AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

26 Ağustos 2013 Pazartesi

HALKA BİLEZİK

Yapmaya, yazmaya resim çekip yayın girmeyi bile unutmuşum :)
Şimdiiii, Tatesal blogundan bir öneri var. Özetle diyor ki; "Paylaşımlarımızı Facebook, Twitter yerine bloglarda yapmaya devam edelim" Hak veriyorum. Bir süredir bloglardaki hareketsizliği de buna bağlıyorum, sohbetler azaldı, bazen bloglara bakmayı unutuyorum bile. Facebook'daki paylaşımlarda buradaki gibi sohbet edemiyoruz. Orada bir beğen tuşu var, kuru bir tık, işlem tamam. Burada soruyoruz, öğreniyoruz, bazen dertleşiyoruz. ben burayı daha çok seviyorum. Hobi paylaşımlarımı artık sadece blogumda yapacağım. Belki 1-2 ay sonra resimleri Faecbook'da ki profilime ve Nivva'ya da atarım.


Bir formül buldum. Blogda yayınlayacağım şey her ne ise, onun resminden bir minik parçayı Facebook'a atacağım, tamamını görmek isteyen buraya buyuracak. Nasıl? :)))




Gelelim sadede.
Uzun zamandır halka bilezik yapmayı planlıyordum. Bir deneme yaptım. Birleşme yerleri olması gerektiği gibi muntazam olmadı. Yaparken yanlış yol izlediğimi fark ettim ama, fark ettiğim aşamada geri dönüş yapamadım. Neyse dedim ya, bu deneme.
İki parçadan oluşuyor, içinde lastik var, böylece kolayca takılıp çıkarılabiliyor.

Tamam sustum resimlere geçiyorum. Ha siz Uyku'yu da özlemişsinizdir. Buyrun o zaman bir taşla iki kuş.




21 yorum:

  1. Annnaaaaammmm... Yok anaaaam... ben bunu bilezik diye takamam, çarparım bir yerlere kırılır mırılır, iyisi mi ortasına bir mum koyup mumluk yapayım bunu, odanın en görünür yerine koyayım :))
    Harikasın sen Nihalim, haliyle elinden çıkan da harika oluyor işte :)

    Bu arada sormadan geçmeyeyim... Bana komşu olmak ister misiniz? Ciddiyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılmaz, ben onu resinle korumaya alıyorum. Parlamasın diye resin dökmeden resim çektim :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş sanat eseri resmen. Ama ben sakarım bir yere çarpar kırarım diye takmaya kıyamam ki bunu :) Elinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakarlık konusunda benim kadar iyi misiniz bilemem :) Bundan herkesin çekineceğini tahmin ediyorum. Bundan sonrakilerin yaprakları bukadar havada olmayacak.

      Sil
  3. Muhteşem olmuş, ellerinize sağlık.
    Bloglar konusunda haklısınız. Ben de bağımlı olduğum üç konuda blog açtım ama bir türlü seri devam edemiyorum. Hobilerimle uğraşıp, bir sürü fotoğraf çeksem bile yayınlamaya geç kaldım. Ayrıca face, pinterest ve twitterda da olunca nasıl takip edebiliyorlar diye tecrübelilere şaşıyorum. Ben açtım ama tam adapte olamadım. Sadece pinterestte ve forumda popülerlik yolunda ilerliyorum. O da genellikle elişleri ve çiftlik konusunda...

