AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

16 Şubat 2013 Cumartesi

BENİM TAVAM DA DEĞİŞTİ :)

Offff, hem yayın yapmak istiyorum, hem de yazı yazmak istemiyorum. Oysa dün gece, kurusa da resim çekebilsem diye sabırsızlanıyordum. Birikti de ondan zor geliyor galiba.
Sevgili Gülsüm'ün eski tavalarına evrim geçirtip şahane mutfak saatlerine dönüştürdüğünü, sevgili Nedret'in eski tavasınından yaptığı, evinin kapı numarasını gösteren harika kapı süsünü hatırlarsınız, görmediyseniz çok şey kaçırdınız. O zamandan beri, tavalarıma kötü davranmaya başladım, eskisinler de çalışma masama düşsünler diye. En büyük ve eski tava sonunda istediğim kıvama geldi :)
Nasıl olmuş?


Laptop üstü tava :) Sevgili Yasemin Hanım sağolsun. Sayesinde geniş bir dekupaj arşivim oldu. Seçtiğim bir resmi amacıma uygun hale getirmek için bir hayli uğraştım...


Beğenip de kullanmak isteyen varsa buyursun. Resmin üzerine tıklayınca kocaman açılıyor.


Yapılış aşamalarını da resimleyeyim demiştim, ama ilk deneme hüsran oldu. O zaman bu da, yapılmaması gerekenlerin resimleri olsun. Kenarlar soldaki kadar kalın kesilirse sonuç ortadaki resim oluyor. Yaklaşık 1 - 1,5 cm lik kesikler tam oldu.


Aşçıbaşı amcanın burnunu hamurla yapıp boyadım, Ama özellikle gözlüğe dikkatinizi çekerim :))) Telle yaptım, camları da var :) Her ne kadar, ancak büyüteçle bakılırsa farkedilse de, olsun, ben biliyorum ya :)))










23 yorum:

  1. Çooooook güzel çooook şirin olmuş bunlar, benimde bu kıvama gelmiş bir tavam var ama umarım ters bir anıma gelipte atmamışımdır dur kalkınca bir bakayım.Güle güle kullan NihalcimResim için deteşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurhan'cıığım.
      Tava yoksa, tabak, kepçe, çaydanlık ne güne duruyor :)) Benim sırada eski bir çaydanlık var.

      Sil
  2. Bu..şaheser bir şey olmuş
    Einiz neye değse ortaya sıradışı bir güzellik çıkıyor
    Tebrikler,elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Asyanınsesi, sizi burada görmek çok hoş.

      Sil
  3. Harika bir çalışma olmuş özellikle resme bayıldım bende daha önce bir tava ile dönüşüm yapmıştım ama sizin ki çok daha güzel! Ayrıca resme bayıldım paylaştığınız için çok teşekkürler belki bir yerde kullanırım diye aldım izninizle .Bende evadan bebek yapmaya başladım . Bakmak isterseniz bloğuma beklerim . Hoşçakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Zeynep. Blogunuza geldim ve evalara hayran kaldım. Tavayı göremedim, tekrar gelip arayayım.
      Resmi beğenmenize sevindim, bir yerlerde kullanırsanız görmeyi çok isterim. Sevgiler.

      Sil
  4. Yaa inanmıyorum çooook güzel olmuş Nihalciğim,bayıldım.Gülsüm'le Nedret'in tavaları şahaneydi,senin ki de onlara katılmış ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülden'ciğim teşekkürler. Yok benimki deseninden ötürü gösterişli, henüz amatörüm ben.

      Sil
  5. Harika olmuş, bayıldım. :)

    ELlerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. vayyy1şahane bişey olmuş.maşallah valla.o gözlükleri hemde camıyla yapmışsın nihal hanımcığım.güzel ellerin dert görmesin.çok ama çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Alanay'cığım, çok zevkli bir çalışma dekupaj, böyle küçük komiklikler de işin eğlencesini artırıyor.

      Sil
  7. O amcanin burnu inanilmaz cekici duruyor, onu yazmadan gecemedim :=)) Gözlüklere hele bittim, kabartmalar müthis. Bugün cebimdeki tüm puanlarim bu emege harika tavaya ve cekici burunlu ahci amcayaaaaaaaaaa :=)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fikirlopedim, sizi burada görmek ne güzel, bütün güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir gün buluşup o güzel dokuma-örgü kolyeleriniz hakkında uzun bir sohbet yapmak dileğiyle...

      Sil
  8. Hiiiii.... Oley be. Bu ne güzel tablo böyle. Fotoğraflar o kadar güzel ki. Tavanın sapına da mı dekupaj yaptın? O boncuklar resin mi? Dekupajı tavanın içine mi uyguladın dışına mı? Nefes kesici olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh çok şükür döndün Gülsüm, işlerin hafiflese de blog gezilerine başlayıp şuncağızı görsen diye bekliyordum. Bu güne bugün fikir annesisin :)
      Evet tavanın sapına da dekupaj yaptım, deseni power pointte oluşturdum, aşcı amcanın çevresini de.
      Boncuklar milyoncularda file torba içinde satılan cam boncuklardan.
      Tavanın içine uyguladım, kırmızı çevreye power point kardeş sayesinde verdiğim efekt yüzünden resimlerde göz yanılması yapıyor (Bkz.3. resim) :)).

      Sil
  9. Merhabalar ne güzel bir bloğunuz var ilk defa ziyaret ediyorum sizi emeklerinize sağlık bende yeni yeni peçete ile birşeyler yapmaya başladım.. o da salça kutusuna.. ama sizin yaptıklarınızın yanından bile geçmez.. daha yeniyim zaten blog konusunda.. yeni heveslendim... sözün özü süpersiniz... güzel fikirleriniz için bloguma beklerim bende.. sevgilerimle..
    cigdemdengule.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Hoş geldiniz Çiğdem hanım, güzel sözleriniz için teşekkürler.
    Ben de konserve kutusuna yaptım bir tane :) İçine de minik saksı yerleştirdim. Ne güzel işe yarıyor bu konserve kutuları değil mi?
    Benim dekupajlar eğlencelik işte.
    Hemen geliyorum blogunuza.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. resmi düzenlediğiniz programı ve nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PowerPoint ve Paint'i birlikte kullanarak bir şeyler uyduruyorum. Bir daha gelirseniz isminizi yazmayı unutmayın olur mu?

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?