AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

8 Temmuz 2012 Pazar

GİRDAP BONCUK YAPIMI (VİDEOLU ANLATIM)

Aman ne maceralı yayın bu. Vidoyu bir türlü braya yükleyemedim. Yükledim sanıp yayınladım, baktım olmamış kaldırdım.2-3 kez denedim, tam vaz geçmişken sevgili Nedret "nerede o girdap boncuk bişeysi" diye sorunca, hem beni güldürdü, hem de yeniden gıdıklanıp nasıl yapsamlara düştüm.
Eyoooooo sonunda becerdim. Daha doğrusu ben beceremedim, sevgili ozgrkdn yardım etti. Tam zamanında, youtube kaynaklı çok güzel bir video yayınlamış, nasıl yaptığını sordum, sağ olsun hemen gelip anlatmış. Tekrar teşekkür ederim.
Bu aralar üretim yok, ama blogu boş bırakmak olmaz değil mi :)) Kolay ama sonucu güzel, işe yarayacağını tahmin ettiğim bir boncuk yapımını videoya çektim. Umarım işe yarar.
Siz izleyedurun, ben bloglarınızı ziyarete gidiyorum.


17 yorum:

  1. bu şekil boncugun nasıl yapıldığını hep merak ediyordumm.sağolasın Nihal hanım ellerine sağlık..
    sevğiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halime Hanım, işe yararsa ne mutlu bana. Unutmuşum yazmayı, bana ait bir teknik değil. Bununla ilgili pek çok video bulabilirsiniz.

      Sil
  2. you make really beautiful creations!
    happy sunday
    Greetings Baukje

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Baukje. Nice to see you here again. I missed you :)

      Sil
    2. Thank you Baukje, nice to see you here again. I missed you :)

      Sil
  3. Valla benim de içimi kuruttun'' Hani az sonralar var ya tv de gidip gelip baktım girdaplı boncuklar yayına girdi mi diye.Nedretciğim adından anlar ben daha onu da bilmiyorum yaa neymiş bir bakim dedim:))
    Zormuş be can:)) Önce kediyi sevmek gerekiyor mu? :)) Gerekiyorsa ben baştan kaybettim bizim evde kedi yok Nedretciğim yapar beni de çatlatır artık. Ben bu boncukların böyle camla şekillendiğini hiç bilmiyordum üstelik, bana bile faydası oldu bu güzel bilgilerin bir gün denersen mutlaka senden öğrendiğim deneyimimi paylaşacağım. Sen yap ben seyredeyim hele bu parça merakla beklediğim o çalışmaya eklenecek yaa pek bir keyif duydum.
    Sonuç olarak analtımına paylaşımına emeklerine ellerine ve yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla istemeden oldu "assss sonraaa" durumu Fiamma'cığım. Vaz geçmek üzereydim. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Vaay... seni gidi kil sihirbazı seniii... Boncuk örme birşey göstereceksin sanmıştım. süpermiş bu. Düğme de olur:))) Düğmeli günlerimdeyim ya. Bu arada Etsy'de kil düğme de satıyorlar. Bakayım gidip girdaplısını yapan olmuş mu? Yoksa sen yap:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kibar arkadaşım benim, kil cadısı diyenler de var :)))

      Sil
  5. Kil ile ebru yapmışsın, muhteşem olmuş. Uykuya da bayıldım, kiremit burnusundan öper, itina ile mıncıklarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik bana ait değil Lale'ciğim. İnternetten öğrenmiştim. Çok güzel örnekleri var.
      Uyku "mırk" dedi :)

      Sil
    2. Teknik benim değil Lale'ciğim. İnternetten öğrenmiştim. Çok güzel örnekleri var.
      Uyku "mırk" dedi :)

      Sil
  6. merhaba Nihal Abla,ne hoş sesin ve anlatımın var,çok beğendim,çalışmalarında başarılar,tekrar birşeyler paylaşırsın değil mi,öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fimofimo'cuğum, beğenmene sevindim. Sesim kendi kulağıma çok antipatik geliyor. Herkese öyle olurmuş :)
      Biliyorum, çok uzun aralıklarla yayın giriyorum bu sıralarda, ama ofis işlerime ağırlık vermek zorundayım. Bir şeyler yapar yapmaz hemen paylaşacağım :) Sevgiler.

      Sil
  7. Ah.. yollarda internet yetersiz olduğu için video izleyemiyorum. Eve döner dönmez bakacağım. Öyle merak ettim ki. Türkiye'de internet hizmeti o kadar sınırlıymış ki bunu bu gezide iyice anladım. Ay ben sizi çoook özledim ya. Hem gezmekten vazgeçemiyorum hem internet yüzünden bir an önce evimde olmak istiyorum. Ne yaman çelişki bu ya..

    YanıtlaSil
  8. anlatımın süper olmuş Nihal hanımcığım.teşekkürler.aynı yöntemi seramikte denemek istiyorum.şamotlu ve kırmızı kil karışımıyla.bakalım nasıl olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanay'cığım işe yararsa ne mutlu bana. Merak ettim şimdi seramikte de işe yarar mı diye. Denemenin sonucunu heyecanla bekliyorum. Haber ver olur mu?

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?