AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

21 Ekim 2013 Pazartesi

UZUN SAÇLILAR, MUTLAKA OKUYUN BENİM DURUMUMA DÜŞMEYİN

Dün facebook'da bir paylaşım gördüm. 20 cm.den uzun kesilmiş saçlar, lösemi tedavisi nedeniyle saçları dökülen çocuklara peruk yapılıyor, saçınızı bağışlayın mealinde.
Çok etkilendim, sabah bir sürü işin arasında koşup saçlarımı kestirdim. Ömrümde ilk defa kısa saçlı oldum bu yüzden. Aynaya bile doğru dürüst bakmadım yakıştı mı diye. Yakışmasa ne olur, sonuçta hasta bir çocuk mutlu olacak. Aldım saçlarımı elime, eve koştum, önce ölçtüm, tam 40 cm. Amaaan kesin işe yarar.
Lösev'i aradım, daha "dün gece facebook'ta bir şey gördüm" der demez "saç bağışı mı" dedi adam ve devam etti, "bu nereden çıktı bilmiyoruz, kemoterapi sırasında çocuklarımızın çok steril şartlar altında korunması gerekiyor, bu tip malzeme onlar için risklidir. O nedenle peruk kullanamazlar. Zaten bizim de böyle bir talebimiz ve kabulümüz yok" .................
Saçım elimde kalakaldım.
SAZANLIĞIMIN
RESİMLİ
TESCİLİDİR

Ah be kadın, önce ara sonra kestir acelen ne? Her duyduğuna inanmamak gerektiğini öğrenemedin mi hâlâ? Oh olsun sana, şimdi uzuuuun bir süre her aynaya baktığında sazanlığını hatırlar hem ağlar hem gülersin.
Haa bu arada aklıma geldi, tanıdığınız, geleneklerine bağlı bir kızılderili arkadaş var mı? :D :D :D

Yaaa bu yazıyı yazdım ya, şimdi daha fazla oturdu içime. Bu haberi çıkarana mı daha çok kızayım, kendime mi bilemedim.

Siz güledurun, ben biraz içeri ağlamaya gidiyorum.

31 yorum:

  1. Yok hiç gülmüyorum. İnanın sizin kadar içim acıyor. İlk çocuğunu lösemiden kaybetmiş bir anne olarak, bu tür haberlerin ne kadar can acıttığını bilirim. Zamanında radyasyonlu çayı içenler mi dersiniz, Adnan hocanın müritleri mi dersiniz, zakkumcular mı dersiniz, hepsini deneye deneye aldatılmayı öğrendim. Eğer yapabileceğim bir şey varsa, telefonla bile değil, yüz yüze görüşmeyi tercih ediyorum. Böyle insanlara sadece Allah sizi bildiği gibi yapsın diyorum. Üzülmeyin saçlarınız uzar da , kırılan kalplerimiz nasıl düzelir onu bilemiyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off çok üzüldüm Dolunay Hanım. Başınız sağolsun.
      Böyle bir konuyu istismar etmek nasıl bir vicdandır? Saçım hiç dert değil, o benim saflığım. Ama, yüreği acıyan ana babayı, hasta çocukları nasıl daha fazla incitebilirler? Gönlümden beddualar fışkırıyor.

      Sil
  2. ahh kıyamamm keşke bir postla soraydın canım benimmmm ,kaç gündür iyi niyetle başlatılmış olsa bile çocuklar için zararlı böyle bir talepte hiç bulunulmadığını paylaşıp duruyorlardı gözünden kaçtı sanırım:(((
    Neyse kökü sende uzar gider. kocaman güzel yüreğinin hatırası olarak sakla yada yapacağın bir oyuncak bebeğe saç olarak kullanabilirsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim Hatice Hanım, bu konuda yalan kimin ne işine yarar ki?

      Sil
  3. Çok üzüldüm. Nekadar tezcanlıymışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Subuha, saçımdan çok, böyle yaratıkların var olduğunu öğrenmek üzdü beni.

      Sil
  4. Kıyamam sana. İyi niyet âbidesisin. Üzülme o saçı kuaföre sat, parasını Lösev'e bağışla en iyisi. Eskiden kuaförler satınalırlardı. Üstelik sana kısa saçın da çok yakıştığına eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Nedret'ciğim bak bu çok iyi fikir, hiç aklıma gelmemişti.
      Ne yazık günümüzde, iyi niyet=saflık, saflık= salaklık oldu.

      Sil
  5. Kıyamam sana. İyi niyet âbidesisin. Olsun, kısa saç sana çok yakışmıştır eminim. Kim olsa aldanır. O yazıyı gördüğümde ben de ''tüh keşke saçlarım yeterince uzun olsaydı'' diye düşünmedim değil.

