AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

27 Eylül 2011 Salı

KÜPELER

Dün akşamdan beri hastaydım, bugün ofise gitmedim. Ne burnum akıyor, ne öksürüyorum ne de ateşim var, ama sanki hepsi de varmış gibiyim. Bedenim yattığım yere yapışıyor adeta. Neyse ki, hiç ilaç almayan biri olduğum için böyle durumlarda bir asprin, bir de vitamin beni ayağa dikiveriyor, dinlenmek de iyi geldi. 
Uzandığım yerde biraz blog dolaştım, cicilerinize baktım imrendim. Bu hafta sonu, "elbet bir gün bitirilecekler" kutusunda diğer bir sürü şeyle birlikte bekleyen bu küpelerin, resinlerini döküp, aparatlarını takmıştım. Ben de eksik kalmayayım bari küpelerin resimlerini yayınlayayım dedim. :)



Şu resinli objelerin resimlerini doğru dürüst çekmeyi beceremiyorum bir türlü. İstiyorum ki, kabarıklığı belli olsun, ama olmuyor. Bir de bu açıdan çektim, biraz daha iyi gibi.















Bu damla küpelerin ortasındaki delikleri ışık geçiren kille yaptım Bu resimde biraz belli oluyor.

Resimlere bakınca fark ettim, yıldız küpelerin kenarlarını biraz zımparalamak lazımmış. Ay şimdi kalkacağım, odaya gideceğim, zımparalayacağım, yeniden resim çekeceğim, yeniden yükleyeceğim... mümkünü yok, böyle kalsın resimler, siz o niyetle bakın olur mu?

Zımpara konusu açılınca, başka bir anlatım projesi için çektiğim resimleri yayınlamak farz oldu. Düzgün yüzeyli işlerin zımpara öncesi ve sonrası resimlerini buraya ekleyeyim. Yeni başlayacak arkadaşlara faydası olur.
















Sağdaki parça, zımparadan sonra bir havlu parçası ile ovuşturularak parlatıldı. Neredeyse vernikli gibi değil mi?





21 yorum:

  1. Geçmiş olsun havalardan bugün bende öyleydim , küpelerde çok güzel olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Benim blogumun ismi yanlış olmuş. Seninki olmalıymış Zarifçe:)) Çook zarif olmuşlar. Çalışmak sana yaramadı mı yoksa? Bu aralar havalar netameli, aman dikkat. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nihal hanım nefis olmuş küpeleriniz.hele yıldızlar muhteşem.bu arada aslında önce onu söylemeliydim geçmiş olsun.mevsim geçişleri en tehlikeli zamanlar.o kadar çok hasta arkadaş ve öğrenci var ki okulda.aman dikkat edin.tekrar ellerinize sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Yıldızlara takıldı kaldı gözüm, takı kullanmayan ben onları bir vazo içindeki sarıya boyanmış kuru dallara takılmış sallanıyor olarak hayal ettim :))))))

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun Nihal,
    küpeler nefis olmuş.verniksiz parlayanı özellikle beğendim.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzeller hepsi,,eş zamanlı kulaklara takılmış aklımız lakin benimki henüz bir tane, seninkiler maşallah bir dolu. Hepsi çok güzel özellikle renkleri hele o ışık geçirgeni bayıldım, ellerine sağlık Nihalciğim, geçmiş olsun bu arada havalar çok sakat dikkat et koşturuken gölgede pis bir soğuk var farketmediğimiz ama bayağı rüzgarla etkili oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık Nihal hanım.. Çok geçmiş olsun..Zımpara işlemi de kolay bi o kadarda zahmetli işlerden bir tanesi fırınladığım boncukları hemen vernikleyip, tasarımları son haline getirmek istiyorum oysaki fırından sonraki adım zımpara sırada bekliyoor :):) eee olmazsa da olmaz..

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun.Çok zevklisiniz,hayranlıkla izliyorum blogunuzu :)

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun Nihal hanım umarım çabuk iyileşirsiniz:) küpelere de bayıldım ne kadar zarif olmuşlar, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. dün bende öyle gibiydim,ama bugün iyiyim geçmiş olsun Nihal Abla,bu arada küpeler çok hoş olmuş,yıldızların kabarıklığı belli oluyor ve en çokta onları beğendim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. geçmiş olsun canım.. bu sıralar öyle maalesef hava değişimine girdik.. ağırlık hissi veriyor insanın hep yatası geliyor :)

    yıldızlarda damlalarda muhteşem olmuş.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili arkadaşlarım,geçmiş olsun dilekleriniz yerini buldu, geçti, bugün gayet iyiyim. Hepinize teşekkürler, siz de kendinize dikkat edin.
    Küpeler için yorumlarınıza da çok teşekkürler.
    Tek tek cevap yazamadığım için bu seferlik beni affeder misiniz?

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık.Özellikle damla küpeler çok hoş :)

    YanıtlaSil
  14. Your work is wonderful I love it!
    Greetings Baukje

    YanıtlaSil
  15. çok geçmiş olsun hastalık teker teker hepimizi dolaşmaya başladı,aman dikkat edin küpeler süper olmuş, havluyla zımparalama durumunu bilmiyordum birşey daha öğrenmiş oldum, teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. mevsimsel bir durum galiba,aynından bende de var bir iki gündür:)
    esas söylemek istedigim bu değil tabii ki:)muhteşem çalışmalar yapmışsınız nihal hanımcım.özellikle osmanlı serisinin her bir üyesini çok sevdim.çok özenli ve özel çalışmalar olmuşlar.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun Nihal Hanım. Böyle de atlatırsınız umarım. Bu arada sizin azıcık dedikodunuzu yapmaya niyetliyim dilerim kızmazsınız ;)

    YanıtlaSil
  18. Hafta sonu geldi. Tamamen iyileştim, turp gibiyim. Hasta olanlara teker teker geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.
    Böyle geç ve genel cevap için tekrar özür diliyorum, cumartesi de işim vardı çalıştım. Eve gelir gelmez yeni ciciler yapmaya başladım. Ne zaman yayınlayabileceğimi bilmiyorum, çünki biiiiir sürü oldular :) Yakında bombardıman var haberiniz olsun :)
    Şimdiiii, bir dedikodu lafı duydum, hani nerde, lütfen ben de geleyim, söz hiç yaramazlık yapmiicam :P, uslu uslu kenarda otururum.
    Hepinize kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. arkadaşım küpelerde diğerleri gibi süper
    nilüfer

    YanıtlaSil
  20. Bu zımparalama olayı benim için o kadar önemliydi ki anlatamam. Ufak gibi görünen ama çooook faydalı bilgi için teşekkrüler. =)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?