AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

9 Ağustos 2012 Perşembe

ORNİTORENK NE DEMENK :)))

Ben bu heyvanı pek severim. Hani bırakın elime alıp sevmeyi, görmüşlüğüm bile yoktur. Tanışmayız. Ama severim.


Bana çocukluğumdan bir hatıradır; Benim yaşımdakiler hatırlar, Resimli Bilgi diye bir ansiklopedi vardı. Kağıdı kalın, el çizimi, renkli resimlerle dolu, anlatımı güzel bir ansiklopedi idi. Yanlış hatırlamıyorsam o zamanların tek renkli ansiklopedisi idi. Ben henüz okula başlamadan çıkmaya başlamış, annem de abone olmuştu. Tam anımsamıyorum, ya her hafta ya da her ay bir fasikülü gelir, her 12. ile birlikte, bir de, sert kapaklı cilt gelirdi. Bu ciltin iç sırtında, 12 tane gerilmiş ip vardı, her fasikül sırası ile orta sayfasından bu iplere geçirilir böylece kolayca ciltlenmiş olurdu, klasör gibi yani. Heyecanla beklediğimi hatırlıyorum, okul öncesi annem bana okurdu, hem de defalarca, masal kitabı gibi. Okula başladıktan sonra da ben kimbilir kaç kez okumuşumdur tekrar tekrar.
(Resim kaynağı: http://www.hocam.com/grup/7346/resimli_bilgi_ansiklopedisi_/)


İşte bu ORNİTORENK arkadaşla tanışıklığımız o zamana dayanır. Çok ilginç gelmişti. Yumurtlayan, gagalı bir memeli hayvan. Üstelik de bana pek esrarengiz gelen Avustralya ve Tazmanya'nın yerlisi. Kafama böylece kazınmış. İsim-şehir-hayvan oynarken, "O" harfinde mutlaka onu yazardım. Hele yeni birileri ile oynuyorsam, "o da ne, atıyorsun" diyenlere pek bir fiyaka yapardım :)) Bu nedenle de ayrı severim kendisini :))
Diğer adı da Pladypus'muş, bunu yeni öğrendim.
İlgilenenler ulu bilge Google amcaya başvurabilirler. Ben sizin için kafayı çaktım, bir link aldım:
http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/ornitorenk


Şimdi nereden çıktı bu ornitorenk meselesi?
Takip edenler, 40 yıllık arkadaşım Kurtuluş'u bilirler. Avustralya'dan dönerken bana üzerinde çok güzel resimler olan bardak altlıkları getirmişti. Hepsinde Avustralya'ya özgü farklı bir hayvan var, modernize edilmiş otantik resimler. İşte bunlardan birinin üzerinde benim eski dostun resmi de vardı.
Çoook uzun aralıklarla, küçük eklemeler yaparak, ve de kafama göre takılarak, bu resimden esinlenerek bir duvar süsü yaptım.






Hmmm şimdi resme bakarken fark ettim, bu garibim nereden nefes alacak? Gagasına burun delikleri açmak lazım. Eh nasıl olsa henüz fırınlanmadı, yaparım.




22 yorum:

  1. muhteşem olmuş Nihal hanım,bayıldım...elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Asosh, uğramanıza çok sevindim.

      Sil
  2. Ben bu hayvanı hiç duymamıştım:(
    Çok ilginç bir canlıymış
    İsmi de çok hoş
    Eseriniz ise her zamanki gibi muhteşem olmuş
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Harikasın,çok ama çok güzel olmuş Nihal'ciğim.

    YanıtlaSil
  4. Günaydın,Blog listemde Resimli Bilgi'nin o tanıdık kapağını görünce atladım adeta.Günlerdir ayağımın altında koca bir torbada , o ev senin bu ev benim çocukluğumdan beri taşıdığım ağır mı ağır çok sevgili Resimli Bilgilerim var.Abimin doktor olmasına sebep o meşhur apandisit ameliyat sayfası,nefis elle yapılmış resimler,en sade dille en çarpıcı bilgileri veren çocukluğumun kıymetlisi.Ne güzel yıllar sonra konu oldu:)Şimdi ben onları yine baş köşeye koyayım,taşınma telaşında çok canları yanmıştır:))Bu arada lafa daldık ; duvar süsü de çok güzel olmuş,ışıldasın yaşam boyu mutlu evlerde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim resimli bilgileri evlendiğim zaman annemlerde bırakmıştım, kardeşim de çok sever diye. Sonra annem, çocuğu okula başlayan ve ihtiyacı olan birilerine verdi. Bir de Hayat ansiklopedisi vardı hatırlar mısın? O daha formal bir ansiklopedi idi. Lise dahil pek çok okul ödevime kaynaklık etmiştir.

