AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

27 Mayıs 2013 Pazartesi

AYLAR SONRA NİHAYET :)))

İşte bitti. Bir gün rötar yaptım ama, olacak o kadar.
Adı: Tropika





















Sevdim mi? Sevdim.
Aması var mı? Var. Başlarken böyle olmasına karar vermiştim, ama yolda aklıma bir şey geldi. Resimlerde pek belli olmuyor ama, zeminin bazı yerlerinde çok hafif dokular var. Renkler de çok canlı. Sanki biraz eskitme efekti versem daha iyi olacak. Hiç denemedim bunu. Ne tür boya kullanmak lazım bilemedim. Sulu boya yada guaj olur diye düşündüm. Öyle ya, beğenmezsem, suyun altına tutar yıkarım. Öyle de yaptım. Çünki deneyerek öğrendim ki, su bazlı boya olmuyor. Bir yerlerde, ayakkabı boyası kullandıklarını okumuştum ama cesaret edemedim.
Ahşap boyama - eskitme çalışan arkadaşlar, önerilerinizi bekliyorum. Ne marka, ne tür boya kullanıyorsunuz?
Neyse şimdilik sonuç bu. Eleştiri kutusu açılmış, hizmetinize sunulmuştur. Duyurulur.

19 yorum:

  1. Of of offfff... bu ne böyle kııııızzzzz, acccaip güzel bişeeee.... böcek yiyen bitki vrdır muhteşem bişe onun gibi egzotik... renkler harika...
    Pano mu bu nasıl bişe ?
    Sen var ya seeen... sanat bu işte yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak nasıl aynı gözlerle bakıyoruz, ben de öyle bir bitkiyi anımsadım bakınca. Çizim yaparken bir amaç gütmemiştim, elim öyle çizdi, boyadı, bu desen çıktı ortaya.
      Ve evet, killerimle, renklerle uzun ayrılık sonucu buluşmanın beni ne kadar heyecanlandırdığını anla işte,öyle kaptırmışım ki, ne olduğunu bile yazmamışım. Bu bir duvar süsü. 18,5 X 20 cm ebadında.
      Beğenmene çok sevindim Banu'cuğum.

      Sil
  2. Ne yaptın sen böyle Nihal? Desem de aslında çok şaırmadığımı da ilave edeyim:))

    Off of renklerin güzelliğine,geçişlerin ahengine desenin güzelliğine bakmaya doyulmuyor. Harikulade olmuş,aklına eline sağlık bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülden'ciğim, çok sevindim. Teşekkür ederim. Aslında ben biraz şaşkınım. Bu kadar bağıran renkleri bir arada kullanmaya her zaman cesaret edemiyorum.

      Sil
  3. Öyle güzelkiiii, hiç dokunma bence, süper olmuş ablacım, motif motif işlenmiş harika......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cadı'cığım, teşekkür ederim. Haklısın, galiba ben de vazgeçtim eskitme işinden. Renkler çok canlı, biraz öldüreyim diye düşünüyordum, baktıkça gözüm alıştı. O tekniği başka bir çalışmada deneyeceğim ama.

      Sil
  4. ablacım bir de birşey sorsamm çok olurmuyum acaba, piştikten sonra soğuk suya atınca ne kadar bekletiliyor suda, çok öptüm sevgilerimle......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç de çok olmazsın şekerciğim. 2-3 dakika. Maksat şoklanarak soğusun.

      Sil
  5. Sabah mailimi açtım ki, bloguma gelmiş yorumları bildiren 17 tane mail. Hemoroid kreminden, böcek ilacına kadar tanıtım yapan geniiiş bir spam yelpazesi. Bu ne ya, çok sıkıldım bu spamlerden. Ne kadar arttılar, sadece bende değil, yorumları otomatik yayınlayan pek çok blogda da görüyorum. Kelime doğrulayıcı koymamaya nereye kadar direnebileceğim acaba?

    YanıtlaSil
  6. Merhabalaaaarrr. Çok cici bir iş çıkmış yine ortaya. Ben bazı şeylere döner döner bakarım. Bazı sayfaları da hoplaya zıplaya gezerim. Sizin polimerleri çok beğenerek izliyorum. Tekrar tekrar bakma ihtiyacı duyuyorum çünkü her bakışımda bir detay fark ediyorum. Mesela az önce yaprağın kıvrık kenarlarını gördüm. Ondan önce de uzun mor kıvrımın üstündeki turuncu uzantının neredeyse milimetrik yerleşimini görmüştüm. Şimdi ara ara gelir bir daha bakarım:) Ellerinize sağlık ne diyebilirim ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum. Bende de aynı his oluyor, tekrar tekrar baktıkça değişik detayları görüp her seferinde şaşkınlıkla takdir ediyoruö. Ne kadar detaylı, özenli çalışmalar Nihal hanımın yaptıkları. Elinize sağlık Nihal Hanım...

      Sil
    2. Teşekkür ederim Magicka. Doğrusu çok zevk alarak çalıştım bu panoda. Beğenmenize çok sevindim.

      Sil
  7. Nurten Hanım'cığım, ne kadar sevindirici bir yorum yazmışsınız. Detaylara dikkatinizi çekebilmiş olmak ne büyük mutluluk. Sanki birlikte yapmışız, birlikte görmüşüz gibi. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Büyüleyici güzellikte... Lütfen daha ekleme çıkarma eskitme filan yapmayın.Böyle çok etkileyici görünüyor renkler de dokular da kompozisyon da... Çok çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Cebimdeki Renkler. Sizlerin görüşü ve tavsiyeleri çok önemli, yol gösterici. Kesin karar verilmiştir. Bu böyle kalacak. Sevgiler.

      Sil
  9. bu haliyle çok hoş,ama yine de sen bilirsin ablacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fimofimo'cuğum, teşekkür ederim. Bunu böyle "bitti" kabul ettim.
      Ama bu eskitme konusu da aklımın bir köşesine yerleşmiş "tık tık" yapıp duruyor. Hemen yeni bir tane daha yapıp o tekniği denemeliyim, Yoksa rahat bırakmaz beni :)

      Sil
  10. Bu kadar canlı renkleri biraraya getirmek büyük cesaret,ama bu muhteşem uyumu seyretmek te ayrı bi keyif. Milimetrik uğraşılmış deteylar var üzerinde ,elinize sağlık Nihal hanımcım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sabiha Hanım.
      Gerçekten de hepsi avaz avaz bağıran renkleri bir arada kullanmak oldukça riskli. Yapımı sırasında kafamı daha çok çalıştırmak zorunda kalıyorum ve bu heyecanı seviyorum.

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?