AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

8 Eylül 2011 Perşembe

ŞU GÜZELLİĞE BAKAR MISINIZ?

Dün akşam Haluk çalışma odasından seslendi "Nihaaaal koş koş" diye. Işık çağırmış bu şahane şeyi. İtina ile aldı pencereden dışarı bıraktı. Ama zavallıyı ışık yine çağırmış olmalı ki, bugün onu yerde ölmüş buldum. Gerçekten çok üzüldük. Atmaya kıyamadım. Onu resin içine almayı düşünüyorum. Bir tür çekirge galiba. Başından kuyruk ucuna kadar 2,5 - 3 cm kadar.
Renkler resimde pek iyi çıkmadı. Canlı fıstık yeşili, ayakları ve gözlerinin çevresi mercan kırmızısı.



11 yorum:

  1. Canım benim, dehşetle bakıyorum senin sevgi ve muhabbetle haşır neşir durumuna, hayvanları severim onlara zarar vermem ama yanında olsaydım çığlık çığlığaydım kesin:))

    YanıtlaSil
  2. evet, resine konmalı!:)))

    YanıtlaSil
  3. Doğrusu, ben de öyle her tür börtü böcekle pek yakın ilişkiye girmeyi sevmem. Ama pis yerlere konmadığını bildiklerime daha sıcak bir ilgi duyarım. Bu bir çekirge. Sadece otların üzerinde olur. Renginden belli, kendisini yeşille kamufle ediyor. Aslında, hepsine şöyle dikkatle baktığınızda inanılmaz güzellikler keşfedeceksiniz. Mesela iğrenç bulduğumuz o koca at sinekleri. Evet tiksinirim ben de ondan, çünki pisliğe konar. Ama üzerindeki renklere inanamazsınız. Muhteşem bir yeşiller ordusu görürsünüz, ışığa göre değişir. Tavuskuşunun kuyruğundaki yeşilin adı böcek kabuğudur, çünki o renk böcekler var. Yani demem o ki, görmek isteyince herşeyde bir güzellik bulunuyor. :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten harikaymış. Renkleri, bacakları, anteni.
    resinde değerlendirebiliyorsanız bence mutlaka denemelisiniz.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ''Allah'' diyorum sadece.

    YanıtlaSil
  6. Nihalciğim, doğadaki her renk her şey usta bir elden Yaradanımdan çıkmış zaten. Hep o gözle bakmaya çalışırım çiçeğe de yaprağa da böceğe de, çünkü hepsi mükemmeller ve tabii bizlerde mükemmeliz bu anlamda. Lakin temiz yere konsa da benim fobim var. Anahtarlıklar görüyorum dükkanlarda örümceği resinlemişler, aklım çıkıyor yanlarından geçerken:( elimde değil, sürekli tetikte yaşayna biriyim ben ufağı büyüği hiç farketmiyor. Bir tek uğur böceğine dokunabiliyorum nedense.

    YanıtlaSil
  7. what a beautiful you made ​​again
    I love it!
    Greetings Baukje

    YanıtlaSil
  8. Sabah sabah sizi biraz güldüreyim Blogunuzu bugün keşfettim geziniyorum çekirgenin rengine bayıldım resine konmalı kelimesinde dedim yanlış yazmış herhalde sevgili nihal blogu geziyorum resin aşağı resin yukarı dedim hepsi mi yanlış internete girersin neymişş reçineymiş öğrenmenin yaşı zamanı yok teşekkür ederim ekledim ben de beklerimm.

    YanıtlaSil
  9. Hoşgeldiniz sevgili Mor Menekşe. Önce adınıza, sonra resminize vuruldum, hemen geliyorum ziyaretinize.
    Bu resin kelimesi ile benim de başım dette. Malzemeyi ilk resin adı ile öğrendim. Kelimenin bu malzemenin özel adı olduğunu sandım. Ağzım da parmaklarım da öyle alıştı. Aslında en güzel isim 100 kat vernik. Öyle de deniyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Nihal abla, ne güzel düşünmüşsün reisinlemek çok iyi bir fikir bence. Yardan ne güzellikler yartıyor, ama dediğin gibi bunu görmek önemli, sevgiler

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?