AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

1 Mayıs 2011 Pazar

YAŞASIN BAŞARDIM :) :)

Taze yaprağa resin dökmeyi başardım. Nasıl sevinçliyim anlatamam. Gören de beni Cern'de Big Bang'i oluşturanlardan sanır. Resin kuruyana kadar, neredeyse başında bekledim, sararacak mı, kararacak mı diye. Ve şu anda 2,5 gün oldu bozulma yok. Taş gibi. Daha sağlam olsun diye, bir kat resin daha dökeceğim.
Resim iyi çıkmadı, damarlardaki beyazlıklar aslında tuhaf bir parlamadan kaynaklanıyor. Aslında öyle değil. Fotoğraf makinemin irisi bozuk, yenisini alana kadar böyle idare ediyorum.

Bunlar küpe olacaklar. Aslında ilk deneme. Sonrakilerin daha başarılı olacağını ümit ediyorum.

9 yorum:

  1. Bravo, ben denedim, beceremedim:))

    YanıtlaSil
  2. Salamura yaprağa döksek nasıl olur acaba? :))

    YanıtlaSil
  3. Süper fikir Nedret Hanım:D
    Yaprağa önce ince bir kat mod podge sürdüm, kuruyunca bir kat daha, bir kat daha. İyice sertleşti. Sonra da resin döktüm. Bu yapraklar sardunya yaprağı, biraz tüylüdür bilirsiniz. Başka yapraklara da deneyeceğim. Siz de denerseniz sonuçlarını paylaşır mısınız?

    YanıtlaSil
  4. süpeeerrrr.ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş,kimsenin yapamadığını yaptınız,tebrikler.

    YanıtlaSil
  6. Sağolun ama yapan çok. Etsy'de gördüm.

    YanıtlaSil
  7. Nihal hanım sizi bloğuma ekledim,bunu söylemek için buradaki yazıyı gördüm.Canlı yaprak olayı harika olmuş.Yıllar önce(20 diyebilirim)eşim, Yurt dışından içinde pembe orkide çiçeği olan broş ve küpe getirmişti.Bildiğimiz cam içindeydi.Her elime aldığımda evirip çevirirdim.Nasıl bu camın içine yerleştirirler bu çiçeği solmadan, bozmadan diye sinir olurdum.Küpeleri orkidenin tek yaprağı olarak, broş ise çiçeğin tamamı olarak hazırlanmış.Meğer o zamanlar Resin varmış da ben bilmiyordum.Hep bu cama nasıl yerleştirdiler diye sorup durdum. Belki size orkide çiçeği fikir katar diye yazdım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Sizi ayakta alkisliyorum... Süpersiniz... Ellerinize, emeklerinize saglik... Birgün sizinle tanismayi cok arzu ederim... Sevgilerimle, beni sayfama da beklerim..:)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?