AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

13 Aralık 2012 Perşembe

NEYE NİYET, NEYE KISMET

Bugün öğleden sonra, sadece keyfim için harcayabileceğim bir kaç saat buldum. Nicedir bir şeyler yapmak isteyip vakit bulamıyordum ya, amaaan attım kendimi çalışma odama. Işıklı merceğimi masama monte ettim, malzemelerimi hazırladım. Ama polimer kil değil, onun için çok vakit lazım, bende var 3-4 saat. Beğendiğim bir dekupaj resminden, kaliteli bir bilgisayar çıktısı almıştım. Nicedir itina ile koruyorum. Niyetim kabartmalı bir şeyler yapmak. Her şey hazır.... ama... tısssss. Hamuru bulamıyorum. Bir kutunun içine koyduğumu biliyorum, ama yok.
Kabak tadı vermiş olan taşınma konusunu bir kez daha gündeme getirerek yerleşme işlerinden nefret ettiğimi yineleyeyim. Kullanıp dağıtıp yine de bulurdum istediğimi. Al işte, şimdi her şey güya düzenlenmiş raflara dizilmiş, ama aradığın şey yok. Yani bir daha anladım ki, derlenip toparlanmış hobi odası bana yaramıyor. Hevesim kursağımda kaldı.

Ama kabartma hamurunu ararken bakın ne buldum. Taa evlenmeden önce başlayıp da, yarım bıraktığım işlerden biri. Maymun iştahımı bilmezmiş gibi incecik bir işe kalkışmışım. Ne deniyordu bu ipliklere... çamaşır ipeği miydi? 
Neyse, kabartmalı dekupaj başka bahara kaldı, bari faydalı bir iş yapayım dedim Kanaviçe bu aralar epey gözde ya, belki beğenen olur da işine yarar diye, oturdum desenin bilgisayarda şablonunu çıkarttım. Ne de olsa antika bir desen sayılır :) Galiba 70'li yılların "Burda Moden"inden bulmuştum.


Bir de bunu buldum. Doruk 3-4 yaşlarındayken, bu desenle O'na bir kazak örmüştüm. Onu da bir gün, terliklerimi filan ararken bulurum artık  :)) Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa, bu deseni kendim çizmiştim. Kağıdın üzerindeki silinip de izi kalmış bir sürü çizgi, bu sanımı doğruluyor.

İşinize yararsa buyrun, onun şablonu da burada. Şablonu hazırlarken gözlerinin ifadesini biraz yumuşatmak için azıcık değiştirdim.

Resimlerin üzerine tıklarsanız kocaman oluyorlar







21 yorum:

  1. Süpersin. Hadi kolay gelsin. Darısı benim başıma. Benim yarım kalan çarpı işi masaörtüm tam 20 yıldır yarım... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İplikleri yok ki ortada, aynı renkten bulabilir miyim acaba?

      Sil
  2. Ben de bu aralar etaminle uğraşıyorum. Desenleri bilgisayarda hangi program ile oluşturdunuz acaba, benim de işime yarayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güleceksiniz ama desenleri paint'le yaptım. Küçük kareler oluşturup içlerini renkle doldurarak. Deliyim diyorum inanmıyorsunuz :)))
      Aslında bunun için bir iki program bulmuştum. Şimdi çıkmam gerekiyor. Akşama bulur linklerini yayınlarım. Sevgiler.

      Sil
    2. süpersiniz Nihal Hanım :)
      paint en son aklıma gelecek şeydi
      çok profesyonel görünüyor =)
      benim de son etamin ve diğer denemelerim şurda: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1065221034860.2011015.1356049147&type=1&l=356ed00774

      Sil
    3. Hemen gidip baktım, özellikle menekşelere bayıldım. Ama beğen butonu yok.

      İki tane link buldum. Resimden boncuk diagramı hazırlamak için, kanaviçe için de kullanılabilir. Renk sayısını filan ayarlayabiliyorsunuz.

      http://bighugelabs.com/beads.php
      http://patternsforyou.com/en/pattern_maker.html

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim, faydalı kaynaklar oldu.

