AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

4 Ocak 2014 Cumartesi

FUAR MACERASININ ARDINDAN...

Aslında, mesela 31 Mayıstan 1 Hazirana geçmekten farkı olmayan 31 Aralık - 1 Ocak geçişine hep bir şeyler yükleriz. Yeni şeyleri sevdiğimiz için herhalde. Yeniyi sevmek iyi de, eskiyi de hepten elinin tersiyle çöpe itmemek gerek. Çocukken dudak büktüğüm "geçmişi bilmeyen, geleceği göremez" klişesinin ne kadar doğru olduğunu anlıyorum artık.
Şu gerçek ki, bugün, geçen yılın bu zamanlarından daha fazla umutluyum.
Neyse yılın muhasebesini yapmayayım şimdi, hepimiz her şeyi görüyoruz. Şimdi, bu kadar karışıklığın içinde gözümüzü dört açıp ışığı görmek, aklımızı başımızda tutmak zamanı. Hepimize kolay gelsin.
Malum bir fuar macerası yaşadım. Öyle yorulmuş ve dağılmış ve dağıtmışım ki, bir türlü toparlanamıyorum. Tımarhaneye çevirdiğim salonu yaşanır hale getirmek için, çalışma odasından getirdiğim ve yeni eklenmiş olan tüm malzemeyi, alet edevatı içeriye taşıyıp bırakmıştım. Bu taşıma atma şeklinde olduğundan, içerdeki 2 oda göreni kaçıracak hale gelmişti. İnanmayacaksınız ama 3 gündür onları toplamaya çalışıyorum. Tasnif edeyim, ayıklama yapayım, lüzumsuzları atayım derken resmen başım dönüyor. Pek az bir şey kaldı. Sanırım yarın bitiririm.
Gelelim fuar macerasına. Maddi anlamda zarardayım ama, mânen çok kazançlıyım. Güzel ahbaplar kazandım, çoook uzun zamandır görmediğim arkadaşlarım ziyarete geldi, neyi yanlış yapmışım, nerede hatalıyım, doğrularım neler gibi çok şey öğrendim. Yoruldum ama eğlendim. Aslında bunları çoğul ekle yazmalıydım, çünki herşeyi Haluk'la birlikte yaptık. Fuar öncesi hazırlık safhasında kardeşciğim Zül'cüğümün ve Kurtuluş'cuğumun da canlarını çıkarttım.
Bundan sonra bu işe daha geniş bir açıyla bakabileceğimi sanıyorum, zira konuyla daha ciddi ilgilenme niyetindeyim. İşte buyrun bir yeni yıl kararı :)))
Ve fuar macerasının resimleri
İşte benim ailem. Oğulcuğumun o gün boş günüydü, o da koştu yardıma. Zül'cüğümü öyle çalıştırdım ki kas yapmış :) Haluk aksilik yapan telle muhabbette, Kurtuluş duvara asılacak dekorlarla meşgul. Ben ???... hehehhee
İlk günün ilk saatleri. Dünün yorgunluğu üstümde, uykumu da alamadım, huysuzum huysuz.
Stand komşum Mayda Hanım


Romantik miyiz neyiz :))))


Her yerde direnilebilir, direnilmelidir
Bu veleti görmeliydiniz. İki kardeşi, anneleri ve yakın akrabaları olduğunu sandığım diğerleriyle koloni halinde yaşıyorlar. Hepsi fıstık gibi, askeri müzenin kantininde pek seviliyor ve iyi bakılıyorlarmış. Bu ve iki kardeşi daima fuar binasının giriş kapısı önündelerdi, herkesle ahbaplık edip kendilerini sevdiriyorlardı. Ama en samimi ve teklifsiz olanı bu maymun. Daimi içeri girme çabaları görevliler tarafından engellenmesine rağmen, son iki gün adamları pes ettirmiş olmalı ki, standların arasında geziyordu.
İlk gece fuar kapandığı saatlerde herkesi atlatıp içerde kalmış. Alt kat gıdacılara ayrılmıştı, bizim bücür en çok peynircinin standını beğenmiş :)))))
Ve sevgili Bahar Hanım. Fuarda tanıştık. +4 Sanat'ın 4 şahane kadınından biri.
Dört marifetli hanım elele vermiş, 
Bahar Hanım çini boyuyor, Esin Hanım, Şükran Hanım, Güzin Hanım ahşap oyuyor, enfes işler yapmışlar. Sahici sanat var yani. Üstelik hayvan severler. Gözlerinin içi gülüyor, eh daha ne olsun. Facebook'daki sayfalarının adresi burada Hemen gidip bakın sonra üzülürsünüz.



6 yorum:

  1. Tatlı ve bir o kadarda yorucu telaşlar. :)

    Keşke maddi anlamdada biraz kazançlı olsaydı.

    Fotoğraflarda harika görünüyorsunuz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de pek keyifli bir yorgunluktu. Teşekkürler.

      Sil
  2. #direngezi'ye bayıldım, nasıl canlı, nasıl güzel:-) Haklısın her yerde direnmek lâzım:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Handan. Ama keşke üzüntüsüz olsaydı.
      Detay resimleri burada:
      http://nihalerpeden.blogspot.com/2013/06/direngezi-tum-saygimla-occupygezi-with.html
      Yorumlar daha da önemli.
      Sevgiler

      Sil
  3. Ürünlerinizin hepside ayrı ayrı güzellerdi ama en güzelleri de takılarınız doğrusu. +4 gibi kadınların birlikteliği ne güzel, hemen beğendim zaten.

    YanıtlaSil
  4. enfes şeyler yapmışsın hepsi çok güzel görünüyor fotoğraflar tam olarak yansıtmasa da bence.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?