    Eh, bende bir de üç dönüm bahçe var. İnanılmaz keyiflidir bahçe işleri ama, bir o kadar zor. Kollarım çapa makinesi sayesinde kas yaptı.:))) Hele ki bir forumda kurucu üye olmayı hiç saymayayım. Sorumluluk çok. İki çocuk, bir eş, ailelerimiz, arkadaşlar... Bazen evde bile durmak zor. Nasıl düzene girecek bu işler? Daha sizlerin arasına dalıp merhaba bile diyemedim. Ama ilgiyle takip ediyorum. Bahane ile iyi bir dertleşme oldu, teşekkürler. Bileziğe gerçekten bayıldım. Pinledim bile... Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap hanım, okurken başım döndü, maşallahınız var. Bana bir blog yetiyor. Twitter'da daha ziyade sosyal duyurular ve politik konulara ağırlık veriyorum. Facebook'da her telden. Ama blog bir başka. Benzetme yapayım; Blog evim, Facebook arkadaş toplantısı, Twitter iş yerim :)
      Teşekkürler.

      Sil
  4. tek kelimeyle süperr..
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık bileklik süper ayrıca o muhteşem bakışları kocamannn öpüyorum:)

    benim yayınlarım otamatik olarak çıkıyor blogumla aynı anda diğer yerlerde de ama blogları ziyaret etmeyi daha çok seviyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel çıkmış değil mi? Resim çekmeye fırsat vermiyordu ben de onu konu mankeni yaptım :))

      Sil
  6. Selam canim benimde tanidigim facebooktan arkadaslar var sadece resmini koyuyorlar resminin altina da blogunun linkini veriyorlar yazilari blogta okuyorlar belki de siz de böyle yapabilirsiniz gelelim bilezige muhtesem olmus ellerine saglik ben bunu takmaya kiyamam güle güle kullanin sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle yapıyordum, ama resim orada olunca bloga pek gelinmez oldu. Oysa bloglarımızda hepsinin hikayeleri de var. Onun için artık resmi böyle ucundan kıyısından koyacağım Facebook'a.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Nihal Hanım,
    Bilezik harika görünüyor, yine ustalığınızı konuşturmuşsunuz. Renklere, detaylara bayıldım.

    Bloglara ağırlık verilmesi konusunda sizlerle aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nowacraft. Aslında teknik detayları iyi değil. Bundan sonrakiler dah iyi olur diye ümit ediyorum.

      Sil
  8. Çok güzel olmuş.Fimoyu böyle şekillendirmek yetenek ister.O da sizde fazlasıyla var,işte kanıtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Evy Craft. Biraz el alışkanlığı yetiyor aslında :)

      Sil
  9. Bunlar gerçekten el emeği eserler. Yani ben anlamıyorum bloglarda dolaşırken o kadar çok yaratıcı insan var ki sizden iyi olmasın çok iyi tasarımları var.
    Her şeyin Çin malı ve sahte olduğu bir dünyada böyle şeyleri gerçek hayatta bulmak çok zor. O yüzden neden bir araya gelip bir marka oluşturmayı denemiyorsunuz? Yani büyük bişey kast etmiyorum ama yavaş yavaş büyüyecektir. Bloglarda gezerken gördüğüm muhteşem tasarımlardan sonra gidip hediyelik olarak saçma sapan şeyler almak hiç hoş değil. Bence birleşin yaratıcı hanımlar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoş geldiniz İLK İNSAN.
      Ne güzel bir öneri. Bizi birilerinin toparlaması lazım. :)
      Ama çok kolay değil bu. Kendi adıma konuşayım, burada çok keyifli sohbetler yaptığımız blog arkadaşlarımla hiç tanışmadım. Bazı arkadaşlarla telefonla görüştük ama hiç bir araya gelemedik. Gerçi güzel tanışma toplantıları, pazar ve şenliklerde toplanıp tanışmak mümkün ama bu benim eksikliğim.
      Bir de herkesin adı, kendi dalında marka gibi. Öyle ki işi gördüğünüz zaman, "bu filan kişinin çalışması" diyebiliyorsunuz.
      Bilmiyorum bunlar aşılması kolay işler midir? Doğrusu itiraf etmeliyim ki işin o yönüne bakınca benim ufkum pek dar.

      Sil
  10. merhabalar,
    çok güzel olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Selda Hanım. Hemen geliyorum. :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?