AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

7 Ekim 2011 Cuma

ELLERİM UF OLDU :))

Hani şu artık meşhur olan bitmemişler kutularım var ya, dün onları ortaya serdik.
Nilüfer bana çok kızdı :)) (Böyle de arsız arsız sırıtırım).
Yaptıklarımı göstereyim dedim. "Sen hâlâ bunları bitirip de satışa koymadın mı" diye fırça attı bana. Tuttu kulağımdan, soktu çalışma odasına. "Çıkart bakayım şunların hepsini" dedi. Çıkarttım. Aralarında unuttuklarım varmış, ama sanki bir kutu daha var da gözden kaçıyor gibi geliyor bana. Neyse.

Hepsini evdeki bir strafor tabakasının üzerine kürdanlarla tutturduk, en azından görünür hâle geldiler. Şimdi hangisine hangi işlemi yapmam gerektiğini daha rahat görebiliyorum. "Hadi otur başla şunları bitirmeye" diye baskı yapıyor ama ben de iş yok.
Bir sürü bahane üretiyordum ki ellerim uf oldu. Sahiden. Çok komik. Önce sol elimin baş parmağının tırnağı derinden kırılıp koptu, biraz kanadı. Öyle canımı acıtıyor ki, bir yere değerse acıdan zıplatıyor. Sonra şu japon tarzı kuvvetli yapıştırıcılardan birini, yine sol elimin işaret ve orta parmakları arasına boca edip bir güzel yapıştırdım. İki parmaktan tek parmak yaptım. Allahtan geçenlerde blog gezerken arkadaşlardan birisi asetonun  çözücülüğünden bahsetmişti. Epeyce uğraşıp tek parmağı yine iki parmak haline getirdim, ama bu arada biraz deri kaybı oldu. Eh boyacı küpü mü bu, birleştir-ayır, birleştir-ayır olacak o kadar fire. Ama o da fena halde canımı yakıyor. Sonraaa akşam oldu, Nilüfer Haluk, Taner hep beraber mutfağa girdik. Kimi sofra hazırlıyor, kimi salata yapıyor, o arada beni de kovalamaya çalışıyorlar, git içeri elin acıyor, suya sokma filan diye. Ben de bari şu tencerenin kapağını kapatayım dediiim, meğerse kapağın bir kısmı tencerenin altına doğru girmiş alevle dans ediyormuş. Sol elimle soğuk tarafından kaldırdım, sağ elimle de ateşden yeni ayrılmış tarafını kavrayıverdim ve inanın cossss diye bir ses geldi. Böylece sağ elimin baş, işaret ve orta parmakları da telef oluverdi. Diğerlerinin acısını unuttum, bütün gece elimde buzla oturdum. Ama yine de blog gezdim, serçe parmaklarımla yazıp laf yetiştirdim. :)
Aklınızda olsun böyle yanık durumlarında saatlerce buz basın, acıyı anında alıyor ve ertesi gün hiç birşey kalmıyor.




24 yorum:

  1. Vah kıyamam sana ben:)) Güzel ellerine nazar üstüne nazar değmiş. Alışkınız mutfak kazalarına ama can işte yanıyor. Geçmiş olsun.
    Pano cennet gibi:)) Satmadığını sanıyor ve şaşırıyordum.Memnun oldum. kapanın elinde kalır bu güzellikler arkadaşım:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Emine Hanım.

    Teşekkürler Nedret'ciğim, benimki biraz "tilki neticesine bakmış, ben bu dertten iflah olmam demiş" durumu oldu :)
    Doğrusu düşünüyorsun, daha satışa başlamadım. Daha bitirilecekler, kutuları yapılacak ya da alınacak, fiyat tesbit edilecek... cek cek de cek cek. Ben işin o tarafında pek tembelim. Aslında ben tasarımlarımı yapsam da bu işleri başkasına yüklesem. Ne ekâbirim değil mi :)) Aslında bu aşamaya geçince senden de fikir rica edeceğim.

    YanıtlaSil
  3. oooy Nihalime nazarlar değmiş, kıyamam ben sanaaaa, öpim geçsin :(
    Şu resmi büyüttüm, hayran hayran seyrettim, kelebek, karanfil ve lalelere bayıldım, hadi ama gerçekten bitirip dükkanına koy bunları :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Banu'cuğum. Ay ne güzelmiş nazlanmak :)))
    Lale ve karanfillerin doğru dürüst resimlerini tanıtım yazısının altındaki "Osmanlı Seri" yi tıklayarak görebilirsin. Aslında sen galiba onları hiç görmedin. Takı sevmezsin ama bir bak istersen.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun, önce sağlık ve azıcık dikkat Nihal Ablacım, iş nasılsa olur, sen halledersin. Nazar değmiş sana belli:)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Bahar'cığım. Aslında nazara pek inanmam, bir de benim çevremde bana kötü gözle bakacak kimse yok. Ne şanslıyım değil mi? Ama konu dikkate gelince... Iııı o ne demek :)))

    YanıtlaSil
  7. kıyamam ben sizee...cidden nazar falan değdi herhalde.geçmiş olsun nihal hanımcım.elma suyu da (elmayı kesip azıcık elinizde sıksanız yetiyor) yanıklara birebir aklınızda olsun.hep elleriniz dert görmesin diyorum ya boşuna değil işte.ah ne çok hor kullanıyoruz onları..
    bu arada muhteşem çalışmalarınızı banuca gibi büyütüp baktım süperler.tasarımlarla birleşince şahane şeyler çıkar eminim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Alanay'cığım. Elma bilgisini not ettim.

