AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

2 Ekim 2011 Pazar

ORTAYA KARIŞIK BİR POST :)

Bitirilecekler kutusunda bekleyenler birikti. Daha çok sanıyordum, önüme dökünce gözüme az göründü. Acaba başka bir kutu daha mı vardı da unuttum :))) Yok saydım tamamlar 7 kolye olması lazımdı, birini adını beğenmediğiniz "saçaklı "seri" adıyla yayınlamıştım, burada 5 kolye var, etti 6. Amaaa 7.yi bitince göstereceğim, sanki o pek hoş olacakmış gibi geliyor, azıcık heyecan yapayım dedim :)


Bunlar fırınlandı, parlatıldı, eksik parçalarının fırınlanmasını bekliyorlar.

















Bunlar da tepside yatmış fırına gitmeyi bekliyorlar. Hem yeni parçalar var, hem de bekleyen bitmiş parçalara ilaveler var.












Şimdi bu post içinde battaniye resminin ne alakası var?
Gezdiğim bloglarda hep sonbahar kış hazırlıkları görüyorum. İmrendim. Dün gece ilk defa battaniye örtmek gerekti, ben de 2-3 yıl önce yaptığım battaniyeyi çıkarttım. Bari onun resmini koyayım da sonbahar konseptinden ayrı kalmayayım dedim. Kambersiz düğün olur mu?

Canım sıkıldıkça uğradığım yüncülerden aldığım, rengârenk, birbiriyle alâkasız yumaklardan tv karşısı eğlenceliği. Sonunda kocaman iki kişilik, yumuşcık bir battaniyemiz oldu. Herbiri ayrı telden çalıyor, hiç öyle planlı tasarımlı birşey değil ama, pek neşeli, ben seviyorum





Ay bir de bu var, artık diz üstü mü denir, ne denir bilmem. Kazara çamaşır makinesinde yıkanıp düdük gibi olmuş iki kazaktan oluştu.  Kenarlarını yapmadım. Belli mi olur, belki aynı kazayı yine yaparım :)







Madem her telden çalıyoruz, programımızı şöyle bir portre ile bitirelim efendim :)))

30 yorum:

  1. Gene müthiş bir güzellik geliyor ama dur bakalım:)) Bunun arkası yarın mı, haftaya mı?
    Battaniyeler de yeteneğinizin tek yönlü olmadığına delâlet ediyor efenim:)))
    Yün kazak çektirmeyene rastlamadım daha. İyi ki kullanım alanı çok:)))

    YanıtlaSil
  2. :))) Herhalde haftaya Nedret'ciğim. Pşişrsem bile resinleri kurumaz.
    Aman battaniyeler çatlak kızın örgüsü, komiklik olsun diye koydum. Ama Uyku küstü sana, "beni beğenmemiş mi" diyor :)))

    YanıtlaSil
  3. ayy severim o son portreyiii.ne kadar şeker nasılda açmış kocaman gözlerini bakıyor.ooff burada olsa da azıcık mıncıklasam:) yeni parçalar şimdiden şahane görünüyorlar sanki tam sonbahar konsepti gibi ama bakalım göreceğiz.battaniye şahane bence.ne güzel olmuş.cıvıl cıvıl içi açılıyor baktıkça insanın..elleriniz dert görmesin.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Yaa ne şeker değil mi Alanay ablası :)
    Valla haklısın sonbahar insanı cidden etkiliyor. Elim hep sonbahar renklerine gitmiş, ben de sonradan farkettim. Dur bakalım ne çıkacak sonunda.

    YanıtlaSil
  5. İyi bir şey gelecekte bakalım ne gelecek ama yola çıkmış hayırlısıyla iyi olan gelecek o kesin.beklemedeyiz Sevgili Nihalciğim...

    YanıtlaSil
  6. Valla hayalimde güzel birşeyler var Fiamma'cığım, umarım yarı yolda fikir değiştirmem de planladığım gibi yaparım :)

    YanıtlaSil
  7. Nihaaal, çiçekler ne güzel görünüyor, takı kullanmayan ben, o çiçekleri bir tabak üzerine dizayn edilmiş olarak canlandırdım gözümde, yaptın mı öyle birşey, çok severim rengarenk çiçekleri birarada :)
    Battaniyenini makbulu zaten eskilerden yapılandır,hem de rastgele eklenir yün buldukça, seninkiler pek bi sıcacık görünyor, biraz üşüdüm mü ne :)
    Ay bu evin bilmişlerinin pozlarına bayılıyorum ben :)

    YanıtlaSil
  8. Banu'cuğum, ne güzel bir fikir verdin. Bu çiçekleri takı için tasarladım, ama, şöyle bol çiçekli bir duvar panosu ilham ettirdin bana. Tam sonbaharlık. Belki kasımpatları, arada sararmış, kızarmış yapaklar filan. Offf yine iş açtın başıma, duvar panosunu küçük çalışmayı sevmiyorum, büyüğü de sancılı oluyor. Şunları bitireyim, bu panoya başlayacağım, artık okursunuz bol bol vızıldanıp dırlanmamı :) (Hatırlayınız: Tavus kuşu macerası)
    O maymunun daha ne pozları var bilsen. O'nun için ayrı bir sayfa mı açsam acaba :)

