AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

2 Eylül 2013 Pazartesi

ÇİRKİN SAKSIYA ŞIK ELBİSE (Yayına resim ekledim)








Siyah, çirkin, plastik saksıya şık bir elbise :) Küçük boy tahta karıştırma çubuklarının üzerine basit bir dekupaj, biraz da mikro boncuk. Tataaaam, bitiverdi. Aslında bir kaç tane de kabartma çiçek iyi olur ama üşendim.






Resimlerde büyük bir saksı gibi duruyor. Ama değil. Saksının tabanı, ayçiçeklerinin alt sınırı hizasında. .


Geçenlerde bir gün, işle ilgili bir konuda bir hayli canım sıkıldı, sinirlendim. Olay konumuz dışı. Pek de sıcak bir günün en sıcak saatleri, boşu boşuna o sıcakta uzun ve yokuş bir yolda yürümek zorunda kaldım. Tam adımımı attım, yerde pırıl pırıl koyu yeşil bir yaprak gözüme ilişti, basmaya kıyamadım, üstünden atlayıp yürüdüm. Aklım kaldı, o sıcakta o kadar canlı, son anda kendisini bana gösterdi ezilmekten kurtuldu, sanki ölmek istemiyor gibi. O kısacık anda kafamdan bunun gibi bir sürü şey geçiverdi. Dönüp yerden aldım. Okşadım. Ofise dönmeyip acele eve geldim, sapının ucunu birazcık kesip suya koydum.

Facebookda paylaştım, işi bilen arkadaşlarım direk toprağa ekmemi tavsiye ettiler. Toprak almayı unuta unuta bu güne geldik, nihayet bu gün toprağa ektim. Şimdi büyük bir sevgi ve merakla tutacak mı, tutarsa ne renk çiçeği olacak diye bekliyoruz. Evet bekliyoruz diyorum, ailece bekliyoruz. Ne tuhaf, bazen küçücük bir yaprak insanın içinde yaşayan güzel duyguları hatırlatıveriyor. Facebookda paylaşırken "sokakta yerde bulduğum bu afrika menekşesi yaprağı, hayata tutunup kök salarsa, söz veriyorum bu gün beni çok sinirlendiren kişiyi affedeceğim" diye yazmıştım. Bir arkadaşımın söylediği gibi, evet çoktan unuttum bile. Ama bu menekşe eğer çiçek açarsa, ona her baktığımda onu o sinir bozucu olay sayesinde bulduğumu ve yine onun sayesinde içimde çiçekler açtığını hatırlayacağım. Seviyorum yahu bu yaprağı :)
.....................................

EK: Kabartmasız dekupaj olur mu hiç? İçime sinmedi, bir kaç kabartma çiçek yapıp gelişigüzel yapıştırdım. Bir kaç tane de boncuk, tamamdır. Daha güzel olmamış mı?


19 yorum:

  1. Canim saksiya bayildim ellerine saglik birsey söylecem ama umarim kizmazsin cicegi dogruca ekmisin yeserir mi bilemem ben böyle olan cicekleri önce su dolu vazo vaya bardak ne olursa önce orada birakiyorum kök salmasi icin zaten en bardagin icinde oldugu icin görebiliyorsun sonra onu saksiga ekiyorsun ben babannemden ve annemden öyle gördüm ve öyle yapiyorum sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gügü kızar mıyım hiç?
      Aslında ben de böyle yaprak çimlendirmelerini senin gibi suda yapardım. Ama facebook'da tecrübeli arkadaşlar hemen toprağa ekilmesini tavsiye ettiler. İnternette de biraz araştırınca, afrika menekşesi için direk dikmenin daha doğru olduğu kanaatine vardım.
      Şimdi bu benim sevgili yaprağın durumu karışık. 5 gün suda durdu, henüz köklenme olmamasına rağmen çürüme filan da yoktu. Diktim bakalım ne olacak?

      Sil
  2. merhaba
    siteniz çok güzel çok beğendim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. O minik yaprakcık o güzel ellerin süslediği şık-zarif-cici saksının içinde önce minicik minicik yaprakcıklar doğuracak sonra coşkulu çiçekler verecek inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Nihalim,ne güzel bir kadınsın sen.Yaprağın; elim yüzüm antibiyotik allerjisinden şişmiş, keyfim bozukken içimi açıp gönlümü şenlendirdi.Yürekten teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Süper olmuş, elelrine sağlık:) O yaprak da tutar merak etme, çok sağlıklı görünüyor:)

    YanıtlaSil
  6. süper olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Umarim tutar serpilir çicekler açar....gerçi ben bozuldu diye attigim afrika menekseme acirim o zaman ama olsun böylece ögrenmis olurum ve bir daha atmam :)

    YanıtlaSil
  8. ya ne güzel ve şirin bir hikaye olmuş.bazen bir yaprak bazen bir dost sesi bazen bir mırnav sesi unutturuyor negatif ne varsa.eminim tutacaktır sen ve ailen böyle seven gözlerle baktıktan sonra.
    saksı çok şirin ve güzel m güzel olmuş.çok beğendim.ellerine sağlık.şimdi bu güzel saksıya yerleşti ya bak nasıl tutacak serpilecek...

    YanıtlaSil
  9. Ben de böyle çok umutsuz olduğum bir gün boyunun 20 katı yüksekliğindeki telleri tırmanarak geçmeye çalışan minicik bir kedi yavrusunu 45 dakika falan izlemiştim. Sürekli tezahürat yaptım. En sonunda başardı. Girilmesi yasak olan bir yerde olduğu için yardım edememiş sadece dışardan destekleyebilmiştim. Çok mutlu olup kendime gelmiştim. Allah'ın yardım için ne göndereceği hiç belli olmuyor değil mi?

    Bayıldım saksıya yine.. Kabartma ile çok daha güzel olmuş gerçekten. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hayatta hep böyle ferahlatıcı pınarlar var, ama her zaman göremiyoruz. Biz yine şanslı insanlarız, her zaman fark edemesek bile acil çıkış kapılarımız, pencerelerimiz var, görebiliyoruz. Ya sadece duvarlar içine kendisini hapsetmiş olanlar... onların durumu fena.

      Sil
  10. Sen giydirirsin de şıklaşmaz mı? harika olmuş...

    YanıtlaSil
  11. Ne şanslı bir yaprakmış ki size denk gelmiş, kendini kurtarmış, kurtarmakla kalmamış bu kadar güzel bir saksıya yerleşmiş. İnşallah ona bukadar özen göstermeniz karşılığında size de hiç ummadığınız kapılar açılır,fırsatlar doğar...

    Gönlünüze de ellerinize de sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. O şanslı evet, ama ben de onu gördüğüm için şanslıyım galiba, o ruh halindeyken beni pamuk gibi yaptı :)))

    YanıtlaSil
  13. Güzeldi zaten daha da güzel olmuş cannn

    YanıtlaSil
  14. çok beğendim, sanırım bende yapacağım. Ellerinizi ve emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilek Hanım. Yapın bize de gösterin olur mu?
      Bu arada saksı süslemesi için Serpil Hanım'ın dantelli saksılarına da bir bakın derim. Çok sevimliler. Adresi burada: http://koketh.blogspot.com/

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?