AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

2 Ağustos 2012 Perşembe

BU BİR "BENİ UNUTMAYIN" YAYINIDIR :)))

Çok boşladım blogu çook. Ama valla kabahat benim değil, yani tembellikten değil. Hayatımın iş hayatı kısmı pek hareketli. Ondandır bu hâlim.
Zaten fikir mikir de yok diye sızlanıp duruyordum ya, bir garip haller başladı. Ama tanıyorum o halleri artık. Nasıl anlatsam... Hani ilk hamileliğin ilk günleri gibi. Ortada bir şey yoktur, ama çok şey vardır. Nedir, neler olacaktır, ne çıkacaktır bilemezsiniz, ama garip duygularla sarılıverirsiniz. Nedensiz, zamansız gerginlikler, bilmediğiniz bir şeylerde yoğunlaşmalar, bir enerji, yerinde duramamalar, aynı anda bir kaç işi birden kovalamalar filan. Ben biliyorum, İlham abi'nin ayak sesleri bunlar. Bunu anlatmak zor oldu ama, hepinizde bu duygunun var olduğunu bildiğimden, anlaşılacağımdan eminim. Ben hep böyle olurum. Bir zaman, beynim boşalır, hiç bir şey üretemem, hayallerim, kafamdaki resimler, fişi çekilmiş abajur gibi sönüverir. Berbat bir dönemdir o. Hele de bir şeyler yapmak istediğiniz zamana denk gelmişse daha da fenadır. Acı çektirir insana.
Tam öyle sıkıntılı döneme girmişken, çalışma hayatım hareketlendi, ve ben iyice uzaklaştım fikir arama çabalarımdan. Odamı bile topladım. Zorlama dönemlerinde yaptığım bir kaç parçayı fırınlamadım bile, öylece duruyorlar. Sadece hafta sonları -o da alışkanlıktan- bir iki yerine dokunup, ertesi haftaya kadar bekleyen bir duvar süsü var o kadar. Ama bünye alışmış durmuyor işte. İçeride bir şeyler mayalanmaya başlıyor, hissediyorum. Yalnız bu maya arkadaşlardan ricam, acele etmesinler. Şu sıralarda fikir filan olgunlaşmasın, işim yoğun ve önemli günlerdeyim. Onların arasında kafasını topraktan çıkaran olursa, kurur gider, hiç uğraşamam.
İşte fırınlanmayı, bitirilmeyi bekleyenler.

30 yorum:

  1. Ah Nihal hanımcığım, yazdıklarınızı okurken birden kendimi gördüm.. 2011-2012 geçiş ve 2012 benim için sürekli bir kovalamaca yılı oldu ve çok yordu beni. Her zaman çocuksu tavırlarım, neşeli halim ve çocuk ruhumla övünürdüm. Ama artık büyüyorum galiba, her ne kadar büyümek istemesemde... o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Belki hayatlarımızda biraz nefes almaya ihtiyacımız var. Nedenini niyesini düşünmeden, biraz oluruna bırakmak lazım belki hayatlarımızı... Kendinize iyi bakın, sağlıkla ve sevgiyle kalın. Sizi kocaman kocaman kucaklıyorum sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa işte hepimiz aynıyız, birbirimizi böyle buluyoruz. Hiç üzülmeyin Dlek'ciğim, bunlar geçici, bu yaşa kadar büyümediyseniz bundan sonra da takılıp kaldığınız yaş, her daim içinizde bir yerlerde, kafa kaldırmak için zamanını bekliyor olacak. Benden de size sevgiler.

      Sil
  2. O zaman bomba gibi bir dönüşü bekliyoruz :) Benim de yapmayı planladığım bir dolu işim ve çok az vaktim bu ara, çok da farklı sayılmaz değil mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hiç farklı değil :) Biz bize benzeriz. Kolay gelsin, sevgiler.

      Sil
  3. hiç unutur muyuz, ne zaman gelirsen biz buradayız:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblesse'ciğim, yorumun spama gelmiş, nasıl olmuş anlamadım. Blogda spama düşenlere hiç bakmam, tesadüfen gördüm. O nedenle böyle geç yayınladım ve cevapladım.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  4. tez zamanda aynı yoğunluk banada inşallah ben ve nazlı kız öpüyoruz sizi:) ilhamınız bol olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönlünüz ne istiyorsa öyle olsun sevgili Mor Menekşe. Biz de Uyku ile sizi öpüyoruz. Sevgiler.

      Sil
  5. senin için hayırlısı ne ise o olsun her zaman! güzellikler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgün'cüğüm, hepimiz için her şey hayırlısı ile olsun.