    YanıtlaSil
  6. Can sağlığı Nihal Hanım, can sağlığı.... Söyleyecek söz bulamıyorum. Sosyal medyada çıkanların ardına düşmeden iki kez düşünmeliyiz. Herkes her şeyi paylaşıyor, bir iken bin oluyor. Size geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. O guzel yüz saçsiz olsa ne olur! Bu nasil bir ozveri, guzellik... Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. nihal ablacimmmmmmm o kadar iyi yureklisin ki....gozlerim doldu..saclarin uzar elbet allh yureginden merhametini eksik etmesin yeterki.bnm aklima su geldi madem saclar bu ugurda gitti kuafore sat ve parayi bagis yap abla iyi kalpli guzeller guzeli ablacim sen kisa saclida cok his ve alimlisindir eminim

    YanıtlaSil
  9. Bilgi aktarım yanlışlığı olmuş, kesilen saç amacına hizmet edememiş, Nihal Hanım'cığımın saçları gitmiş ama o herkese nasip olmayan iyi niyetin sizde fazlasıyla var olduğunu öğrenmek beni epey duygulandırdı. Sizde bu değerler varken varsın saç boşa gitmiş olsun eminim ki farklı bir çok yerde bir çok insana artı olarak geri dönüyordur. Ne mutlu size

    YanıtlaSil
  10. Bende üzüldüm saçlarına belli yaştann sonra uzaması zor oluyor sonuçta kendi saçın postişmi deniyor tokalı yaptır tak ziyan olmasın canım lösev için benim başlattığım etkinliğe katılabilirsin öptüm begonya35

    YanıtlaSil
  11. Kıyamam sana bennnn.... Güzel yürekli arkadaşım benim.

    YanıtlaSil
  12. Maşallah gerçekten hayran kaldım duyarlılığınıza ...
    İyi niyetinizin karşılığını mutlaka alırsınız.Sizin gibi güzel yürekli insanları görmek mutlu ediyor insanı.
    Sevgiyle kalınn...

    YanıtlaSil
  13. ay allah canim ya olsun önemli olan kalbin güzeligi dir onlar yine büyüyecek hic olmazsa sana bir ders oldu ögrenmis oldun böylelikle kimseye güvenme her türlü pislik var ortada:) sevgiler♥

    YanıtlaSil
  14. Son zamanlarda internet dünyasında yalan haberler de çokca paylaşılıyor maalesef. Böyle acıtasyon yaparak birilerini kandırmak kime, ne sağlıyor onu anlamak mümkün değil.

    Kısa saç eminim sana çokyakışmıştır. Rahatlığıda yatsınamaz üstelik. Güle güle kullan. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Üzülme arkadaşım,insanlık görevini hiç düşünmeden yerine getirdin.İyilik yap havaya ,denize mi derlerdi,işte ondan olsun.Öptüm.

    YanıtlaSil
  16. Nihalciğim,sen ne güzel bir insansın bitanem.
    Neden üzüldüğünü çok iyi anlıyor ve aynı tepkiden çok fazlasını vereceğimi biliyorum:((
    O ahmaklar eminim bunu hazırladıklarında kendilerini çok beğenmişlerdir. Bir gün pişman olduklarında zararı başkalarına dokunmaz inşaallah.
    Nedret benden önce davranmış.Sat saçlarını ,bağışla parasını.
    Hem senin o güzel saçların ve senin kadar güzel bir alıcı eline düşerse bir başkasına ilaç olur. Bağışın zaten Lösemili çocuklara gidecek.Saçın da belki görünümünden utanan birinin eline geçer .
    Onun başını kaplar ve gönlünü şen eder.
    Polyannalığı bile ağzıma yüzüme bulaştırdım ya,anladın sen beni.
    Üzüntünü paylaşıyorum.

    YanıtlaSil
  17. adaşım yazmış ya saçların uzar önemli olan kalpler düzelsin kırılmasın,bir olsun.sen çok iyi niyetli ve iyi kalpli bir insansın.o güzelim saçlarında çabucak uzayacak inşallah.ilk gördüğümde bende paylaşmıştım bende.sonra lösevde gönüllü çalışan bir arkadaşımla konuşurken böyle bir şeyin olmadığını söyledi .hatta bir kaç gün önce yakın bir arkadaşım paylaşmıştı yorumda yazacaktım araya girdi unutmuşum.keşke yazsaydım belki dikkatini çekerdi.olmuşla ölmüşün çaresi yok derler ya.kökü sende çabucak uzar inşallah.nar ye çokca iyi geliyor.bol zeytinyağı birde.geçmiş olsun .kucak dolusu sevgi ve selamlar..

    YanıtlaSil
  18. Türkiye'nin sayılı holdinglerinden birinde çalışıyorum ve holding hakkında o kadar bu tarz yalan haberler çıkıyor ki.. Sizin gibi inanan insanlar, mağdur olan insanlar aradığında ne kadar üzülüyoruz.