      Sil
  3. Hangimizin fi tarihinden kalan işi yok ki? Bazılarını annem tamamlardı ki hala öyledir,sanki sonuçlandırabilecekmişim gibi bazan dantele pek bir heveslenirim ııh bir türlü bitmez ve derlenip toplanıp bir köşeye sonrada anneciğimin kucağına zıplar:))
    İki şablonunu da kopyaladım Nihalciğim,aslan zaten senin çiziminmiş bu yüzden değeri çok büyük,öyle de güzel ki boncukla yaparım ben bunu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım da kalsa bu kadar eskiden kalan şeyleri seviyorum. Sanki her bir parçasında bir anı var gibi. Bazen onları okşamak hoşuma gidiyor.
      Aslanı ben de boncukla yapsam diye düşünmüştüm. Çok sevindim beğenmene. Lütfen ön sıraya onu al da yap. Sabırsızlıkla resimlerini görmek için bekliyorum.

      Sil
  4. iplikleri bende bulamadım,sen neden aradın dersen 73 yaşındaki kayınvalidem fi tarihinden bir örtü çıkardı ve bana aynısını yap dedi,örtüyü tuhafiyecelere götürdüm,abla sen bunu nerden bulacaksn dediler,çamaşır ipeği dedim,çıkardıkları ipler benzemiyordu,yapamadık,bende toplu oda sevmem,bulamam hiçbirşeyi,bazı huylarımız benziyor ablam,yeni bloguma davet etmek istedim malum fimofimo adıyla eva çok uyuşmuyordu,gelirsen sevinirim,www.evadunyasi.blogspot.com ,öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvaaaah ben de ipliklerden ümidimi tam kesmemiştim. Artık üretmiyorlar mı yani. Tüh. Bulsam alırdım ipliklerimi, hiç değilse beraber beklerlerdi bir 30 yıl daha :)))
      Şaka bir yana bugün Tahtakale'ye yolum düşecek. Bulursam sana da dükkanın adresini veririm.
      Blogun hayırlı olsun, gece şöyle rahat zamanda kahve keyfi eşliğinde ziyaretine geleceğim.

      Sil
  5. İşlemenizi en kısa zamanda tamamlayın çünkü çok güzelll modeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istiyorum Sema Hanım, ama bakalım iplikleri bulabilecek miyim. Bugün gittim Tahtakale'ye, ama unuttum iplik aramayı.

      Sil
  6. Vallahi süpersiniz Nihal hanımcığım!
    Çizim yeteneğinize hayran kaldım,artık küçük çocuğu olanlar kullansın bu şablonu bizse torunlara kullanırız nasipse :)

    Ben de taşınacağım ya nasıl kalkacağım altından? İki ev bir eve sığmıyor ne yapsam ne etsem sığmıyor :(

    Sevgiler arkadaşım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf allah kolaylık versin Nilgün Hanım. Her kutunun üzerine içinde ne varsa teker teker yazın. Açarken kolaylık oluyor.

      Sil
  7. Çiçekli deseni bitirmeden yayınlamışım. Doğrusu ile değiştiriyorum. İlgilenmiş olanlara duyurulur :))

    YanıtlaSil
  8. Tebrikler Nihal Hanım.. Çok şirin olmuşlar.. Sabrınıza hayran olmamak elde değil=)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Ay Nihaaal... Ben bunu nasıl kaçırmışım, bu aralar blogları gezme konusunda çok kötüyüm, ama yetişemiyorum herkeze, gerçi sen herkez değilsin ama, alınanlar oluyor :(
    Üstteki örneğini hemen aldım arşivime, bir şekilde birgün işlerim ben onu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç alınmam şekerciğim, ama seni burada görünce çok mutlu oluyorum.
      Ve de yaşasın, çünki aslanı Gülden'ciğim boncukla işledi (dokudu demek daha doğru), ve de blogunda yayınladı. Çok güzel olmuş, ben de çok mutlu oldum. Mutlaka bak Gülden'in bloguna.
      Şimdi sen de işlersen şahane olur :)

      Sil
    2. Aaa bak unuttum onu yazmayı gördüm Güldenin boncuk işlemesini, harika olmuş... ne güzel oluyor böyle paylaşımlar... öptüm seniii :)

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?