AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

3 Şubat 2013 Pazar

BİR HAMARATLIK, BİR HAMARATLIK :)))

Nilüfer geldi. Aman ne keyifliyiz. Nilüfer'e de virüs bulaştı sonunda, internetten bir sürü güzel çalışma bulmuş. Haydi bunları yapalım dedi, canıma minnet.  Gitmeden Nilüfer'e bir de blog açacağız. Sakın O'nu yalnız bırakmayın olur mu? İzmir'de bir komşusu var, görmeden sevdim. Arkadaşcığımı hiç yalnız bırakmıyor, birlikte atölye ve mağaza da açacaklar

Böyle oturduğumuza bakmayın, hasret gideriyoruz, birazdan gezme faslı başlayacak. Gezi resimlerimiz bizde :)
Gündüz geziyoruz, akşam neler neler yapıyoruz.
Plastik kaşıklardan avize yaptık. 5 lt.lik pet şişenin üzerini kapladık. Kapağını deldik, Nilüfer evine gidince kablosunu geçirip banyosuna asacak.










İçinde ampul yok, ama yanınca nasıl görüneceğini merak ediyoruz. Nilüfer abajurun üzerine yerleştiriverdi. İşte böyle oluyormuş. Ne hoş değil mi? Üstelik yaparken çok eğlendik




Misketlerden yapılmış bir mumluk görmüş, bizim neyimiz eksik, biz de yaparız dedik. Ama güzel renkli, kaliteli misket bulamadık. Olsun nasıl olsa, bu deneme diye bulduğumuz bu uyduruk misketleri aldık. Boyları bile eşit değil.



 Nilüfer yaptı, ben seyrettim. İyi misketlerle belli ki çok güzel olacak. Bu hali bile, içinde mum yandığında pek hoş.

 Nilüfer'in yeğeni için bir kalemlik yaptık. Dekupaj ve kabartma. Yalnız kabartmayı bu sefer biraz abartmışım, kenarlarını ancak deri kordonlarla kamufle edebildik.
Resimlerde cici kızımızın yüzünü kamufle ettim, çünki O'na sorup izin alma imkanımız olmadı.


Bunu da Nilüfer için yaptık. Birlikte çalışınca çabucak bitti. Pek de güzel oldu.
Bir tane daha yapacağız, o da komşusu için. Şimdi onun resimlerini seçiyoruz.













İşte bütün marifetlerimiz bir arada.
Abajur üzeri avize çok komik değil mi :))))







16 yorum:

  1. Bak şimdi... Önceki gün o kadar boşaltıp, yıkayıp, bekletip en sonunda da "ben bir şey yapmam nasıl olsa" diyerek çöpe attığım konserve kutuları için nasıl da hayıflandım... Avizeniz pek hoş. Ama benim favorim misket mumluk. Bunca şeyi nasıl da çabucak üretmişsiniz. Maşallah ikinize de. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa Nurten Hanım oldu mu ya. Bizim gibilerin bir kenarında, mutlaka 5-10 konserve kutusu, 15-20 kavanoz, 30-40 karton kutu, 60-70 plastik kutu, bir o kadar şişe bulunmazsa olmaz. Onları görüp de, imdaaaat diye kaçanlara aldırmayın. :)))
      Sevgiler

      Sil
  2. iyi gezmeler size,bizim yerimize de gezin,kaşıkla yapılan harika olmuş,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. evet çok komik ama çok şık olmuş nihal hanım.her ikinizin de ellerinize sağlık.keyifli zamanlar geçirmişsiniz.her daim keyfiniz yerinde olsun. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Alanay'cığım. Bu işlerin en güzel yanı eğlencesi değil mi?

      Sil
  4. Aynı ilgi alanına sahip bir arkadaşa sahip olmak büyük bir keyif, ne güzellikler çalışmışsınız. Nilüfer Hanım'ı acilen blog dünyasına bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl Nalan'cığım. Nilüfer çok zevkli bir kadındır, ama şimdiye dek bu işlere bulaşmamıştı. Nihayet aramıza katıldı. Eminim harika işler çıkaracak. Büyük ihtimal bugün blogunu hazırlayacağız.

      Sil
  5. Nilüfer gelince senin üretim hızına yetişilemiyor zaten, iki becerikli biraraya gelince ne güzel şeyler çıkmış... Böyle ortak zevklerde buluşmak, hem sohbet edip hem de böyle güzellikler ortaya çıkarmak ne güzel değil mi Nihalim, ikinizin de emeklerinize sağlık, sevgiler size.... Yalnııız... o plastik kaşıklı abajur güzelde ne olur içinde normal ampul yakmayın çok çabuk tutuşan madde ya plastik ürünleri, mincik gece lambaları olur ya, onlardan filan kullanın olur mu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla haklısın Banu'cuğum, Nilüfer'le otomatiğe bağladık :)
      Avizeyi banyosunda kullanacak ve ısı vermeyen ampullerden takacak. Doğrusu ben de pek huzurlu değilim, beynini yiyorum "dikkatli ol" diye.

      Sil
  6. bir elin nesi var 4 elin alkışları var :))
    emek kardeşliği çok bereketli olmuş ellerinize sağlık canım. yeni blog açılınca hem ziyaret eder hem faceden tanıtırız merak etme sen:))

    YanıtlaSil
  7. Hekal vallahi ne işler çıkarmışsınız öyle. Misketler ben de de gani gani ama en çok o kaşılı abajur başlığını sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden korkumuzdan bir kaç iş birden yaptık :D :D

      Sil
  8. Aaa.. ne müthiş şeyler bunlar. Bir çırpıda neler neler yapmışsınız. Helal olsun valla. Nilüfer'in izleyicisi oldum bile ben. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki kişi olunca çabucak oluyor Gülsüm'cüğüm.

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?