AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

14 Eylül 2011 Çarşamba

YENİ SERİ VE BİR DİP NOT

Dün gece, kutuya tıkılmış vaziyette tamamlanmayı bekleyenlerden en çabuk yapılabilecek olanı seçtim ve bitirdim :))
Bu seriyi "SAÇAKLI SERİ" diye isimlendireceğim, çünki uyacak başka laf bulamadım :)
Tamamlanması çabuk oldu da, resimlerini çekmek uzadı da uzadı. Kırmızı ne zor renk yahu, resmen patlıyor. Birkaç farklı fon üzerinde çektim. Fikir verir herhalde.







Bu arada, bu sabah itibariyle çalışma hayatına geri döndüm. Haluk evde kafayı yemeye başladığımı, normale dönmem gerektiğini anlattı. Haklı. Geçen yıl Ağustos ayında şimdi oturduğumuz eve taşındık. Şehre biraz uzak. Sitenin dışında da insanı çeken birşey olmadığından, eve yapıştırdım kendimi. Devamlı çalışan ve de severek çalışan bir insan böyle inzivaya çekilince, hâliyle biraz .... nasıl desem.... hafif çatlayıp şekerleniyor :))
Gerçi bu arada polimer kil konusunda bir hayli yol aldım, blogumu açtım, şahane arkadaşlar edindim. Neredeyse bütün vaktimi böyle keyiflere ayırabildim, bu büyük bir kazanç benim için. Fakaaat acaip kilo aldım, tam 8 kilo. Makyaj yapmayı neredeyse unuttum. Giyinip dışarı çıkmak zor gelmeye başladı. Üstelik bu durumdan şikayetçi de olmadım, fena halde hoşuma gitmeye başladı. Bunlar iyi haller değil. Gerçek hayat diye bir şey var, kopmamak lâzım. Bir gün, bir yerden çatlatıp bu kabuktan çıkmak gerekiyordu. O gün bu günmüş.
Hırslı bir insan değilim, ama yaptığım işi iyi yapmayı, başarmayı severim. O nedenle bu bir yıllık sürede üzerime yapışan küfleri temizlemek için biraz yorulacağım sanırım. Fakat mutluyum ki, bu gün sona ererken, eski heyecanım ve konsantrasyonumun yeniden geri geldiğini farkettim.
Artık hobilerimi sanırım hafta sonları elime alacağım. Ama ben yine hep buralardayım, benden kurtulduğunuzu sanmayın. Hani haftada 4-5 yayın girmezsem, tembellik ettiğimi sanmayın diye belirtiyorum :))

21 yorum:

  1. takı harikaa.ellerinize sağlık..
    kolay ğelsin...

    YanıtlaSil
  2. Çok şık,çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..
    Çok da yakışmış..
    Güle güle kullanın..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. what a beautiful necklace and a beautiful flower
    Greetings Baukje

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nihalciğim, çok güzel olmuş kolyen. Ammaa saçaklı ismini yakıştıramadım ben pek, sarkındaklı çiçekler olsa mı acaba:) Ya da daldaki(dalında) çiçekler:)) Özellikle o yaprağı delip geçen inci çook hoşuma gitti. Ellerine emeğine yüreğine sağlık. İşin bu hoşlukları üretmene engel olmayacaktır hatta daha fazlası da olabilir. Ama gerçek hayata dalıpta bu güzellikleri yapmayı lütfen bırakma ve bir gün inşallah kişisel bir sergin olur ve zevkle gezeriz. İşinde, yolunda , şansında açık olsun.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Halime Hanım, beğenmenize sevindim.

    Benden de size sevgiler sevgili Zeliha Hanım.

    Thank you Baukje. I made it Inspired by your designs.