    Lösev ile ilgili bu haberi bende dün Facebook'ta gördüm ve üzüldüm gerçekten. Hele ki şimdi bu yazıyı okuduğumda daha da fazla üzüldüm.

    Güzel kalbiniz adına o saçlarınız eminim eskisinden de daha güzel uzar eminim..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Hay Allah...Böyle bir şey yapan insanların vicdanlarını anlamış değilim. Neyse olan olmuş. Saçların yenilenir dinlenmiş olur başka ne diyebilirim ki...

    YanıtlaSil
  20. Siz zaten çok iyi, verici, can bir insansınız. Kötülük gelmez aklınıza. İyi insanlar, kendi akıllarına gelmeyen kötü şeyi başkasına da yakıştıramazlar. Hele konu lösemili çocuklarsa. Yani aldanmanız çok normal bu şartlar altında. Ben de bu internet spotunu okuyunca çok mutlu olmuştum. Ama ne kadar başarılı olur acaba diye düşünmüştüm de, demek yalanmış. Şimdi düşünüyorum da, hakikaten saçma. Ama bu bizim gibi iyi ve duyarlı insanların aklına hep geç gelir:) Ne diyelim geçmiş olsun. Ben asıl, bu insanların akıllarını hayırlı işlere yorsalar, bu ülkenin nasıl füze gibi fırlayacağını da düşünmeden edemiyorum. Nerden akıllarına gelir böyle şeyler, nasıl süsler, püsler, servis ederler? Acaip yani...

    YanıtlaSil
  21. Maalesef nasıl insanlar var bilemiyorum. Bu tür yayınlardan sonra birkaç kez önce verilen telefon numarasını ya da ilgili yerleri aramıştım. Hepsi de yayılan haberin doğru olmadığını söylemişlerdi. Bu yüzden bu tür yayınları okumadan geçiyorum. Ama bazen de düşünüyorum, yalancı çoban gibi. Gerçekten birilerinin ihtiyacı olup da paylaşsalar artık kimse inanıp da yardım etmeyecek.
    Saçın kökü sizde, o uzar., üzülmeyin.
    Eminim son hali de yakışmıştır :))

    YanıtlaSil
  22. Lösev yapmıyor haklısınız ama yurtdışında birçok dernek var google a hair donation yazın göreceksiniz örnek www.locksoflove.org

    YanıtlaSil
  23. Çok üzüldüm :( Geçmiş olsun. Ama daha çok bu dedikoduyu çıkaran zihniyet için üzüldüm. Allah ıslah etsin inşallah. Bu duyuruyu arkadaş listemdeki paylaşımlarda görüyor, izninizle blog yazınızı iletiyorum kendilerine.

    Sevgiler

    www.kontesce.com

    YanıtlaSil
  24. Ben de aynı yazıyı dün gördüm benim de kesilmiş bekleyen 30 küsür cm saçlarım var , hemen heyecanlandım ama bunu paylaşan arkadaşımın bir arkadaşı Lösev 'in sitesindeki böyle bir şey olmadığı yönündeki duyuruyu paylaşmış bu sayede öğrendim. Kesilmiş saçlarınızı satıp parasını Lösev ' e bağışlayabilirsiniz , boşa gitmemiş olur :D

    YanıtlaSil
  25. Boyle bir haber yayarak ne gibi bir cikar elde ettiler ki siz hic aglamayin o saclar sizin guzel kalbinizin isareti sakin bakip uzulmeyin sazanlik demeyin keske biz hala eskisi gibi birinin yardima ihtiyaci oldugunu duydugumuzda ardini duymadan hemen kosan insanlar olabilsek.ama degiliz insanlar verebilecekken bir unite kan vermeyi eriniyor siz yillarca emekle uzattiginiz belki de bazen size moral veren caninizin parcasini vermek istemissiniz.insallah kalbiniz hep boyle guzel kalsin.yalan haberi yayanlari allah bildigi gibi yapsin

    YanıtlaSil
  26. Bende televizyonda bir kızdan duymuştum demek doğru değilmiş ha ablacığım onu çıt çıt olarak kullanabilirsin zannımca peruk satan yerlerle görüş derim sana,ah altın kalpli ablam benim :)

    YanıtlaSil
  27. Valla ben de tüh yeni kestirdim saçımı diye üzülmüştüm görünce. İnsanın hiç aklına gelmiyor tabi detaylar konu o kadar önemli ve duygusal olunca.Halbuki hepimiz az çok biliriz steril ortamın o çocuklar için ne kadar önemli olduğunu. Bu dünyada kötü insanlar her zaman oldu ve olacak. Önemli olan iyiler iyilikler yapmaya ve yaymaya devam etsinler. Gönlünüze sağlık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?