      Sil
  5. "Resimli Bilgi" çok iyi hatırlıyorum. yakın zamana kadar annemin evinde duruyordu, o malum üç parçalı büyük "kitaplık, büfe" karışımında. Geçen sene torunlarından birisi alıp, kimsesiz çocuklar için bağış yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yararlı bir yere gitmiş. Umarım kıymetini biliyorlardır.
      Gerçi oradaki bazı bilgiler epey değişime uğradı ya :)

      Sil
  6. Bu gün uyandıktan bir süre sonra aklıma ornitorenk kelimesi takıldı.Ben de onu hemen hemen aynı zamanlardan hatırlarım da aramızda hiç bir bağ yoktu.Onu neden hatırladım diye merak ediyorken birden blogda gördüm. Şaşırdım. Çok güzel bir çalışma olmuş,Orni de kendini görse çok gurur duyardı eminim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok ilginç gerçekten. Hani günlük hayatta sık kullanılan bir kelime olsa neyse. Orni lafına da bayıldım :)))

      Sil
  7. müthişsin sevgili nihal. nereden, nereye bağlamışsın olayı:))
    ama yaptığın panoya bayıldım, eline, emeğine sağlık.
    mutlu günlerde kullan:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asortik'ciğim, çene bol olunca konudan konuya akmak, kendiliğinden oluyor, eh böyle ortamlarda da parmaklara da sirâyet ediyor :)))

      Sil
  8. Ağzım açık kaldı valla. Nasıl da cıvıl cıvıl olmuş. Yine döktümüşsün arkadaşım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülsüm'cüğüm. Senin tatil nasıl gidiyor? Döndün mü yoksa evceğizine :)

      Sil
  9. Ahahaha!!! Son dakka nefes için delik açma olayına bayıldım!!!
    Bir duvar süsü olarak ornitorenk! Harika bir fikir! Bu arada gerçekten ne kadar da estetik bir yaratıkmış bu ornitorenk. Aksesuarlarda da kullanılabilir bence. Bi ara yusufçuk deliliği vardı ya, belki şimdi biz de orni çılgınlığı başlatırız.

    YanıtlaSil
  10. Zeynep'ciğim, ne güzel seni burada görmek. Bebişin resimlerini görüyorum, çok şeker maşallah.
    Yusufçuk deliliği tanımlamasında çok haklısın, nereye baksan yusufçuk. Vav harfinde olduğu gibi bir anlam yüklenmiştir belki de ben bilmiyorum.
    Evet neden olmasın, biz de orni'ye bir mânâ yükleyebiliriz. Bu kadar güzel ve çok yönlü bir yaratık için hiç de zor olmaz :))

    YanıtlaSil
  11. Benimkileri ne yaptım hatırlamıyorum. Çatlarım hatırlamazsam. Roma ordularının savaş düzeni ve kampları... Ne alâkaysa bu geldi ilk aklıma. Resimlerine bayılırdım. Ödevlere yapıştırmak için elim kesmeye giderdi, kıymazdım. Ama Orni'yi oradan hiç hatırlayamadım nedense? TV'de bir yarışmada sorulmuştu. O zaman tanışmıştık:))
    Hayal gücünün hayranıyım. ''Niye benim beynime de böyle ufuklar açılmıyor?'' diye kıskanıyor ve hayıflanıyorum.
    Mutlu bayramlar. Sevgiyle kucaklıyorm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir ortak noktaymış resimli Bilgi. Çoğumuzun onunla ilgili bir anısı var :) Ben de ödev için resimlerin üzerine aydınger kağıt koyar, kopyalarını çizerdim. Resimli ödevlere o kadar çok vakit ayırırdım ki, ders çalışmak için zaman kalmaz, annem de buna çok kızardı.
      Hayal gücüne gelince, inan istediğim gibi değil. Bazen istediğim şeyi hayalimde yeterince canlandıramıyorum, hayal kısmını atlatırsam çoğu zaman somutlaştırmakta yetersiz kalıyorum. Öyle zamanlarda da bu konuda eğitim almadığım için pek üzülüyorum.
      Ben de bayramını kutlarım. Sevgiler.

      Sil
  12. Merhaba,
    blogunla bugün tanistim. Ne güzel seyler yapiyorsun öyle. Hayran kaldim. Ellerine saglik.

    sevgiler eli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Eli. Güzel sözlerine teşekkürler. Blogunu (bloglarını) ziyaret ettim, bir tığ işi uzmanıyla karşılaştığımı anladım. Hepsi birbirinden güzel.
      Her zaman beklerim. Sevgiler.

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?