AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

6 Nisan 2012 Cuma

UYKU'NUN EVİ -1

Hani bahsetmiştim, çok eski ve çok sevgili arkadaşım Kurtuluş'tan, hatırlarsınız, geçen ay Avusturalya'dan döndü. Geçen yıl gitmeden önce Uyku'ya ev yapmıştı. İki katlı, teraslı filan. Nasıl da özene bezene yapmış. Kapısı kedi kafası şeklinde, yanda şirin bir pencere, katlar arasında geçişi sağlayan bir delik. Üstelik kendisi çizdi. Çok pratik bir şekilde monte ediliyor. Özel tasarım yani. Kapının üstünde adı bile yazıyor. Ama bu kaprisli maymun yüzüne bile bakmadı. Sinir etti beni. Ben de demonte edip kaldırdım.
Şu sıralar pek meraklı ve hareketli. Sanırım uygun zaman evine alışması için. Nicedir de aklımdaydı evi süslemek. Eh bu durumda kolları sıvadım. Önce ayçiçekleri kullanayım, dekupaj, hamur kabartma filan yapayım dedim, ama gözüm yemedi. Aklımda kil projeleri var, şimdi bilmediğim dekupaj, hamur kabartma işine dalarsam zorlanacağım, iyi olmayacak hevesim kaçacak falan filan. O zaman kurtarıcı ne? Elbette arkası yapışkanlı folyolar. Öyle, bir yerden başladım, doğaçlama, kesip, biçip yapıştırıyorum. Bakalım nereye varacak. Hemen bitecek gibi değil, ben de tefrika yapayım dedim :)
Bu arada hazret teftişe geldi. Amaaan galiba sevecek, yaşasıııııın.









Biraz da yaramazlık
Azdı, kudurdu, halıları bile katladı, şimdi enerji topluyor. Bebek gibi uyumuyor mu?

21 yorum:

  1. :))))bu kediler bir alemler,ğirilmemesi ğereken heryere ğirip yatarlar ama onlar için özene bezene yapıl yerleri kullanmazlar nedense.
    ne kadar ğüzel olmuş yuvası benim ğirip yatasım ğeldi:)))))
    çok şık olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla sormayın Halime Hanım, inşallah bitince beğenir de eviyle oyalanır, aksi takdirde kocaman çiçeklerim yerle bir olacak, onlara tırmanıyor :)

      Sil
  2. Bak canım bence sen o evi kendin için hobi sandığına dönüştür üstten bir kapak falan yaparak, bu yaramazın hiç içine girip yatacağı yok baksana yatacak yeri bulmuş bile raf içinde:)En sevimli hali o uyuyan hali bütün yaramazlıklarımı unut dercesine:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiammaaaaa bozma moralimi :)) Her hali sevimli eşek sıpasının.

      Sil
  3. Ayy sizde bendensiniz. Bizde çok kedi besledik özene bezene hazırladığımız yerinde hiç bir zaman yatmadı, çoğunlukla kızımla birlikte uyudu umarım sizinki yerini sever çünkü çok şirin olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabiha Hanım, bütün kediciler birbirimizi çekiyoruz, neredeyse tüm blog arkadaşlarımın en az bir kedisi, köpüşü var. Ne güzel.

      Sil
  4. Arkadaşınız ne kadar güzel bir ev yapmış, ellerine sağlık.
    Şimdi sizin zevkli ellerinizle nasıl bir hale dönüşecek çok merak ediyorum.
    Uyku en tehlikeli yerlerde merakını gidermiş:))
    O uyumaları yok mu bayılıyorum o hallerine. Uyku da burada çok masum ve tatlı, maşallah.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa değil mi? Çok marifetlidir arkadaşım. O yüzden yaptıklarımı kolay kolay beğenmez. Haluk'la Kurtuluş beğendiyse kesin güzel oldu diyebiliyorum :)
      Uyku diyor ki, "yerimiz müsait, bekleriz" :))

      Sil
  5. Çok güzel olmuş, Uyku da ilgilenmiş baksana, yatacak inşallah:)
    Çokk güzel çıkmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah inşallah Boncukçu, evini severse yine resim yayınlarım.

      Sil
  6. Sevmiş gibi sanki:)) Hadi inşallah. Benim Sîmâsız gece gündüz üstümde bu aralar. Yapışık kardeşler gibi geziyoruz:)) O uyku pozları beni çileden çıkartıyor. Gidip mıncıklayorum dayanamayıp:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Nedret'ciğim, sağları solları belli olmaz bunların. Simasız'ın burnuna da öpücük. Paşa'dan ne haber, kaçıyor mu yine? Senin 3. kedinin adı neydi?

      Sil
  7. Evet Paşa hâlâ uzun kaçışlar yapıyor. Ama artık eskisi kadar panik yapmıyorum:)) Üçüncü kedimiz Paşa'nın annesi. Adı ''Annecik''. Kısılaştırdık, ikimiz beraber şişmanlıyoruz. O çok hanım ve yorgun bir kedi. Hiç kaprisi yok. Kuru mamasını yer, gelir bana kendini sevdirir ve hep ayni minderinin üstünde hanım hanım oturur. Tek kötü huyu, koltukların kenarlarını tırnaklıyor:( Kaç senedir itinayla koruduğumuz ev eşyalarımız bunların yüzünden berbat oldu:))

    YanıtlaSil
  8. Bayıldım uykunun evine.. Ben anneanne olma yolunda ilerlerken bir türlü PC başına oturamayınca çok şey kaçırmışım. Baharı beklerken, senin blogunda ki baharı görmemişim. Ne şirin olmuş blogun. Sen gibi cıvıl cıvıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şekerliğin yanındayken, kaçırdığın hiç bir şey önemli değil anneanneciğim :)
      Uyku'nun evine gelince, daha epeyce bekleyecek galiba. Hevesim kaçtı. Öylece duruyor.

      Sil
  9. Tam insanın Uyku olası gelir valla diyecektim ki hevesinizin kaçtığını öğrendim:)! Neyse ki tüm ev Uyku'nun çok problem yaratacağını sanmam.Hem onun eviyle ilgilenmediğinize göre bize yeni güzelklikler hazırlıyorsunuzdur.Ne zamandır sesiniz de çıkmadığına göre:P!))
    Ben sesimi çıkarayım bu arada azıcık ve bloğumdaki hediye çekilişine herkesi beklediğimi çığırayım.1 yaşında oluyor bloğum ve sizlerle kutlamak istiyorum. Herkesi beklerim...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Dilek Hanım, hiç bir şey yapmıyorum desem yeri. Akşamları tv karşısı eğlenceliği olarak kardeşime ördüğüm battaniyeyi saymazsak. O da tam eğlencelik, o an canımın istediği rengi alıp kullanıyorum. Bir süre daha sesim çıkmayabilir yani :))
      Blogunuzun yeni yaşını kutlarım.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Nihal Hn. Sizide bloğuma beklerim. Eğlenceliğine yani:) tam bahar rehavetine kaptırmışız sizi desenize... En kısa zamanda Esin hn.ya da İlhami Bey'in yakasını paçasını tutup size yollayacağım... Güzel eserlerinizi görmek isteği ve bencillliği ile.
      Sevgiler...

      Sil
  10. blogunu yenı kesfettım :) takıpteyım..benımkıne de beklerım..ıyı haftasonları :)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?