AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

16 Haziran 2011 Perşembe

BONCUKLARLA OYNADIM

Azıcık boncuk işi yapsam polimer kile ihanet etmiş sayılır mıyım acaba? :)
Daha acemiyim boncukta. Terminolojisini de bilmiyorum. Kardeşim bilir, o yüzden internette çok güzel işler bulabiliyor, bir sürü de şahane kitabı var. Biraz biraz O'ndan kapıyorum. Bulduğu güzel işleri hemen bana mailliyor. Hele uygulamalı olanları bulursa hiç kaçırmaz.
Bunları da O'nun sayesinde yaptım. 

Dört renk kum boncuktan oluştu. Boşlukta asılı olanlar savarovski kristal. Teller gümüş, kancalar gümüş kaplama.


Bunlar da denemeler. Mavinin yarım hâli, yeşil versiyonu bir de kesme boncukla nasıl olur merakının sonucu.

 Buna fırfırlı diyorum. Yapması kolay ama boncuk seçimi önemli. Zülal'le bundan bir sürü yaptık.



Bunlar da birşeyler işte. Henüz ne olacakları belli değil. Canım sıkıldıkca yapayım diyecek kadar da zevkli gelmedi yapılışı. Başlangıcı zor geliyor, onun için elim pek varmıyor.

9 yorum:

  1. muhteşem!insan yetenekli olunca elinden her iş geliyor, aman bırakmayın..

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki bizde boncuklarda bir standart yok. Ayni dizide kimi büyük, kimi küçük, kimi küçük delikli, kimi büyük. Kesmeler deseniz ya farklı uzunlukta ya yamuk kesilmiştir. İnsanın emek emek yaptığı işi berbat eder.
    Ama sizin bu yaptıklarınıza takdirden söyleyecek söz yok doğrusu:))Hepsi çok güzeller:))

    YanıtlaSil
  3. Haklısınız Nedret Hanım, aslında bunlar da ithalmiş, satıcının dediğine göre güya Çek Cumhuriyetinden geliyormuş!!! Bilemem. Aslında freeform çalışmalarda bazen hoş oluyor bu gayrimuntazamlık. Yaptığımdan değil, resimlerini görüp yutkunuyorum sadece.
    Bir de Japon boncuk denen çeşidi varmış. Bazı çalışmalar gördüm, gerçekten çok düzgün boncuklar. Ama onlar ithal edilmiyormuş. Fiyatı diğerlerine göre yüksekmiş, ondan herhalde.

    YanıtlaSil
  4. UFFF dilim tutuldu sabah sabah neler yapmışsınız yahuu!!! Kesme boncuklarla olanları daha çok beğendim galiba...Kemer tokası falan olabilirler belki.Kardeşiniz bize bir iki site adı yazarsa biz de yapabiliriz belki :)Anlatımlı videolarla daha kolay yapabiliyorum ben kitaptan ziyade. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. nihal hanımcım ellerine sağlık, ben de bu boncuk işine uzaktan uzağa bakıp "bir gün denesem" diye düşünenlerdenim.Denenecekler listeme alındı bile:)

    YanıtlaSil
  6. Nihal hanım ellerinize sağlık, benimde çalışmayı en çok sevdiğim boncuklar bunlar. Kum boncuk özellikle ipe dizili olanları tercih ediyor genelde aynı boy oluyorlar. Kesme boncuk biraz riskli oluyor bir süre sonra kullandığınız ipi yada misinayı kesebiliyor ama çok güzeller

    YanıtlaSil
  7. Yorumlarınıza ve tavsiyelerinize çok teşekkürler, çok faydalı oluyorlar.
    Başlamak isteyenlere bir acemi tavsiyesi de benden :)
    Fazla dağınıklık yapmadığı için (en azından benimki gibi kolay işlerde)akşam otururken bile yapılabiliyor. Ben eşim evdeyken gidip çalışma odasına kapanmayı sevmiyorum. Onun için akşam hem sohbet edip, hem tv dinleyip, hem de elimi oyalamak iyi oluyor.

    YanıtlaSil
  8. şimdi bunlar acemilikte yapılanlar mı?lütfen ustalaşmayın o zaman:))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?