AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

7 Aralık 2011 Çarşamba

BİZ DE SÜSLENDİK :)

Yılbaşı süslenmesine bayılırım. Yıllardır alıp alıp biriktirdiğim biiiir sürü süsüm var. Her yıl Kasım sonu fıkırdamaya başlarım, Aralık'ın ilk hafta sonu, kahvaltıdan sonra çamım, ışıklarım, süslerim ortaya yayılır, yerleştirilir, havanın kararması beklenmeden, çamın ışıkları yakılır karşısında kahve sigara keyfi yapılır.... dı..
İlk kez geçen yıl çamım ve süslerim kutularından çıkmadı. Çünki Uyku ile ilk yılbaşımızdı. Ve o çamın, süslerin yarım saat bile yerlerinde durması ihtimali yoktu :)
Olsun devirsin, kırsın dert değil de çamın telleri bir yerine batar, elektrik çarpar, kendisine zarar verir diye korktum. Ama süssüz ışıksız yılbaşı da olmaz. Şöyle bir süs yaptım. (Bunu geçen yıl 10marifet'te yayınlamıştım)




Saçaklı ipten uzuuun bir parça ördüm. Köpük simiti de ördüğüm başka bir parça ile kapladım. Işıkları taktım, üstüne de bir kaç süs, bitti. Hiç yoktan iyidir. Bu geçen yılki resim. Bu yıl resim çekmedim. Zaten bütün sevdiklerim uzaklarda. Oğul'cuğum kuzucuğum Doruk'cuğum Amerika'da, kardeşciğim Zül'cüğüm Ankara'da, can dostum Kurtuluş Avustralya'da. Bu yıl böyle, Edi, Büdü, Şakire Dudu (Edi'yle Büdü Haluk'la ben, Şakire Dudu'da Uyku oluyor) formundayız. Olsun, çok şükür sağlığımız yerinde, yanyana olamasak da, sevdiklerimiz var, onlar da sağlıklı, umutlarımız var, bir kedimiz bile var, daha ne olsun.
Neyse süsten nerelere geldik. Dedim ki evi süsleyemiyorum, bari blogum neşelensin. Nasıl olmuş :)

15 yorum:

  1. evet 10 Marifet'ten hatırlıyorum... çok da beğenmiştim bu fikrinizi...
    ellerinize, fikrinize sağlık:)
    sağlık, huzur ve mutluluk sizinle olsun...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. nihal ablacım bune güzellk o şapka nasıl tatlı olmuş:) ben bloguna bayıldım çok güzel düzenlemişisin öbürü çizgili göz yoruyordu yeni yıla yeni sayfa yakışır :) saçaklı ip fikri çok güzel süslemelerde öyle ellerine saglık:)

    YanıtlaSil
  3. Süpeeeeeerrrr olmuşşşşş bayıldıııııııııım :)))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş Nihalciğim çok zarif olmuş. Ben de ne yapacağıma daha karar veremedim. Sadece senin gibi ışıkları çıkartmaya kalksam çamıydı süsüydü hepsi inecek aşağıya sonra tekrar topla kaldır hiç ruhum yok bunları yapmaya, gelir gider bakarım bloğuna:))

    YanıtlaSil
  5. Nihal Abla tam derdimden bahsetmisin, iki tane ağacımız var bir sürü süsüsmüz. Bilgeyle kendi yaptığımız seramik süslerimiz var ama bu yıl çıkartmaya cesaret edemiyorum Tarçın yüzünden. Yüksek bir yerleri süslesem de sıpa uçuyor nerdeyse dün kütüphanemin alttan dördüncü rafında yatıyordu:)))

    YanıtlaSil
  6. Ne harika bir süs olmuş, elinize sağlık, çok hoş görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Günaydın canım çok şık ve değişik olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
  8. yılbaşı süslemelerini ben de çok severim çünkü renklere tutkuluyum ama ev benim ıvır zıvırımdan geçilmediğinden yılbaşı ağacını koyacak yer yok.Bu fikir süper, gerçi bana bir ayna kalmıştı diyecekler ama olsun:)))

    YanıtlaSil
  9. Ayşım'cığım güzel dileklerin içimi ısıttı. Ben de sana ve tüm sevdiklerine aynı dileklerde bulunuyorum.

    Mavii'ciğim (ismine bayılıyorum) beğendiğine çok sevindim. Geçici tabii, dönemin mânâ ve önemine binaen :)) Bu arada da 1 Ocak'tan sonra hangi kılığa soksam diye düşünüyorum.

    Begüm'cüğüm teşşşşşşşekküüüüüürrrr ederiiiiiiim :))))))

    Fiamma'cığım, teşekkür ederim. Zerafeti mecburiyetten :) Yoksa en dolu, en pırıltılı,çok ışıklı şâşaalı süslemeyi seviyorum. Sen duramazsın yaparsın yine bir şeyler gibi geliyor bana. Ve de yap. Böyle küçük, bazılarının lûzumsuz gördüğü şeyler ruhu renklendirip canlandırıyor. Tıkalı iki kılcal damarı açsa kâr yani.

    Ah Sevda'cığım, bundan sonra böyle :). Belki onların yaşları biraz kemâle erip sakinleşince bizler de acemiliğimizi atınca eski yollarda yürüyebiliriz. Bak Colette hanımda 3x4 pati var, ne güzel idare ediyor.

    Sevgili Elişi Defteri çok teşekkürler.

    Günaydın Begoş'cuğum, beğendiğine sevindim.

    Noblesse'ciğim, yeter ki sen süslemeyi iste, bulursun bir yer. Şöyle gözüne boş kalmış bir yer kestir, neler neler yaparsın.

    YanıtlaSil
  10. Çok zevkli bir görsellik oluşturmuş, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Eh daha ne olsun ? Biz farklı mıyız sanki ? Bizim kuşlar da başka semalarda biz kaldık iki başımıza . Bende 1 kediş 1 köpüş var sizden fazla :)))

    YanıtlaSil
  12. wonderful and beautiful creation!
    Greetings Baukje

    YanıtlaSil
  13. Beğendiğine sevindim Ayşenur'cuğum.

    Ah Colette'ciğim, hayat böyle, kanatlar çıkınca yuvalar uçmak içindir :) Sağlıklı mutlu olsunlar da :)

    Thank you Baukje, I can't decorate tree because of my urchin cat. We'll to be content with this, this year :)

    YanıtlaSil
  14. Yeni yıla biz de ana-kız-Bıdık bey üçlüsü olarak giriyoruz, aslında ben tek giriyorum ya, diğerleri uykuda oluyorlar :) Ama süslemeyi seviyorum, yarından itibaren başlarım evi de blogumu da süslemeye, kıskandım yani anlayacağın :))

    YanıtlaSil
  15. Banu'cuğum senin evin zaten masallardaki evler gibi maşallah, yılbaşı süsleriyle kimbilir nasıl olur. Haydi hemen başla da resimlerini görelim.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?