    YanıtlaSil
  9. tekir muhteşem:)
    battaniyeler de çok hoş gözüküyor... ahh aklıma benim battaniyenin başına gelenler geldi bir an:) işkence battaniyesine döndü bir anda da:) dikenler falan:) ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar...
    yeni çalışmalar ve renklerini çok beğendim... nerelere kullanılacaklar merakla bekleyeceğim...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler sevgili Okuyan.
    Uyku sizin profil resminizdeki fıstığa çok benziyor. O da sizin kediniz mi?
    Battaniyeniz ile ilgili konuyu merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık Nihal hanım, Çiçek çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin, çok güzel işler çıkarıyorsunuz.. Bu arada panoyu sabırsızlıkla bekliyorum.. Nasıl bir iş çıkarabilceğiniz şimdiden kafamda belirdi ;) :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler Begüm Hanım.
    Çiçek çalışmayı seviyorum, ama tembellikten ötürü seviyorum. Çünki hem elim alıştı, hem de tasarım için pek fazla kafa patlatmaya gerek kalmıyor.
    Fakat panoya gelince pek çabuk yapabileceğimi sanmıyorum. Evdeyken bile o üç panoyu 15-20 günde bitirebilmiştim. Şimdi çalışırken nasıl kotarırım bilemiyorum, ama mutlaka yapmam gerekiyor, sevgili Banu kafama soktu bir kere, kaçarı yok :)

    YanıtlaSil
  13. Süper görünüyorlar sabırsızlıkla bekliyorum, kediciği de öperim bu arada

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler Sevda'cığım. Biz de Tarçın Hanım'ı öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  15. evet benim oğluşum ismi de Aşkım:)
    benim battaniyemin başına gelenler hep eşimin yüzünden:) fotoğraflarını açık havada farklı mekanlarda çekmesini istemiştim... çiçek açmış kaktüsleri görünce onları da fotoğrafa dahil etmek istemiş, tüm battaniye kıl kadar ince uzunlu kısalı iğnelerle dolu şimdi:))
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Offf Okuyan, kusura bakmayın ama okurken kahkahalar attım, acı bir durumu çok komik anlatmışsınız, hâlâ gülüyorum. Geçmiş olsun.
    Aşkım'ı da öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  17. what a beautiful fowers
    Greetings Baukje

    YanıtlaSil
  18. Ufff yaaa... Zaten kafam karmakarışık. Akordu bozuk gitar gibiyim. Neye nereden başlasam bilemiyorum. Sen de tutmuş her telden çalmışsın yani. Kedi mi alsam eve, fimo mu çalışsam, battaniye mi örsem. Gazete kıvırıp sepet yapsam ya da peçete dekupaj. Belki şişeden başlamak daha iyi olur. Yoksa... Hmm. ben en iyisi ütü yapayım. Perdeleri yıkayıp cam sileyim. Nihaaaalll... İmdat ya.. Kıskanıyorum işteee...

    YanıtlaSil
  19. Thank you Baukje, greetings.


    Gülsüm'cüğüm kıskanma kıskanma, baksana hiçbiri bitmiş değil, hepsi ucundan accık durumunda :)) Ne yaparsan yap (zira yazının sonu ev işine dönüşüyor) kendini yormadan yap. Ütüyü hiç sevmem ama bazen kafa toparlamak, ilham amcayı çağırmak için yararlı oluyor.

    YanıtlaSil
  20. :))) çok teşekkür ederim...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ben de ziyaretinize geldim, polimer kille ilgili bir blog bulmayı beklemiyordum açıkçası, sevindim, şu fırınlanmış parçalardan ne çıkacak ortaya çok merak ettim doğrusu. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  22. Hoş geldiniz Lilacsmel. sizi burada gördüğüme sevindim. Blogu sadece polimer kil için kurdum aslında ama, son zamanlarda incik boncuk bir sürü başka oyalanma işi girdi araya. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. HEPSİ ÇOK GÜZEL MERAKLA BEKLİYORUM CANIM KOLYELERİ.AMA EN SONDAKİ RESİMDEKİNE AŞIK OLDUM RESMEN NE BAKIŞ O ÖYLE.

    YanıtlaSil
  24. Evet Mevdoş Teyzesi, biz de Haluk'la geçen yıl Nisan ayında sokakta aşık olduk O'na. 2 aylıktı o zaman. 28 Nisandı ve bizim 33. evlenme yıldönümümüzdü. O gün sabah işe giderken tesadüfen bizim evin yakınında bir veteriner kliniği olduğunu farkettik, bak evde bir kedimiz köpeğimiz olsa doktoru buradaymış diye şakalaştık, Kliniğin önündeki sokak köpeğini severken veterinerle tanıştık, sohbet ettik. Akşam eve dönerken elimizde, deliklerinden minicik patiler çıkmış bir ayakkabı kutusu ile o veterinerdeydik :)) Hayat herşeyi bu velet için hazırlamış meğerse.

    YanıtlaSil
  25. gerçekten harika işler çıkarıyorsunuz ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  26. Teşekkürler sevgili Bellinda, biterse inşallah :)

    YanıtlaSil
  27. hiç boş durmamışsın maşallah hepsine baktım ve beğendim.

    YanıtlaSil
  28. Teşekkür ederim Nalan'cığım

    YanıtlaSil
  29. Hepsi birbirinden güzel, ellerinize sağlık.
    İyi bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  30. Teşekkürler Sevgili Sare. Size de iyi haftalar.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?