AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

27 Aralık 2011 Salı

ELVEDA SEVDİĞİM ŞEYLER


Bu gün sevdiğim şeylere veda etme günümmüş. Çok güzel vedalar ama.
Birincisi kolay bir veda oldu. Yıldızlar kolyemi emeksensin'de beğenen bir hanıma gönderdim. Bir de kutu yaptım. Kutuyu da sevdim. İkisiyle de vedalaştım :) Güle güle kullansın.


İkinci veda. Aaahhhh bu pek zor ve acı. Ama bir o kadar da gerekli. Şu aşağıdakiler var ya, işte onların hepsiyle vedalaştım. Uzuuun bir süre için.

Üç yıl kadar önce kendimce düzgün bir diyet yapıp, 9-10 aya yayarak 16 kilo vermiştim. Nasıl mutlu oldum, nasıl hafifledim bilemezsiniz. O kiloyu 1 yıl kadar da muhafaza ettim. Mutlu mesut yaşarken yine şirazem kaydı. Önce fermuarlar ihanet etmeye başladı, çürük mallar ne olacak, sonra daralttırdığım tüm giysiler gardroptan nanik yapmaya başladılar, pis nankörler. En adileri de baskül çıktı. 8, yazıyla sekiz kilo fazla gösteriyor. yarısını geri almışım. Böhüüüüüü. Haydi tekrar diyete. Amma velâkin 25 gün sonra baktım tık yok.
Baktım ki  (daha doğrusu Haluk baktı ki) bu iş böyle olmayacak, bu işi bilimsel yapmak gerek. Bir diyetisyene gidildi, tahliller yapıldı. Ve bugün itibariyle diyete başlandı. Şimdilik diyet, ama aslında tüm beslenme hayatım değişip öyle kalmalıymış. İnşşşşallah. Buraya da yazıp ilan ediyorum ki, bir yerlerde yolumdan şaşarsam, dövün beni rezil olayım. Acelem yok her ay 1-2 kilo versem razıyım. Diyetisyen hanıma göre bu 8 kiloyu 3-4 ayda verirmişim. Haydi bakalım. Yani bu gün itibariyle tombalak Nihal'e de veda etmeye başlıyorum.
İyi de bu resimleri niye koydum ki ben buraya, bakıp bakıp yalanmak için mi? Arızalı mıyım neyim?

11 yorum:

  1. Çok tatlısın, yazdan bu yana ben 8 kilo verdim, sen de verirsin merak etme, başlarda zorlasada kilolar gittikçe çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Nihal, kolyeyi yaparsın önemli değil, bol ve hayırlı satışlar ama alttaki dörtlüye veda etmek gerçekten zor:)))

    YanıtlaSil
  3. :))ilahi Nihal hanımcım!bloğumdan takipte başlığı görünce önce ödüm koptu.Allah dedim neye veda ediliyor.şükür.paket ve içindekiler muhteşem yazmaya gerek yok.güle güle kullansınlar.
    diyete gelince sağlıklı olmak için kilo vermek gerek.ne ukalaca bir cümle değil mi.bende gıcık oldum.ama var ya 2 yıldır hastanelerde sürünen biri olarak herr şeyin başı sağlık diyorum Nihal hanımcım.sağlıklı olun gerisi çok güzel.bunun için ödeyeceğiniz küçük bir bedel.öyle düşünün.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ayy nihal abla,başlığı görünce benim de ödüm patladı valla alanay gibi.öyle başlık atılır mı ayol??? blogu mu kapatıyor dedim,ellerine bir şey mi oldu artık takı yapamayacak mı dedim? hayal gücüm tam kapasite çalıştı valla! o dörtlü resime gelince... ben de yarın hastaneye gideceğim şeker yüklemesi ve kan tahlilleri için. Bir gün içinde 2-3 paket twix,yarım kilo kadayıf yiyip de daha canı hala tatlı isteyen biri olarak derdime derman aramam lazım.benim de 17 kilo fazlam var desem:)

