AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

6 Ekim 2011 Perşembe

KEYİF KEYİF :)))

Ağzım kulaklarımda. 1000 yıllık arkadaşlarım geldi Kuşadası'ndan. Kocaları yatırdık, bilgisayarları açtık, bir yandan kikirdiyoruz, bir yandan da şahane birşey içiyoruz. Bunu özellikle belirtiyorum, çünki tarifini vereceğim.  Havalar serinledi ya, geceler soğuğa beş var, sıcacık birşeyler içmek pek hoş oluyor. Hem lezzetli, hem sağlıklı.

İddialıyım, yeşil çay sevmeyenler bile beğenecek bunu. Efendim, malzeme şu:
1 litre kaynar su
1,5 tatlı kaşığı yeşil çay
1 dal taze nane
1 mandalin
Sırasıyla yeşil çayı, naneyi, mandalinin sıktığınız suyunu, kabuklarını çaydanlığın süzgecine koyuyoruz, üzerine kaynar suyu döküp, 5 dakika demlendiriyoruz. Bizim gibi şeker kullamayanlar meyvenin tadını daha güzel alırlar.
Mandalin yerine nar, rendelenmiş elma ve kabukları, portakal , üzüm yani aklınıza gelen herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz.  Elmalı olunca nane yerine bir tutam tarçın harika oluyor.
Öfff ya tarife bakın,  gören de Feriye Lokantasının pasta tarifi sanacak :)))

Unuttum ekliyorum; uykusuzluk çekiyorsanız bu karışıma bir tutam sarı kantaron çiçeği ekleyin. Mışıl mışıl uyursunuz. Tecrübe ile sabit.

12 yorum:

  1. nihal ablacım senin espirilerine bayılıyorum ben ya yorumlarda okuyorum senin resmini görünce :)) mandalina güzel bir aroma verir sahiden anladım siz güzeliginizide de bu çaya borçlusunuz :D:D
    bende deniycem teşekürler:))

    YanıtlaSil
  2. Ahhh Mavii'ciğim, bu lafın üzerine ben gidip bu çayla yıkanmaz mıyım :)))

    YanıtlaSil
  3. ablamın tarifi buuu:)) ablam çok içer bundan ama o genelde elmalı yapar ve yazdığınız gibi azıcık tarçın belki yarım diş karanfil :)
    ben kırmızı meyveleri çok seviyorum.ellerimle kuruttuğum böğürtlen,hatmi çiçeği bir iki adet kuşburnu ,limon ve bir kaç yaptak ıhlamur da süper oluyor:)
    1000 yıllık arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirmek çaydan hada da yaralı olabiliyor gerçi..:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Evet Alanay'cığım çay burada aksesuar :)
    Üstelik bugün Nilüfer beni toparlamaya başladı. Yaptığım tüm işler kimi klips, kimi vernik, kimi rötuş bekler vaziyette kutulara tıkılmış duruyor. Neler var unutmuşum bile. Şimdi onları organize ediyoruz birlikte.

    YanıtlaSil
  5. Ne keyiftir bu gece oturmalarına bayılırım bende helede yanımda uzun süredir görmediğim arkadaşım sevdiklerim varsa .Bütün gün çay kahve akşam bu bitki çayı harika olacak hemen kalkıp yapayım .

    YanıtlaSil
  6. Ben de nestcafe gold tiryakisiyim fena halde, azalttım, bu çay gece sahiden pek iyi oluyor. Afiyet olsun Mevdoş Hanım. Belki bir gece sohbetinde birlikte içeriz, belli mi olur? Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. mmm eminim mis gibi kokusu vardır hem mandalina hem nane harika bir aroma ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Siyah çaydan sonra içebildiğim tek bitki çayıdır yeşil çay. Şekersiz ve sade olacak, mandalinalı ve naneli kulaa çok hoş geliyor, deneyeyim bakalım belki onu da severim:)

    Bu arada belirtmeden de edemiycem, günde 2-3 fincan içtiğim zamanlar oldu, ve ozamanlarda kilo verdiğimi farketmiştim, vücutta fazladan olan şeyleri atmaya kesinlikle yardımı var yeşilçayın.

    YanıtlaSil
  9. Evet Şirin Hanım, gerçekten çok güzel birkokusu var, hele kokulu mandalinse.

    Tavsiye ederim Ay-ser Hanım. Ve evet diyete yardımcı oluyor. Vücuttaki fazla suyu atarken yağlar da birlikte gidiyor.

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler,size de sağlık ve neşe dilerim:))

    YanıtlaSil
  11. Çay bahane, iki arkadaş geçirdiğiniz bol kahkahalı gece şahane:) Desene arkadaşın sayesinde hazine sandığını göreceğiz kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  12. çok ilginç bir içecek tarifi hemen denenmeli, teşekkürler

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?