AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

4 Mayıs 2011 Çarşamba

OSMANLI SERİSİ

Son zamanlardaki en sevdiğim ve uğraştırıcı çalışmalar bunlar oldu. Öyle heyecanlandım ki, küpelerin kancalarını bile takmadan bloga yerleştiriverdim. Kıvrım yapmaktan sıkılmışken ortaya çıktılar. Bu seriyi geliştireceğim. Yani devamı gelecek :D . O nedenle şu sıralar harıl harıl çizim yapıyorum.


32 yorum:

  1. sevgili Nihal Osmanlı demişsin ama sanki bunlarda zuzaydan gelmiş gibi, süper.

    YanıtlaSil
  2. Laleler de karanfillerde birbirinden güzel, ellerinize emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok başarılı bir çalışma,
    birde çeşitlendireceğini okuduğumda çok heyecanlandım.
    Bu modeller bile insanın aklını başından alıyor.

    Sevgier...

    YanıtlaSil
  4. Noblesse'ciğim,Fiamma'cığım, fıstık Sena'nın tatlı annesi,heyecanımı paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. lalelere bayıldım,birşey soracağım ama öğretmenim.varak mı kullandınız?

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim fimofimo.
    * Hayır ben öğretmen değilim :)
    ** Evet varak kullandım. Kilin üzerine varak yerleştirdikten sonra kili biraz daha incelttim, 1 - 0,5 mm kalınlığa ulaştı (çatlama bu sırada oluşuyor). Sonra varaklı kilden şekli kesip asıl motifin üzerine yerleştirdim. Ama bu seride de diğerlerinde olduğu gibi hiç kalıp kesici kullanmadım. Böylece resin için de yüksek kenarlı odacıklar oluştu.
    Hahahaha bir soru bin cevap programına hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  7. Muhteşemler. Bnece de devamı gelmeli. Emay gibi duruyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Bak şimdi,''Ben de lâle, karanfil yaptım'' demişsiniz. Kıyas kabul etmez. Fevkalâde güzeller. Bayıldım:))

    YanıtlaSil
  9. harikasınızzz..ellerinize sağlık....
    sevğiler...

    YanıtlaSil
  10. aşkolsun Nihal Abla.ben size öğretmenim diyorsam,siz benim fimo öğretmenimsiniz,sizden çok şey öğreniyorum.tamam mı öğretmenim.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim hanımlar, siz böyle söyleyince ben de bir heves, bir heves... Fena şiştim yahu. :)

    YanıtlaSil
  12. Şişmeye sonuna kadar hakkınız var. Etraf kof şişiklerle dolu. Lütfen fazla mütecvazi olmayın, değerinizi bilin...

    YanıtlaSil
  13. Nihal hanım iyi akşamlar.mail adresinize de mail atmıştım görmediniz sanırım..fimoya yeni merek saranlardanım.tebrikler çok güzel çalışmalarınız.ben de başladım ama fimo hamur açma makinem yok.nette erişte makinası diye çok var ama aynısımı bilemiyorum.sizinki ne marka ve nered nekadara aldınız yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.betül

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Betül Hanım,övgüleriniz için teşekkürler.
    Mailinizi almadım. Hangi adresi kullandınız acaba?
    Erişte makinası, makarna makinası hepsi aynı şey. Polimer kil için bu hamur açma makineleri kullanılıyor.
    Bazı polimar kil markalarının ürettiği makineler de var ve hiç farkları olmamasına rağmen bir hayli pahalı.100-150 L civarında.
    Ben geçen yıl İstanbul'da Tahtakale'den aldım. Yanılmıyorsam Uzun Çarşıdaki mutfak eşyası tencere vs satan dükkanlardan biriydi. 70-80 TL civarında kaliteli olanlar. Benim aldığım SCHULE diye bir marka. 35 TL. Taklit bir marka galiba. Ama kil için yeterli geldi bana.

    YanıtlaSil
  15. hemen cevap yazmışsınız teşekkür ederim.gmail adresiniza yazmıştım.peki eberdhardfaber fimolar sert oluyor.ben onları rende ve yağla yumuşatıyorum.onu yapmadan direk makinadan geçirilebiliyor mu.yada sizinkiyle yapabiliyormusunuz.bir de resini merak ettim.çok olmuyorum dimi.:)

    YanıtlaSil
  16. Betül Hanım, mailinizi buldum, spama düşmüş.
    Eberhardfaber Fimo markasını artık üretmiyor. Artık Staedtler firması üretiyor, bu sebepten artık Türkiye'ye Fimo gelmiyor. Şu sıralar satılanlar eski. O nedenle çoğu kurumuş, sertleşmiş çıkıyor. Ama dediğiniz gibi azıcık sıvı yağ sorunu çözüyor. Makarna makinesinden geçirmek için mutlaka hamuru normal kıvamına getirmek gerekir. Yani yumuşatma işleminden kurtuluş yok :)

    Resin için "kucuksheyler"in bloguna gitmenizi tavsiye ederim. Resin etiketli ilk yazımda linkini vermiştim. Çok güzel açıklamış. Ben çok yararlandım.

    Hiç de çok olmuyorsunuz :) . Faydam olursa ne mutlu bana.

    Yalnız bir ricam var, iletinizi "adsız" göndermeyin olur mu? Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel ve geleceği parlak desenler...

    YanıtlaSil
  19. Hanımlar tanıştırayım: Zülal Hanım kardeşimdir. :)
    "Bloguma Dokunma" ( http://nihalerpeden.blogspot.com/search/label/BLOGUMA%20DOKUNMA) videomuzdaki o güzel ses kendisine aittir.