      Sil
  6. Boşver be Nihal... O sancılara aldırma. Şu anki halim aynen senin gibi. Odaya giriyorum. Dört bir tarafına göz gezdiriyorum. O kadar çok obje var ki çalışılacak. Hiç biri açmıyor beni.. Kapatıp kapıyı çıkıyorum. Bomboş günler yaşıyorumm üstelik. Onca zamanım varken hiç bir şey üretememek sıkıyor beni ama biliyorum geçecek. İşin ilginci ilham geldiğinde genellikle başka zorunluluklar girer devreye . Ben yine ertelemek zorunda kalırım çalışmalarımı. En kötüsü bir şey üretmediğim için bloguma da yeni birşeyler ekleyemiyorum. O zamanda arkadaşlarım uzaklaşıyor. O yüzden hiç değilse günlük hayatımızı aktaralım. Bak sen yapmışsın bunu. Bir iki satır bile yetiyor insana. Üretmesek de yazalım bloga bence. Ne olursa olsun yazalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Gülsüm'cüğüm. Anlıyoruz birbirimizi :) Dikkatimi çekiyor, bir durgunluk dönemi başladığında bu nedense çoğumuzu kapsıyor, sonra birden bire bir coşuyoruz, tutabilene, blogları takip edebilene aşkolsun.

      Sil
  7. Özlemiştik valla Nihal hanımcım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özledim gerçekten Sabiha Hanım, şöyle gırgır şamata yazışmaları da özledim. Kışın sokaklar azalınca toplaşırız yine :))

      Sil
  8. Hayirdir nihal abla,ben kacirmisim galiba,yeni bir ise falan mi basladin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aslı'cığım, iş hayatına geri döndüm.

      Sil
  9. Manos maravillosas, manejadas por el amor al crear tanta belleza, solo reflejan lo que uno lleva por dentro y el resultado nos lo muestras siempre, te felicito y quiero decirte que tienes un premio en blog para ti por tus maravillas besitos.

    YanıtlaSil
  10. Özleyeceğiz birbirimiz desene, zaten çoğu bloglar tavsadı bu aralar, ben dahil, kışa toplaşırız dediğin gibi Nihalim, herşey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek kışa kalmayız Banu'cuğum, hele okullar açılıp 1 hafa 10 gün geçsin, blog baharı başlar :)

      Sil
  11. Nihal Ablacığım aybı haller bende de var bir tek yoğunluk hali hariç. Geçicidir, havadandır diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında daraltıcı ama iyi bir dönem bu Sevda'cığım. Bilinçaltı biriktirme dönemi bu. Eh kafaların da şarj olmaya ihtiyacı var.

      Sil
  12. Ben geldimm:)) Uzun süredir gelememistim blogunuza geldim ve yine büyük bir hayranlık ve saygı ile önünüzde eğiliyorum... Harika işler muhtesem calısmalar Nihal hanım sizi cok seviyorum ben yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh ne tatlısınız sevgili Emekli. Çok teşekkür ederim, hem geldiğiniz için, hem iltifatınız için, hem de en çok sıcacık mesajınız için. Sevgiler.

      Sil
  13. Ay ne kadar sevindim herekesin bu halde olmasına. Ben blogları bile iki günde bir gezer oldum. Ama senin bu güzellikleri bekletmeye nasıl için elveriyor anlayabilmiş değilim. Haydi neyse, biz bekleriz. Kolayla bakalım işlerini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla yoruldum Nedret'ciğim. Bu ara emlak piyasası bir hayli hareketlendi. Bir de sıcaklar eklenince kaymaklı ekmek kadayıfı yani. Hiç birini gözüm görmüyor. Hani müşterilerimin isteğine uysam, pazarları bile çalışmam lazım, ama ı ııh o kadar da değil artık diyorum :)

      Sil
  14. Kesinlikle bekleriz..:)
    Rastgele o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mor Atölye, kısa zamanda buluşmak dileğiyle :)

      Sil
  15. sevgili nihal,,,,,,,,ben buralardayim:))))))))
    ozlemisim blogunu,,,,,,,,,
    beni bu yaz pek rahatsiz etmedii,,,sicaklar,,hastaliklar
    buyuk bir sevgiyle devam ediyorum
    kocaman selamlar,sev

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaaaaan Cihan'cığımın mesajına cevap yazmamışım. Yaa çok özür dilerim, nasıl atladım bilmiyorum.
      Yorum yazamasamda her daim takibindeyim Cihan'cığım. Görüyorum, okuyorum hamaratlığına imreniyorum. Sevgiler.

      Sil
  16. Querida Sandra, lo siento mucho por escribir tan tarde respuesta. En estos días, un montón de trabajo. Por esa razón estoy dichos errores. Muchas gracias por los cumplidos. Saludos.
    :) Espero que esté bien traducido con Google Translate

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?