AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

27 Ocak 2013 Pazar

HIRSIZLAMA İŞLER

Evet hâlâ polimer kilciklerime dokunamadım. Gecen gün fırınlamış bekleyen 3-5 parçayı monte edeyim bari dedim, aaa bir de baktım ki, henüz resinlememişim. Üşendim, yine kutularına tıktım. Aslında pek de güzel olmuşlar, unutmuşum. Amaaan bir ara yaparım.

Bir dekupaj daha yaptım. Kendi konum değil ya, dekupaj yaparken kendimi bayram sabahı için hazırlanıp süslenen şekerlikten çikolataları aşıran çocuklar gibi hissediyorum. Kih kih kih.

Telefon başında duran not kağıtları vardır ya, bizde her dâim dağılır, Haluk sinir olur. Kartondan kutularına da ben sinir olurum. Eh bari onlara kutu yapayım dedim. 

Küçük boy bir peynir kutusu işimi gördü.










Üst kapağından da kalemler için bir cep yaptım. Böyle bir işte, hiç gereği yokken neden beyaza boyadımsa.



Gerisi malum. Böyle bir kutum oldu. Hepsi aynı mekanda olduklarından birbirlerine aykırı düşmesinler diye, hep aynı renk ve desenlerin versiyonları oluyor, artık sıkıldım, bu renk çalışmaya son. Ama yine de sevdim.






Bu da sevgili Banu'dan yürütme. Geçenlerde bir yayınında, söğüt dallarını henüz yaşken kıvırıp, kapı çelengi için hazırlık yapmıştı. Ben söğüt dalını nereden bulacağım betonland'de. Yılbaşında aldığım kokinoların sapları pek uzundu, ben de onları kıvırayım dedim. Ama bunlar incecik söğüt gibi uslu değil ki. Zül'cüğümle bir örgü aleti projesi için kestirdiğimiz pvc boru dilimleri imdada yetişti. Bu güne kadar, öyle kalıplanmış halde, kalorifer peteğinin üzerinde durdu. Kupkuru olmuş. Bir ara bir şey yaparım. Hımmm şimdi aklıma geldi, hani boncuk çiçekler yapmıştım ya, belki bunların üzerine yerleşebilirler.

25 yorum:

  1. ha haaaa çok sevdim ikisini de kıyıp kokinalarımı atmamıştım ki senin celenkleri denemeliyim ve bir adet kapla ben de ofis tezgahımı büyütebilirim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kokinolar da henüz duruyor, bugün son günleri. Saplar kurumuştur dikkat et kırılır. Önce biraz suda beklet.
      Yeni yarışmanın ilk yazısını okudum, yine çok güldüm.

      Sil
  2. Notluğa bayıldım, çok özeniyorum şu dekupaj işine, bir gün yapacak olursam sorularımla sizi boğabilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla işi sanat haline getirmiş arkadaşlar da beni özendirdiler.
      Benim yaptıklarım basit tarafından. Deseni yapıştır, boyut verilecek olanları kesip hamura yapıştır, hamurun fazlalığını kes çıkar, onu da yapıştır, üzerine dekupaj tutkalını cila gibi sür, işte hepsi bu.

      Sil
  3. Ben de bulaşacam bu işe dekupaja yani,eline sağlık,çelengin de güzel olmuş ben de izlerken sizi nekaaa tembel olduğıuma hayıflanıyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiye kadar bulaşmadın mı Nalan'cığım? Hemen yarın başla, senden neler çıkar kimbilir.

      Sil
  4. Eh.. Aramıza hoşgeldin mi desem. Polymer kil apayrı bir dal ama hobicilikte dallar bir değil ki. Dekupaja sardı mı bir daha vazgeçemez insan zaten. Ben ilk zamanlar yolda yürürken bile çatlamış duvar gördüm mü üzerine dekupaj yapmak geliyordu içimden. İnsanların yüzleri bile iyi birer obje gibiydi. Hadi kolay gelsin sana. Bu kutu daha başlangıç.Üstelik çok da güzel olmuş. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla pek eğlenceli Gülsüm'cüğüm. Çabucak olması da hoşuma gidiyor. Ama benim dalım değil ya, inceliklerini de bilmiyorum henüz, onun için kaçamak iş oluyor. Kile verdiğim emeğin pek azını alıyorlar, ona rağmen gösterişli bir şey çıkıyor ortaya. Bu da ben de ciddi bir tembellik yarattı, killeri çıkartıp uğraşmayı gözüm yemez oldu. Çok fena çok :))

      Sil
  5. iyi ki dekopaja özenmişsiniz Nihal Hanım. Pek güzel bir çalışma olmuş hem de kullanışlı...güzel notlar almanız dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dilek Arzu Hanım. Çok teşekkürler.

      Sil
  6. Peynir kutusu artık hava ata ata bakınıyordur etrafına :)) Pek güzel olmuş,ellerine sağlık Nihal'ciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslıymış gerçekten Gülden'ciğim, çöpe gitmekten kurtuldu :)
      Bizim gibilerin evine giren kutular , tenekeler çöpe gitmiyor. Evdekiler de yamulmamış kutu görünce, işine yarar mı, atayım mı diye soruyorlar artık :)

      Sil
  7. Bence gayet şık bir notluk olmuş elinize sağlık=)

    YanıtlaSil
  8. Peynir kutusu bile ne olduğunu anlamamıştır. Kül kedisi gibi prensese dönüşmüş adeta ! Şekliyle dekupajıyla süper olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nowacraft. Üzerinde balkabağı daha sevimli göründü şimdi gözüme :))

      Sil
  9. Yine nefis iş çıkartmışsın. Sihirli ellerin var senin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedret'ciğim, ne güzel bir iltifat bu, mırrrrkkkkk diyesim geldi :))

      Sil
  10. Nihal , hiç alakasız bir şey sorsam... Senin kullandığın "resin" dediğin şeyin adı-markası filan ne?

    YanıtlaSil
  11. 100 kat vernik de deniyor. Ben Cadance marka kullanıyorum. Yalnız dikkat et, alırken sertleştirici sararmış olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim birtanem. Umarım kullanmayı başarabilirim. Kızımın yüzük siparişi var da. "Yapamam" diyemedim.

      Sil
  12. nihal hanımcığım iyi ki dalın değil olsa neler çıkacak.enfes olmuş enfes.ama sen killeride ihmal etme zira sihir çıkarıyorsun onlarla.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Alanay'cığım. İnan daha killerin olduğu kutular açılmadan bekliyorlar. Bazı planlarım var. Du bakali noolcek :)

      Sil
  13. Aman yaaa... Kaçırmışım ben bu seramik notluğu :(( Seramik diyorum çünkü fotoğrafta ayyynen öyle görünüyor, kutuyu şekillendirmen, kalemliği... o kabartmaların.... ne diyeyim ki, hatun zevkli, parmaklar becerikli, sonuç ne olur.... tabii ki harika :)
    Söğüt dallarııııı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa sen beni böyle ihmal et işte :)))
      VAlla bu iş fena sardı. Sahiden uzaktan seramik gibi duruyor. Bu kabartmaların çok detaylı yapılmış olanlarını görüyorum ve bayılıyorum. Ben de öyle yapmak istiyoruuuum :D

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?