    YanıtlaSil
  20. muhteşemler ellerinize salık

    YanıtlaSil
  21. ne yalan söyleyeyim kıvrımları pek tarzım olmadığı için tutmamıştım zaten. Mix media çalışmalarınız çok güzel.

    Bu arada yabancı sitelere bakıyorum insanlar bir araya gelip fikirlerini, tecrübelerini paylaşıyorlar hatta yaptıklarını değiştokuş ediyorlar. Türkçe doğru düzgün bir site, grup yok. Fimohamuru.net güzel ama ihtiyacı karşılamıyor. Bu konuda vakti-emeği-tecrübesi olan biri olarak istanbul'un ilk polimer kil kulübünü kursanız, arada buluşup yaptıklarımızı, keşiflerimizi, tekniklerimizi paylaşsak vs... Çok mu şey istiyorum? Daha piyasada yeni FIMO bile yokken :(

    YanıtlaSil
  22. Samimi görüşünüz için teşekkür ederim.
    Klüp konusuna gelince ben de hep böyle bir oluşumu özlerim. Ama benim gibi vakit fukarası, nasıl bol vakite sahip görünüyor bilemedim :)

    YanıtlaSil
  23. AŞAĞIDAKİ YORUM VE CEVABIM, SON BLOGGER DAĞILMASINDA UÇTU, VE GERİ GELMEDİ. NEYSE Kİ GMAILİME DE GELİYOR. ORADAN COPY-PASTE.
    **************************

    Romashka "OSMANLI SERİSİ" kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

    ne yalan söyleyeyim kıvrımları pek tarzım olmadığı için tutmamıştım zaten. Mix media çalışmalarınız çok güzel.

    Bu arada yabancı sitelere bakıyorum insanlar bir araya gelip fikirlerini, tecrübelerini paylaşıyorlar hatta yaptıklarını değiştokuş ediyorlar. Türkçe doğru düzgün bir site, grup yok. Fimohamuru.net güzel ama ihtiyacı karşılamıyor. Bu konuda vakti-emeği-tecrübesi olan biri olarak istanbul'un ilk polimer kil kulübünü kursanız, arada buluşup yaptıklarımızı, keşiflerimizi, tekniklerimizi paylaşsak vs... Çok mu şey istiyorum? Daha piyasada yeni FIMO bile yokken :(

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Romashka,
    Samimi yorumunuz için teşekkürler.
    Kulüp, hep özlemini çektiğim bir oluşum. Ama bu kadar vakit fukarası iken, nasıl bol zaman sahibi görünüyorum, onu bilemedim işte :)

    YanıtlaSil
  25. nihal hanım merhaba uzun zamandır bakamıyordum fimolara yeni fırsat buldum.bir de sitenizi ziyaret edeyim dedim.gözüm gönlüm açıldı.dedim ya ben acemiyim hele szin çalışmaları gçrdükçe benimkiler pek bi çirkin geliyor.sizin tavsiyenizle küçük şeyler bloğuna girmeye çalıştım ama her seferinde iptal oluyor aynı şeyi sizin bloğunuza girmeden önce de yaşadım ama sonra girdim.bi fikriniz var mı.bu arada diğer ziyaretçi arkadaşlara da merhaba demek isterim.

    YanıtlaSil
  26. Betül Hanım iltifatlarınıza teşekkür ederim. Sizinkiler için sakın çirkin kelimesi kullanmayın, acemilikte yaptıklarınızı beğenmiyorsanız eliniz alışıp biraz tecrübe kazanınca çok güzel işler çıkaracaksınız demektir.
    Dün bloggerda bir sorun vardı, bakım filan diyorlardı ama geçirdiğimiz tecrübeler insanı tedirgin ediyor hemen. Bugün sorun yok sanırım.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba,
    Blogunuzu dun bilgeveannesi blogu vasitasiyla kesfettim. Yazilarinizin tumünü okudum. Çok zevkli ve yeteneklisiniz. Ellerinize saglik. Ben de polimer kil ile ugrasmaya yeni basladim. Internette böyle güzel çalismalari gorunce hevesleniyorum. Su an yaptiklarim çok amatörce ama bakalim benim icin de kalici bir hobi olacak mi? :)

    YanıtlaSil
  28. Teşekkür ederim Magicka, hoşgeldiniz. Sizin yaptıklarınızı görmek isterdim ama blogunuza ulaşamadım.

    YanıtlaSil
  29. Nihal Hanım, çalışmalarınız öyle güzel öyle ilham verici ki takdir etmemek, bahsetmemek olmazdı. üstelik benim gibi bu işle uğraşan insanlar için yepyeni bir ufuk oldu bloğunuz. Ellerinize gönlünüze sağlık

    YanıtlaSil
  30. Nihal Hanım, maalesef bir blog açmadım. Bazen aklımdan geçiyor, hevesleniyorum ama vakit azlığından dolayı vazgeçiyorum. Bakalım, belki bir gün bu işe kalkışırım. :))

    YanıtlaSil
  31. Ayyy Nihaaal, ne diiicem...
    Karanfil ve lalelerin aynı tarzda olanlarından üst üste dizerek uzun bir pano yapsaaaaan :)

    YanıtlaSil
  32. Vayyyyy Banu'cuğum, bak şimdi başıma yine iş açtın. Ama çok güzel ve zor ir iş açtın. Valla harika fikir, çok güzel olur. Ama hiç kalıp kesici kullanmadığım için hiç kolay olmayacak. Yaparken seni anacağım kesin :)))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?