gel, kuduruk zamanını gör de seninkilerin kıymetini daha çok anlarsın :)

      Sil
  16. :))))çok ğüzeldi yaa evinin terasını daha çok sevmiş ğaliba.Fıstık da yüksek bir yerden böyle habersizce sırtımıza atlıyor.Fıstık'a da bu evden yapsam iyi olacak çünkü karanlık yer arıyor,uyumak içinde örtülerin altına ğiriyor.aklıma ğeldi büyük bir mukavva
    sevğiler..kutudanda olur....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Habersiz atlamak için bizim bir ara oradan geçişimizi beklemesi lazım. Ama beklemek ve Uyku kelimeleri yan yana gelemiyor efendim. Mesela, tam şöyle uzanıp şekerleme kıvamına gelmiş olmanız onu hiiiiiç ilgilendirmiyor :)))

      Sil
  17. çok cici olmuş benim girip oturasım geldi.kiralar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Buyrunuz efendim, kiralamak ne demek, şeref verirsiniz :)

      Sil
  18. Bayıldım... Ama çok şık olmuş. Uykunun da keyfine diyecek yok yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay cevabı atlamışım Gülsüm'cüğüm, kusuruma bakma. Aman iyi ki daha fazla uğraşmamışım, yine ilgilenmiyor maymun. :(
      Sanırım yakında yine kaldıracağım.

      Sil
  19. ÇOk şirin. Eeee kedi annesi olmak kolay değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili Solmaz, gerçekten hiç kolay değil. Vallahi oğlumu böyle şımartmadım ben. :)

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?