AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

1 Temmuz 2011 Cuma

AYAKKABICILIĞA BAŞLADIM BÖLÜM 2

Tabanın kenarlarını kıvırıp yapıştırdım. Asıl vakit alan yapıştırma işi. Çünki baliyi iki yüze sürüyorsunuz 15-20 dakika bekliyorsunuz. Sonra ikinci kere yapıştırıcı sürülüyor bir 15 dakika da bekleniyor, ondan sonra yapıştırılıyor. Kutudaki talimat böyle.
Neyse yapıştırdıktan sonra üzerine ağırlık koyup biraz beklettim, sonrada çekiçle dövdüm. sağdaki dövülmüş, soldaki sırasını bekliyor.





Sırada bantları kaplamak var. Bu kısmı sevmedim. Çok zorluyor. Simetrik olmayacakmış gibi bir his var içimde.












Üstelik de işin pis tarafı burası oldu. Ne kadar dikkat etsemde ellerime bali bulaştı. Çıkmıyor bir türlü. Biraz da yakıyor.












Ek yerindeki açıklığa aldırmıyorum. Oraya süs yapacağım zaten. Ama pek cesaret kırıcı görünüyor. Moralim bozuldu.












Bantı tabana yapıştırdım.














Açılma eğilimndeki yerlere birer mandalla baskı yaptım. Ve sıra sol tekine geldiğinde bilin bakalım ne oldu? BALİ BİTTİ. Yahu hileye hurdaya alışkın milletiz ama bu kadarı da fazla. Tüpün yarısı boş çıktı. Yazsalar bari üstüne yarısı boştur diye. Ne bileyim. Keşke bir de yedek alsaymışım.
Yani yarın bitecek.








Bu arada, yardıma ihtiyacım var. Şöyle kesilerek yapılan bir çiçek var. Genellikle keçe çiçek yapılıyor. Bu aşamadan sonra ne yapmak gerekiyor? Bir türlü beceremedim. Nedret'cim bunu sen bilirsin.

13 yorum:

  1. Ortadaki yuvarlak kadar bir deri daka kes. Şeriti ortadan başlayarak mezura sarar gibi sar.Hafifçe tabanı düz bir külah gibi olsun. Yapraklı görünsün diye üst kenarlarını dilimleyebilirsin.Ballylediğin deriye yapıştır.Alt deri büyük gelirse yapıştırdıktan sonra kesersin. Yan yana iki çiçek pek hoş olur. Çiçek dipleri görünmez. Sen bilirsin tabii:)))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim. Becerebilirim inşallah. İki çiçek fikri çok iyi.

    YanıtlaSil
  3. Harikaaaa... Moralini bozmamalısın. Sonuç nefis. Hem bu daha ilk deneme. Elbette biraz oyalayıcı olacaktır. Gelelim çiçek olayına. Ben bu çiçeklerden çok çalıştım. Helezon gibi kestiğin oarçanın dış uc kenarından rulo yapmaya başla. Sonu kendiliğinden gelir. Eğer videosunu bulursam sana linkini yollayayım.

    YanıtlaSil
  4. Çiçeğin resimlerle anlatıldığı bir site linki veriyorum. Umarım işine yarar.
    http://missyellowshoes.blogspot.com/2011/06/diy-felt-rose-hair-clip.html

    YanıtlaSil
  5. harikasınız sonucu merakla bekliyorum.ellerineize sağlık.
    kolay ğelsin...

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Gülsüm'cüğüm.
    Ama bir daha yapacağımı sanmıyorum. Eğlencelikti bu. Zaten daha bitmedi. Bakalım ne olacak.

    YanıtlaSil
  7. İyi ki bu blogu açmışımda, sizleri tanımışım.

    YanıtlaSil
  8. Yorum yazmakta geç mi kaldım :) Aslında bu tarz çiçek yapmanın tek esprisi dıştan içe sarmak En son ortadaki yuvarlak kısım da çiçeği tutan altlık oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Hiç geç olur mu? Hepinizden birşey öğreniyorum. Vallahi şahane insanlarsınız. Çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. inanmıyoruuuum evde ayakkabı yapılabileceğini hiç düşünmezdim düşünsem de kesinlikle denemenin yanından bile geçmezdim!! her gün sayenizde bir şeyler öğreniyorum. çok cesursunuz ben sizin her şeyi yapıp üstesinden gelebileceğinize inanıyorum moralinizi bozmayın eminim çok güzel olacaktır:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler Eylem'ciğim. Canım neyi yapmak istiyorsa deniyorum.Beğendiğim sonuç çıkarsa sevinirim. Eh işte olursa "ustamın adı Hıdır, elimden gelen budur" derim. Olmadıysa en fazla boyumun ölçüsünü alırım.

    YanıtlaSil
  12. Harika oluyor devam devam. ben de sayende bir tane ayırdım seninki bitsin başlayacağım:)) şimdi dizinin 3. bölümü var heyecanla beklediğim ve not defterime kaydettim en az 3 kutu bali alıncak diye, ayyy balici olup çıkacağız bu gidişle:)))Bir de ben tabanı sökmeyi düşünmüyorum o kısmı boyayacağım şimdiden hayal ettim sprey boya ile boyamayı:))Ayakkabının maliyeti artıyor gitgide:)

    YanıtlaSil
  13. Ay şimdi de ben meraka düştüm Fiamma. Hemen başla. Benimki moralini bozmasın. Ama baliye dikkat et. Yanında ayran bulundur. Ya da bol yoğurt ye. Ne olur ne olmaz.
    Şu sprey boya konusunu biraz aç lütfen. Böyle boyalara ihtiyacım var. Kapkaracamdankelebek'in işlerine bayılıyorum. Ne tarz boya kullandığını soracağım.
    Veee bu arada bitirdim :) Yarım saat sonra yayında :))))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?