AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

7 Ocak 2013 Pazartesi

BİR SAKSI DAHA GİYİNDİ

Ben bu işi sevdim, bu 3. saksım. Bunlardan sonra 3 tane daha var, ama onlar kocaman. Nasıl kıvırtacağım bilmiyorum. Masa üstüne konamaz, yerlerde sürünmem gerekecek. Eh bu da bir dahaki yayında (hâlâ killerimle hasret gidermemişsem) komik resimler olacak demektir :D :D

Desenlerin büyük olanlarına biraz boya ile müdahale edip renklerini biraz daha canlandırdım. Bu minik kum boncukları bu işte pek sevdim. Havasını epey değiştiriyor. Ama altındaki tabak gözümü fena tırmalıyor. Şunun kenarlarına da el atmalı.






Kullandığım desenler bunlar. 




15 yorum:

  1. Ellerin dert görmesin Nihalciğim. Sanırım tadına vardın bu işin. Çok keyif alıyorum ben bu çalışmalardan. Çabuk da bitiyor. Benim gibi telaşe müdiresi bir kadına göre tam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Gülsüm'cüğüm. Evet gerçekten tadına vardım. Çabucak bitince benim de hoşuma gidiyor. DAha önce saksılaara bakıp bakıp, şunları boyasam, üzerlerine resim yapsam filan deyip, üşeniyordum. İşte hazır resimler :)) Yapıştır gitsin. Dekupaj işini sanat haline getirmiş olanlar başka tabii. Kendisine yaparken insan gayet toleranslı oluyor :))

      Sil
  2. enfes olmuş nihal hanımcım.tek kelimeyle "enfes"ellerinize sağlık..çok beğendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Alanay'cığım. Resimleri yapanların, paylaşanların ellerine sağlık :)

      Sil
  3. Çok şık çok güzel, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sizi burada görmek ne güzel.

      Sil
  4. Siempre me sorprendes con tantas bellezas que hermosos trabajos, este es exquisito solo ya decora y embellece un rincón, feliz año ♥ besitos.

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Nurten Hanım'cığım, yorumları yayınlamayı unutmuşum, çok özür dilerim. Beğenmenize çok sevindim. Sevgiler.

      Sil
  6. Saksı boyama fikrinize de bayıldım. Benim hiç aklıma gelmemişti. Gerçi pek çiçek bakamadığım için saksımda yok ama annemde bolca var. Artık Onun saksılarını yenilerim. Sizden ilham aldım teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep Hanım'cığım, boyama bambaşka oluyor tabii, ama bu daha kolay geliyor bana. Anneniz ne kadar sevinir, haydi hemen yapın da bize de gösterin lütfen. Sevgiler.

      Sil
  7. Merhaba Nihal hanim, oncelikle eliniz dert gormesin nefis olmus! ben bu iste cok yeniyim bu yuzden sizden soyle bir ayrinti istesem ayip eder, zahmet verir miyim? Bu islemlerin siralamasi nasildi? Soyle mi? cikti aldiginiz seritli kagidi once tansfer ettiniz daha sonra o canim saksiyi mi? bir de o kabartma efektlerini nasil verdiniz? Cehaletimi hos gorun ne olur bilmedigimden ogrenmek istedim.

    Elleriniz simdiden dert gormesin!

    Selamlar
    Nihal Eser

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili adaşım. Hoş geldiniz.
      Hiç ayıp etmezsiniz, biz bütün arkadaşlar, bloglarımızda zevkle bilgi paylaşımı yapıyoruz.
      İşlem sırası şöyle:
      1- 100 gr. kağıda fotokopicilerin profesyonel makinalarından çıktı aldım.
      2- Transfer zor iş, uğraşamam, çizgili kağıdı saksıya yapıştırdım. ben bu aşamada yapıştırma için beyaz formika tutkalı kullanıyorum.
      3- Creall marka kabartma hamurunu uygun kalınlıkta düzgünce açıp, dikkatle kestiğim çiçekleri dekupaj tutkalı ile hamura yapıştırdım. Sonra da hamur ıslakken saksıya yapıştırdım. Göbekleri için aynı işlemi ayrıca yeniden yapıp çiçeğin üzerine yapıştırdım. Sonra diğer dekorasyon malzemelerini yapıştırdım. En son cila niyetine tamamına dekupaj tutkalı sürdüm. Bitti.
      Ama şunu belirtmeliyim ki daha dayanıklı ve profesyonel bir çalışma için üzerine vernik sürülmeli. Ben dekupajı kendi evime sadece eğlencelik olarak yaptığımdan pek aldırmıyorum. Gerçi hiç birine vernik sürmemiş olmama rağmen, hepsi de sapasağlam duruyorlar.

      Sil
  8. bu kadar güzel saksı süslemelerini bir arada görünce, içimde büyük bir istek uyandı, sanırım ben de bütün saksılarımı süsleyeceğim, sevgiler

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?