AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

11 Mart 2013 Pazartesi

KAPTIRDIM GİDİYORUM


Gerçekten kaptırdım gidiyorum, bakalım sonu neye varacak.
Polimer kile ilk başladığımda da böyle olmuştu, elime ne geçerse kaplıyordum. Şimdi de dekupaja sardım fena halde. Konserve kutuları birikiyor, kapaklı kutular sert ve düzgünse çalışma odasında birikiyor, şekli hoşuma giden şişeler saklanıyor. Birikme hızı ile yapılma hızı da eşit değil, eyvahlar olsun...

Geçenlerde yaptığım hasır çanta-kutu, sehpanın üzeri için fazla büyük kaldığından, dikiş kutuluğuna atandı.  Tahta saat kutusunun dış ambalajını atmamıştım. Kartondan ama neredeyse tahta gibi. Ebat da uygun. Sonuç, işte yeni ıvır-zıvır kutum.


Dekupaj desenini de kendim yaptım. Arşivimdeki bu resimlerden yararlandım.





Biraz renkleri ile oynadım, incinin kenarlarını kesip, boyutunu küçülttüm, fon üzerine puantiye gibi yerleştirdim. Kabarıkmış gibi duruyorlar.






Çizgili kısımları kendim yaptım, fisto formu verdiğim fonla birleştirince yan duvarlar için böyle bir desenim oldu.





Papatyalar için kullandığım desenler de bunlar.                                             









 Bu minik boncuklar ve cam boncukları çok seviyorum. Boşlukları çok güzel hareketlendiriyorlar.











Biraz da dantel iyi gider dedim, ama benim dantel beyaz. Hiç uymadı. Fakat dantel olacak dediysem olacak... Azıcık sıcak suyu, biraz sulu boya ile renklendirdim, danteli içine atıp su soğuyana kadar beklettim. Şöyle bir sudan geçirip kuruttum. Yapıştırdıktan sonra üzerine bolca dekupaj tutkalı sürdüm, böylece boya sabitlendi.

20 yorum:

  1. Çok emek verilmiş ve ortaya son derece mükemmel kusursuz bir iş çıkmış bayıldım doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülsen Hanım. Severek yapılan işlerde insan ne kadar emek verdiğini fark etmiyor, sonra dönüp neler yapmışım diye bakınca hmmm bir hayli uğraşmışım diyor :))

      Sil
  2. Nihalciğim,elini attığın konuyu öyle bir neşelendiriyor harekete geçiriyorsun ki dilim tutuluyor.Hayran olmamak mümkün değil.
    Yaptıklarını her zaman çok beğenirim zaten ama malzemeyi hazırlamana ayrıca bayıldım.
    Yani sabah sabah afyonumu patlatamadan duygularımı ancak bu kadar ifade ettim.Gerisini sen anlarsın:)
    Koooocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Nalan'cığım ne büyük iltifat böyle, utandım. Teşekkkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Ama çok güzel olmuş ki bu kutu.Papatyalar sanki gerçekten papatyaları koymuşşun kutunun üzerine gibi duruyor bu konudaki yeteneğine hayranım ablacım Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzmanamatör'cüğüm papatyalar gerçekten çok güzel. Kullanmak istersen resmin üzerine tıkla, kocaman oluyor. Facebook'da Yasemince dekopaj resimleri sayfasından aldım.

      Sil
  5. Süpersin arkadaşım. Kopyalamak kolay. Önemli olan kendine özgü olabilmek. Helal sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülsüm'cüğüm. Karavan gezini okudum, tefrika olacak değil mi, merakla bekliyorum. İyi gezmeler, iyi eğlenceler.

      Sil
  6. çok güzel olmuş,papatyalar gerçek canlı gibi,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Çok yaratıcısınız !!! harika ve çok şık bir kutu olmuş ayrıca papatyaları da çok beğendim. Müsadenizle papatyaları almak istiyorum bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynep. Elbette alın, lütfen kullanın ve paylaşın :)) Yasemin hanımın sayfasında daha yüzlercesi var, tavsiye ederim.

      Sil
  8. Renk, desen nefis. İşçilik desen dört dörtlük. Mucize gibisin hatun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar güzel sözleri nereden buluyorsun Nedret'ciğim, teşekkür ederim.

      Sil
  9. Yok Nihalim sen yapma dekopaj filan...ne bu yaaa... senin yaptıklarını görünce benimkiler gözüme çok fena batmaya başladılar, sonra bi kıskançlık bi kıskançlık... az uğraş sen de yap değil mi yani, bak hatun sabırla ne güzellikler çıkarmış...
    Çok güzel Nihalim çoooooooook, bakma sen bana, beni çatlatmaya devam et şekerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Banu'cuğum, senin yaptıkların, çeşit bolluğun ve üretim hızınla yarışılır mı hiç? Çok sıkılıyorum bu aralar çok, dekupajı pek sabır gerekmeden yapıyorum da o sebepten ona sığınıyorum. Killerimi özledim, ama hazırlık safhası gözümde büyüyor, kaçıp duruyorum. Yani bir süre daha bu sularda yüzeceğim gibi görünüyor.

      Sil
  10. gulsen karabayir19 Mart 2013 10:08

    Bende soylediginiz sayfadan yararlaniyorum ama sizin papatyalar harika olmus cook begendim...resmi nasil cikartiyorsunuz yardimci olurmusunuz... Aaaaaay bende istiyorummmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Gülsen Hanımcığım, çok şekersiniz. Dekupaj konusunda ahkam kesecek konumda değilim ki :))
      "Resmi nasıl çıkartıyorsunuz" u pek anlayamadım galiba. Beğendiğim resmi yeni sekmede açıyorum, çünkü bazıları büyüyebiliyor. Üzerine sağ tuş yapıp faklı kaydediyorum. Sonra da çıkarılabilir belleğe yükleyip fotokopicide çıktısını alıyorum. Bazen de evdeki yazıcıdan çıkartıyorum. Ama tabii profesyonel bir çalışma yapacaksanız, bu desenlerin orjinallerini satın almak daha iyi sonuçlar verecektir. Doğru anlamış mıyım? Sevgiler.

      Sil
  11. bloğa yazmışsın ya bende yeşil bir kutu boyadım diye valla görünce utandım ahhh keşke bu kadar sabırlı olabilip böyle temiz ve yaratıcı çalışabilsem.süper olmuş.ba-yıl-dımmmmm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy deme öyle lütfen Alanay, haksız mıyım ama tema ve renk ne kadar birbirlerine yakın. Belli ki ikimize de bahar gelmiş, ben de seninkilere bayıldım :)

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?