AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

23 Haziran 2011 Perşembe

BENİM DÜĞÜN HEDİYEM

Hediye vermek benim için önemli bir iş. Hele yeni evlenen bir çifte düğün hediyesi seçmek çok zor. Evde kullanılamayan, atsan atılmaz, satsan satılmaz bir sürü eşya birikir.
Çok sevdiğim genç bir çifte düğün hediyesi olarak nikah şekerlerini yaptım. Tam bir yıl geçmiş aradan. Şimdi bebek bekliyorlar. Off zaman ne kadar da çabuk geçiyor yahu.

Zor ama çok keyifli bir çalışma oldu. 150'şer adet iki ayrı model çalıştım. Yapılış aşamalarını da resimlemiştim. Belki birilerinin işine yarar. Nikah düğün mevsimi geldi de, geçiyor bile.

Bu modeli daha sonra kolye olarak kullanılabilsin diye yaptım.



Bu model de broş ya da magnet olabilir.












Bu aşamalardan sonra pembe ve beyaz iki kat tülün içine şekerleri koydum, hazırladığım süsleri yerleştirip pembe ve yeşil ebruli kurdelelerle sabitledim.

Şekerlerin sunulacağı sepet için de, broş modelinin kocamanından yaptım.


Komşu manavın sebze meyve naklettiği plastik sepetlerden iki tane aldım. Çamaşır suyuyla güzelce dezenfekte ettim. Elyafla sardım. Üslerini beyaz saten kapladım. Beyaz tül ve kurdelelerle dekore ettim. Diğer sepetin resmini çekmeyi unutmuşum.


14 yorum:

  1. Muhteşem olmuş, nikah mı tazelesem ne yapsam? :)

    YanıtlaSil
  2. Nihal Hanım ne diyeceğimi şaşırdım, süpersiniz insan para alsa bu kadar uğraşmaz herhalde etrafınızdakiler kıymetinizi bilsinler ellerinize, fikrinize sağlık hayran kaldım

    YanıtlaSil
  3. Nihal'ciğim,çok cesurmuşsun:)) Maşallah sana. Bu ne güzelliktir? Bundan âlâ hediye mi olur? Güzel olduğunuz kadar, sabırlısınız da:)))

    YanıtlaSil
  4. çok şık bir hediye olmuş.ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Harikasınız dostlarınız çok şanslı siz de çok şanslısınız demek ki böyle uğraşmışsınız Allah hep mutlu etsin.

    YanıtlaSil
  6. Ay inanmıyorum yüzelli tane miiiiiiii :) Ben iki arkadaşımın nikahına kadeh süslemiştim gelin damat şeklinde o bile çok gelmişti, vallahi tebrikler :) Sabrıyla bilinen bir peygaMbER varDı, sANırIM Onun tORUnlARındANsınIZ :) HaRİka olMŞULAR bu aRada :) NiyE böYle bİr BüyüK hARF biR KÜçük hARf YAZdIğımızı sORmAYıN kLAvyEM ikİ GündüR kAfasına göre tAKılIYOr :))))

    YanıtlaSil
  7. Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
    Serpil'ciğim her modelden 150 tane. 300 tane yaptım :)

    YanıtlaSil
  8. sepette, çiçeklerde nefis olmuş, yaptıklarına ve sabrına hayranım.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuuş ellerinize sağlık! o kadar emek var ki! diğer yazılarınızı da okudum hepsi birbirinden güzel ve hepsine teker teker çok emek harcamışsınız. çok beğendim çook:)

    YanıtlaSil
  10. Bayılıyorum çalışmalarına. Hatta kıskanıyorum. Ben o kadar sabırlı değilim. Çabucak sıkılıyorum. Sıkılmamak için de farklı farklı çalışmalar yapıyorum. Tabii o zaman da hepsi acemice oluyor. Olsun. Eğleniyorum işte. Ellerin det görmesin.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Gülsüm'cüğüm Hepimiz eğleniyoruz işte. Ya diyorum ki, şöyle su kenarında bir köy kursak, köye kahve yerine kocaman bir atölye yapsak, bütün blog arkadaşları oraya toplansak... Üff ne güzel olurdu. Bakıyorum çoğumuzun bir sürü ortak yönü var. Çoğumuzun bir hayvanı var (ya da çoğumuz bir hayvanın insanıyız demek daha doğru), çoğumuz gece kuşuyuz. Yaşlar da yakın. Ay bayıldım bu fikrime. Ben bunu 40 kere söyleyeyim belki olur :))

    YanıtlaSil
  12. Kesinlikle sana katılıyorum. Ben özellikle evde diğer işleri yetiştirmeye çalışıp hobilerimi ihmal ettikçe "Bu iş evde olmaz, hepimiz bir araya gelip bir atölye kurmalıyız deyip duruyorum zaten. Ben emekliyim. Genç annelere göre çok daha özgürüm. Bi de onlarlı düşünsene. Atölye olsa.. Koyardık çocukları bir oyun odasına. Her gün birimiz çocuklarla eğlenirken, genç anneler de biraz soluk alırlardı.(Düşündüğüm şeye bak... Dertsiz başıma dert mi alıyorum hayallerimde nedir? :)

    YanıtlaSil
  13. süper olmuş annemlerin bir daha ki sene 41 seneleri süpriz yapmak var niyetim de harika valla

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel olur, hem belki siz mor menekşe buketleri yaparsınız :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?