AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

11 Mayıs 2013 Cumartesi

DOĞANIN ÇİZDİĞİ KARİKATÜRLER

Doğa bize çoğu zaman ilham kaynağı olur. Bazen de bununla yetinmeyip, kendisi bir yerlerden ilham alıyor galiba. Bulutlarda, ağaçlarda, ışık gölge oyunlarında ne güzel şekiller, resimler vardır. Bakmakla yetinmeyip, görmeye çalışmak lazım.
Bu şekiller bizim banyodaki mermerlerden. Banyoya her girdiğimde şu koca çeneli arkadaşla selamlaşırız, erimeye yüz tutmuş olmalarına karşın, hâlâ mutlu olmayı başaran kardan adamlarla merhabalaşırız.
Bu gün aklıma geldi, neden onları sizinle tanıştırmadım ki?
Resimlerini çektim. Daha görünür olsunlar diye, doğal desenlerin üzerinden kalemle geçtim. Daha çok var, belki onları da resimlerim.
Aaaa aklıma geldi, sizlerde de varsa gönderin, bu yayına ek yapalım.



19 yorum:

  1. Ay Nihaaal... Küçüklüğümden beri bu huy bende de var... Bir şekil çıkartım mı her baktığımda onu görürüm ben de...
    Ama seninkiler de pek şeker yaaa, üstelik artık açığa çıkmışlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninkileri de resimleyip gönder de bunlara kardeş olsunlar, ya da kendi blogunda yayınla, uzaktan mailleşsinler :)

      Sil
    2. Yok ki evde artık, heryer ahşap, bulutlarda çok buluyorum ama onlarda hareketli oluyor yakalayamam :))

      Sil
  2. nİHAL VE bANU;SİZ BANYODA ÇOK MU KALIYORSUNUZ YOKSA:))
    Kih kih kiiiiiih

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahhhaaaaa, Allah iyiliğini versin Nalan. Öldüm gülmekten.

      Sil
  3. Nalaaaaaaaannnn :))))) Eh... haliyle... bazen biraz fazla zaman alıyor :)))))

    YanıtlaSil
  4. Banucuğum ben çok çabuk çıkarım,çamaşırımı bile kapıda düzeltirim ama çok da sık giderim .O yüzden de orda durmayı hiç sevmem:)))
    Nihaaaaal ne var bunda gülecek ayooool:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banyo dedim ayol, tuvalet değiiiil, gerçi her ikisi de aynı mekanda ama :)))))

      Sil
    2. Ben banyo yaparken gözlüksüz olduğumdan pek birşey göremiyorum şekerim.Ama zaten hiç doğal malzemeli banyom olamadı. hep fayans,seramik ,hep fabrikasyon:))

      Sil
    3. Hahahaaa, bak ne diyeceğim, dalgalı rengi olan seramiklere de dikkatli bak, bundan önce oturduğumuz evdeki seramiklerde, bir cüce, bir de kuru kafa vardı :))))

      Sil
  5. :)) yanlız değilmişim anladım eh azıcıkta rahatladım:) kızımda bana çekmiş.2 aylıkken başladı desenlerini gözetlemeyi koltukların:))
    bu arada bizdede fayanslar var ve pek yaratıcı bir materyal değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç yalnız değilsin, hatta yalnız değiliz, herkeste ufak tefek var bu görüş. Amaaaa abartılısına psikolojide, daha da abartılısına psikiyatride isim bile koymuşlar :)))))

      Sil
  6. Ah ne guzel bir duygu yalniz olmadigimi bilmek :) Bende annemlerin evinde her banyoya girdigimde cam agaci ile selamlasirdim, hatta birgun kizkardesime soyledigimde, kafayi kirmisim gibi bakti bana sustum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça kalabalığız Mevlüde Hanım. Bu belki de bizlere verilen bir ayrıcalıktır.

      Sil
  7. Bu benzetmeler ve selamlaşmalar bende de var Nihal'ciğim. Doğada o kadar çok resim var ki.

    Çocukken korkardık! Annem de çok eski bir gardrop var. Üzerinde yanılmıyorsam tam boy bir eski insan silueti bulunuyor. Uzun saçlı,barbar görünümlü bir erkek. Gidince başarabilirsem fotoğrafını çeker gönderirim sana.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski gardrop dediğine göre büyük ihtimal ceviz ağacındandır. Cevizin muhteşem desenleri oluyor gerçekten. Hatta gördüğünü içine resmeder diye bir efsane bile var.

      Sil
  8. Evet bildiğim kadarıyla ceviz Nihal'ciğim. Bu resmetme efsanesini ben de duydum,belki de efsane değil gerçektir. Aslında tez konusu bile olabilir:) Bak şimdi nerelere geldim...

    YanıtlaSil
  9. Hay Allah.. Herkeste var mı bu benzetme olayı. Betonarme binadayken yattığım zaman tavanı inceler ve küçük çatlaklarda bir dolu şeşkiller bulurdum. Bulutları da benzetirim hep ama bunu benden çok Keskin yapar. Şimdi ahşap evdeyim ya. Ahşabın budakları sürme çekilmiş göz gibiler. Bazen onlara takarım. Tek göz anlamsız gelir. Hemen yanına bir göz daha çizmeye çalışırım hayalimde. Bu durumun psikolojide bir açıklaması var mıdır acaba. Merak ettim şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal gücü verilmiş şanslı insanlarız vesselam. Aman severim psikolojiyi, var bir ismi de hatırlamıyorum. Abartırsak psikiyatriye terfi ediveririz :)))

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?