    YanıtlaSil
  9. valla anlatmayın böyle nasıl dayanmışsınız nazara geleceksiniz geçmiş olsunn

    YanıtlaSil
  10. Vallahi Nazar yıldızın düşük herhalde, sen inanırmısın bilmem ama ben çok inanırım hemen gardım düşer yada inan ellerime birşey olur sağolsun Hatice ile Mücella seni bir okuyalım derler, çok da acır şimdi valla içim bir tuhaf oldu...Bu arada yapılanlarda süper yayınlarken büyük boya basarsan daha güzel görürüz şahaserleri...

    YanıtlaSil
  11. İçim çok fena oldu okurken geçmişler olsun :(( Yaptıklarınıza tekrar tekrar baktım büyüterek ...Çok güzeller çok :) Ellerinize mukayyet olun , ellerimiz herşeyimiz :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun Nihalciğim, asetonu yazan bendim yapışan parmaklara olmasa da bulaşan ele yararlı oluyor:) Ama en kötüsü yanık, buz ve ardından silverdin iyi geliyor. Ben de çok sakarımdır özellikle her ütüde bir yanık çizgi oluşturmak konusunda bu yüzden silverdin eksik olmaz bizde:)) Aferin Nilüfer arkadaşına çokta güzel olmuş böyle herşey gözönünde şimdi istersen yapma:)

    YanıtlaSil
  13. Nihalcim çok çok geçmiş olsun .Nazar değmiş vallahi.Ellerin biraz düzelsin hepsini bitirirsin sen elemtere fiş kem gözlere şiş kendine dikkat et sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Mor Menekşe, çok teşekkür ederim.

    Meral Hanım'cığım, teşekkürler. Yok ben pek inanmam nazara. Aslında o panodakilerin sağdaki birkaç tanesi hariç hepsini kocaman resimlerle yayınladım. Zaman geçtiği için gözden kaçıyor. Sayfa tanıtım yazısının altındaki butonlarla hepsini bulabilirsiniz.

    Serpil Hanım'cığım, çok teşekkür ederim. Valla haklısınız eller ne kadar önemli. Aslında neresi aksıyorsa önemini o zaman fark ediyoruz.

    Ah Fiamma'cığım, çok teşekkürler. İyi ki yazmışsın asetonu. Çok işime yaradı. Yapışan parmaklarımı da araya döküp bıçağın sırtı ile yavaş yavaş ayırdım.

    Nurhan Hanım'cığım, teşekkürler. Düzeldiler aslında, sadece sıcak suya sokunca acıyor. Aman boşverin kimsenin gözüne şiş falan değmesin :)

    YanıtlaSil
  15. Çok üzüldüm çok geçmiş olsun.
    Panoda çok güzel çalışmalar var:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. Teşekkür ederim sevgili Okuyan. Benden de size sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm. Sürekli üreten birinin başına böyle aksilikler gelmesi olağan.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Yetenek Sizin, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Nazar değdi... Kesin nazar değdi. Aman canım arkadaşım, amman dikkat et. Çok geçmiş olsun. Bu arada bir şey soracağım. Burcun ne? Akrep burcu olmayasın?

    YanıtlaSil
  20. Nihal Ablacığım geçmiş olsun ay üst üste nazarmı değdi ne, yanıkta çok fena acıtır, kıyamam ya

    YanıtlaSil
  21. Teşekkür ederim Gülsüm'cüğüm, geçti artık. Sizler öptünüz geçti :) Burcum Koç. Ama bu işlerden hiç anlamadığım için yükselen falan gibi başka şeyler de varmış,onları bilmiyorum.

    Sevda'cığım çok teşekkürler. Valla insan kendi dikkatsiz olunca, kimsenin gözüne suç bulmuyor :)

    YanıtlaSil
  22. Tekrar geçmiş olsun Nihal'ciğim. Ben akrep burcuyum ve yakıcı kesici aletlerle başım derttedir. O yüzden sormuştum.

    YanıtlaSil
  23. çok geçmişler olsun. aklınızda bulunsun yanıklara en iyi gelen şey yumurtanın akı. yanığın olduğu yere soğuk su tuttuktan sonra çırptığınız bir yumurta akını sürün yanığın üzerinde bir tabaka oluşturup geriyor gerilince bir kat daha sürün .yarım saatte birşeyiniz kalmıyor . denenmişti güvenebilirsiniz:) şeniz

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?