AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

20 Ekim 2013 Pazar

HOŞGELDİNİZ


9 Ağustos'ta Lübnan'da kaçırılan, esir tutulan pilotlarımız nihayet serbest. 71 gün sonra ülkelerine, yuvalarına kavuştular.
Konunun politik tarafına hiç girmek istemiyorum, gerçi bununla ilgili uzun uzun yazmak ve yorumlamak gerekli ama, hiç bir işe yaramayacak. Çünki şimdiye dek anlamamış olanlar, hele Qatar uçağı ile geliş nedenini anlamamış olanlara uzun uzun anlatmaya çalışacak vaktim de gücüm de yok. Böyle bir çabanın boşa gideceğini, kampanya süresince aldığım tehdide varan hakaret dolu mesajlar nedeniyle biliyorum. Hiç biri umurumda olmadı.
Amaç sadece insanî duygularla onların unutulmasına engel olmaktı, kamuoyu baskısı kurarak müsebbipleri zorlamaktı. Sonrasında da, güvenlik ile ilgili tedbirler alınması konusunda talep yaratmaktı.
Yapılanları anlatmaya gerek yok, ama şunu söylemek zorundayım. Her gün ben, eşim ve birden oluşuveren gönüllü destek gruplarındaki dostlarımız, bireysel katkılarıyla, çabamıza katkıda bulunan duyarlı arkadaşlarımız, hepimiz, her gün, onlarca belki daha fazla sayıda mail, tweet, mesaj yoluyla, aklınıza gelebilecek bütün medya kuruluşlarına, köşe yazarlarına, saygın ünlülere başvurduk. Destek verin, duyurun, unutulmasını engelleyin, kurtarılmalarını talep edin diye adeta yalvardık, lütfen bir imza diye dilendik. Ama bir ikisi dışında hiç birinden hiç ses çıkmadı.
Şimdi sanki ben aileleri tanıyormuşum gibi, haber yollayıp, "bizi ailelerle görüştürür müsünüz, onlarla röportaj yapalım" dediklerinde içimden "yürü git işine" demek geliyor.
Her neyse, bu yayının asıl sebebi, Murat Akpınar ve Murat Ağca'ya hoşgeldiniz, ailelerine de geçmiş olsun demektir.
Eşim ve ben, kampanya sürecinde büyük destekleri, katkıları ve olağanüstü çabaları için, başta Kaptan Pilot Engin Aksüt beyefendi olmak üzere, Raife Ortak, Asuman Yıldırım, Ümit Akyurt Süslü hanımefendilere, canlı radyo yayınlarında bize 30 dakika gibi uzun bir süre ayırarak sesimizi duyurmamıza olanak sağlayan Alman radyosu Comx-Radyo'ya ve program sahibi Serap Berlin ve Nuray Yelen hanımefendilere, sosyal medyada bizi guruplarına dahil ederek, duyurularımızın yayılmasını sağlayan duyarlı dostlara, bireysel destekleriyle bizi güçlendiren iyi yürekli insanlara, Change.org'daki "Esir Pilotlarımız İçin Dünyayı Ayağa Kaldırınız #FreedomForTurkishPilots" imza kampanyamıza imzalarını esirgemeyen 11.973 imza sahibine gönül dolusu şükranlarımızı sunuyoruz.
Allah bir daha böyle üzüntüler yaşatmasın.

8 yorum:

  1. Canım arkadaşım, her gün büyük bir azimle pilotlarımız için düzenlediğiniz kampanyaları takip ederek ve paylaşarak katkıda bulunmaya çalıştım. Soluğumu tutup 71 gün bekledim pilotlarımızın gelişini. Bu senin sayende oldu. Herşeyi siz hazırladınız , bana paylaşmak düştü. Sağolun. Çok şükür ki yuvalarına döndüler. Onları karşılamayı şova dönüştürüp oy peşinde koşmaktan ar duymayan siyasetçilere rağmen, hatta perde arkasında nelerin olduğunu tahmin etmeme rağmen pilotlarımızın dönüşü inanılmaz huzur verdi bana. Dilerim TRT muhabiri de dahil diğer tutsaklar da bu güzel sona kavuşurlar.

    YanıtlaSil
  2. amin diyorum.çok şükür döndüler.ne kadar çaba gösterip destek verdiğini biliyorum sevgili nihal.yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok örnek alınacak bir mücadele örneği verdiniz, sizi kutlarım.Pilotlarımızın kendilerine hoşgeldiniz,ailelerine geçmiş olsun demek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Pilotlardan birinin kavuşma anında ilk önce oğlunu kucaklayıp havalara atışını unutamam her halde. Hatta gece size yazmak da istedim. Neyse.. Çok belalı bir coğrafyadayız. Ellerin komşusu İsveç, Norveç, Danimarka... Bizimkiler Irak, Suriye, Lübnan, İsrail...Arkadaş bi İmam Bilmem kimin askerleri kaldıydı bulaşmayan. De get deyip kapıyı suratlarına çarpıp, başka apartmana taşınasım var.

    YanıtlaSil
  5. Keşke böyle şeyler hiç yşanmasa... ama ne ilk ne de son olacak bunlar, dünyada böylesine zalimce politik oyunlar oynanmaya devam ettikçe... Ve bizler yani dünya halkı sesimizi duyurabilmek için böyle yırtınacağız... ama sonunda birşeylerin sonuca ulaşmasında bir damlacık katkımız olabildiği gibi bir his doğuyorsa içimize, bu bile mutlu eder bizi :)
    Öpüyorum seni Nihalim...

    YanıtlaSil
  6. Siz ne güzel yürekli insansınız. Bu konudaki gayretleriniz için sizi kutlamak istedim. "Acabalarla amalarla" dolu olsa da dönüş serüvenleri "hoşgeldiler! "

    YanıtlaSil
  7. Harika bir haberdi bugün. Hoşgeldiler.
    tüm çabalarınız için teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Nihalciğim,olayın gizli kahramanlarından birisin. İnan pilotların ailesi kadar ,senin sevincini düşünerek daha çok sevindim.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?