    YanıtlaSil
  5. Tam ağzımda Eti bitter şam fıstıklı varken girivermişim bloguna:(( Ben de verdimdi 2005 de 19 kilo. 4 yıl korudum. Bir de şimdi gör:(( Tartılmaya korkuyorum. Giysim yok. Çırılçıplak sayılırım. Eşofmanla yaşıyorum:(
    Vah vaah... Gitti desene yıldızlı kolye:)) Sen özgür bırak, dönerse senindir. O kutuyla zor döner biraz:))) Sırf kutunun hatırına alıcın bir alış daha yapabilir:))
    Arkası bol gelsin inşallah. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. İlk vedalar hayırlı vedalar...ama diğerleri zor be yaaaa :( Allah yardımcın olsun...
    Ben de ramazanda 6 kilo aldım, bir türlü veremiyoruum ...

    YanıtlaSil
  7. bol satışlar olsun canım.aşağıdakilerle hiç sorunum olmadı:)))kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. oyy bu diyet fena iş..bende diyetteyim ekimden beri..9 kilo verdim şükür ki..bu ara motivasyon düşüklüğü yaşıyorum ama biraz..umarım en kısa zamanda istediğin kiloya düşer tekrar mutlu mesut yaşarsın:)

    YanıtlaSil
  9. Daha nice satışlar dilerim.
    Kilo verme konusuna gelince Allah yardımcın olsun Nihalcim.

    YanıtlaSil
  10. Harikasın Sevda'cığım, güzel başarmışsın, valla moral verdin.

    Noblesse'ciğim hem de nasıl zor. Alışacağım inşallah. Ümitliyim, azimliyim :)

    Alanay'cığım başlığı komiklik olsun diye yazdım :) Konu nedir bilmiyorum ama geçmiş olsun. önemli bir konu olmadığını umuyorum. Geçmiş olsun. Aman dikkat et kendine.

    Hahahah Aslı'cığım, gazetelerde de öyle yapmıyorlar mı? Küçücük konuya kocaman başlık :) Sen şu tahlil işlerine baktır da sonra katıl bana, birbirimize destek olarak veririz kiloları.

    Nedret'ciğim sorma, bu giysi meselesi çok fena. Aynen eşofmancı oldum. Bir tanecik de pantalonum var, onu da daralttırmayı unutmuşum allahtan. Bieşey almaya kalksam benim beğendiğim beni beğenmiyor, beni beğeneni ben sevmiyorum.

    Sağol Banu'cuğum, ilk günü kolay geçirdim. Sağolsun Haluk çok destek. Bana diyet yemekleri filan yaptı :) 6 kilo fazla değil, kolay verirsin. Porsiyonları küçültüp, şekeri meyveden alsan, yağı da azaltsan halledersin.

    HAlime hanım teşekkürler. Aman ne şanslısınız maşallah.

    Ooo Sema Hanım, çok başarılı olmuşsunuz tebrikler. 2-3 ayda 9 kilo, süper. Aman motivasyonu düşürmeyin. Bir dönem yağlar inatlaşıyor "gitmeycem işte, seviyorum burayı" diyorlar, aman aldırmayın, dövün onları :)

    Çook teşekkürler Nurhan'cığım.

    YanıtlaSil
  11. Yapışıp kalan menapoz yağları... uffff... rejim filan yapmayacağım. Bak.. anneme üzülünce 2 kilo gitti bile. Zaten diyet konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Kimisi günde 6 öğün diyor. Kimisi 2 öğün yeter de artar bile diyor. Yapmam gereken tek şey şu an yediklerimin yarısını yemek, hareketlerin ise 2 katını yapmak. Ah.. şu programsızlık.. Ah şu başı boşluk. Ama hayatımın en özgür günlerini kendi ellerimle kabusa çevirmek istemiyorum ya.. Öylesine savrula savrula yaşamak istiyorum. Ama senin bu hallerin yüzünden kendimden utanır oldum. Ben de mi başlasam.. ? I-ıh.. Sonra düşüneceğim. Annem bi iyileşsin hele.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?