    Fiamma'cığım iyi dileklerine teşekkürler. "Sarkındaklı" lafına bayıldım, hâlâ gülüyorum. Yok canım bir yere kaybolmayacağım, biraz veda yazısı gibimi olmuş ne :))

    YanıtlaSil
  6. Kolye için ''oofff, of'' çektikten sonra, işine dönüşün hayırlı olsun diyorum. Çok haklısın, atalet ataleti doğuruyor. Ben de aynen senin son durumunu yaşıyorum. Madem imkanın var koş işinin başına Nihal'ciğim. Hafta sonlarını iple çekeceğim:))

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler Nedret'ciğim, içimi rahatlattın. Eğer istiyorsan veya benim durumumdaki gibi istemen gerekiyorsa bir gün senin de "o gün"ün gelecektir. İstemiyorsan, nasıl mutluysan öyle yaşa, ve hep mutlu yaşa sevgili arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. Големи красоти твориш!Много изящно!Поздравления!

    YanıtlaSil
  9. Благодаря ти, Нели

    YanıtlaSil
  10. Nihal hanım kolye muhteşem olmuş.sevgili fiammaya katılıyorum saçaklı ismi uymuyor.bu arada işe dönmeniz hayırlı olsun.ne tezatız bende bu günlerde çalışmak istemiyorum:)hafta sonlarında yine muhteşem çalışmalarınızı görmek dileğiyle diyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. her şeyin istediğin gibi gelişmesine çok sevindim, keyfinin yerinde olmasına...kolye muhteşem, harika...

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler sevgili Alanay. Peki değiştirelim serinin adını, iyi de ben bulamadım birşey. Diğerlerinin de böyle sağından solundan yapraklar, goncalar, boncuklar sallanacak, planıma göre onlar daha kalabalık olacak. Haydi bulun bakalım Fiamma ile birlikte bir isim :)

    Noblesse'ciğim, iyi dileklerine ve beğenine teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Ben beceremediğim için hayranlıkla seyrediyorum bu güzel işleri elinize sağlık çok hoş olmuş.İş yaşamına dönmenize sevindim ne güzel.hayırlı olsun merakla bekliyoruz hafta sonlarını.

    YanıtlaSil
  14. bellisimos tus trabajos !!! un abrazo http://pintarmatiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Kolye harika görünüyor. :) Ellerine sağlık.

    Yeni iş hayatında başarılar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  16. Hadi hayırlı olsunbakalım, kolaylıklar diliyorum, kolye yine çok güzel ellerinize sağlık, sevgilerle

    YanıtlaSil
  17. Çok sevindim,koca bir yorum yazdım,yollarken hata verdi.Aynı şeyleri tekrar yazamıyorum ne yazık ki.
    Senin adına sevindiğimi,çünki bunları ömrümde bir kaç kez yaşadığımı,son yılda daha yoğun yaşadığımı falan yazıp bu durumun sana daha yarayacağını yazmıştım.
    Yaptıklarının her zaman hayranı olmaya devam edeceğimden yeniden iş hayatına dönüşün eserlerinde ne gibi değişiklikleri olacağını merakla izleyeceğim.
    Senin adına çok sevindiğimi tekrarlayarak iyi dilekler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Çılgın Mevdoş,
    Dear Maria Elena,
    Sevgili Hobi Vakti,
    Sevgili Sevda,
    Sevgili Nalan Hanım,

    Tek tek cevap veremediğim için lütfen bana kırılmayın. Bunu herzaman zevkle yaparım bilirsiniz, bu aralar o güzel yorumlarınızı yayılamakta bile gecikiyorum. Mail kutuma düşen her yorum beni çok mutlu ediyor.
    İyi dilekleriniz, ailece manevi anlamda içinden geçtiğimiz zor günlerde bana ferahlatıcı merhemler gibi geliyor. Hepinize sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. İş hayatına geri döneceğini, bir yıldır evde olduğunu filan yazmışsın ya... Ama ben merak ettim. İstediğinde bırakıp, istediğinde başlayabileceğin iş ne ola ki... Ben de o işten istiyorum. :) Çalışmaların her zamanki gibi harika. Saçaklı adını verdiğin çalışmaya bakarken ne hissettim biliyor musun? Masumiyet, mahcubiyet, tebessüm. Çok güzel ya.. Çok güzel gerçekten. Ellerin dert görmesin. İyi ki tamamlamışsın.

    YanıtlaSil
  20. Ayyy bu da çok güzel olmuuuş :)
    Geçmiş olsun demeyi de unutmuşum canım benim, sen iyi ol olur mu :)

    YanıtlaSil
  21. olağanüstü ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?