AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

18 Temmuz 2011 Pazartesi

TAVUS KUŞU - Bölüm:1


İnternette dolaşırken şöyle bir resim gördüm. Hiç ilgi alanıma girmeyen bir konu, üstelik ne renklerini ,ne desenini beğendim. İşçilikte de birşey yok diye düşündüm. Ama bir yandan da kendimi resmi incelerken buldum.İçimde çoktandır sesi soluğu çıkmayan İlham Amca'yla Esin Hanım'ın kıkırdaşmalarını duydum. Demek ki, ne demekmiş? Ukalâlık yapmamak lazımmış. Herşey, her an, insana farklı pencereler açabilirmiş.




Bir kaç tavus kuşu resmi daha baktım. Şu iki resmi uzun uzun seyrettim.





Bu çizimi yaptım.











Formu hoşuma gitti. Biraz renklendireyim dedim. Güzelim resim kağıtlarım dururken, sen tut A4 dosya kağıdına çiz. Ne bu telaş? Elinden kaçıran mı var? Al dolaptan kağıdını ona çiz. Olmaz, o an önümde ne varsa, o kullanılacak. Tuvalet kağıdı bile olabilir. Eee çok beğenirsen ne olacak? Bu kağıda resim yapıp duvara asamazsın ki. Yazık değil mi emeğine? Tam kuyruk boyuyordum ki düşüncelerimi duydum, o noktada kalemi bırakıverdim.



Ama aklım çizimde kaldı. Bir kahve, birkaç sigara içtim. Polimer kil hep aklımda ama, zor bir iş olur. Yapabilir miyim bilemiyorum. Hayalimde çok güzel bir şey canlanıp da, hayata geçmiş hali iyi olmayınca pek bozuluyorum. Hadi kuşu yaptım diyelim, bu renkler zor renkler, arka planı ne yapacağım?
Ay bana ne oldu böyle? Ben alışkın değilim öyle önceden plan proje yapayım, sonra kile dökeyim. Otururum başına, gözüme hoş gelen rengi alır, karıştırır, keser biçer birşeyler çıkarırım. Yani aslında ben yapmam, ellerim, gözlerim ve keyfim yapar.
Sıkıldım. Sevmem böyle ruh hallerini. Çeneme vurdu (yani parmaklarıma). Bu ne böyle dır dır dır.


Fimoları aldım elime, karıştırıp gövde için uygun renkleri oluşturdum. Bir de hafif yeşilimsi altın rengi var ama, bu resmi çekerken nereye gitmiş bilmiyorum.










Gövdedeki desen ve kuyruk için bir cane lazım. Bir zamanlar internette bir yerlerde yapılışını bulmuştum. Sık kullanılanlara atmışım ne iyi. İlginizi çekerse adresi burada. Renklerde ve tekniğin son bölümlerinde bazı değişiklikler yaptım, iyi yapmışım. Benimki daha düzgün oldu.











Gövde için, hurda kilden bir zemin hazırladım. Bunun ince olmasını istedim. Ama bu şaşırtıcı şekilde zor oldu. Sebebi hava. Çok sıcak. Kil kendini bırakıveriyor. Kullandığım marka Fimo. Diğerlerinden daha sert. Bir de Cernit filan olsaydı ne yapardım.  Uzun renkli şeritleri kesmek için desen blokunu buzdolabında beklettim :)



Bunlar da hazır.
Veee arkası yarın :)

17 yorum:

  1. Oyyyy... Şahane oluyoor:))) Çok zarif bir desen:))

    YanıtlaSil
  2. Harika olacak belli.Resmini de çok güzel çizmişsiniz..Bu arada"ellerim yapar, ben bakarım" tabiriniz çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel şey bu polimer kil... Ellerinde ne güzel şekilleniyor, bayıldım:)
    Ama kesinlikle benim harcım değil, yanılmıyorsam zaman ve en önemlisi sabır istiyor... Ben böyle yaptıklarını seyredeyim daha iyi :)

    YanıtlaSil
  4. renleri nasıl bulmuşsun, bir çırpıda okudum yazıyı ve devamını görmek istiyorum!

    YanıtlaSil
  5. Nedret'cim, Nazan'cım, teşekkür ederim. Çizim iyi de, sonucundan korkuyorum. Üstelik daha uygulayacağım tekniğe de karar veremedim, odadan kaçtım. Gidip gelip bir killere bakıyorum, bir çizime. Tam "hah şöyle yapayım" derken başka birşey geliyor aklıma. Doğum sancısı gibi. Aslında seviyorum galiba bu duyguyu... da sonuç ne olacak ben de merak ediyorum.
    Banu'cum, "benim harcım değil" deme. Hele senin gibi becerikli biri. Malzeme uslu. Ama evet, bazı işler bir hayli sabır gerektiriyor.

    YanıtlaSil
  6. muhteşem muhhhhteşem olacak eminim başlangıçta böyle hoş görünüyorsa bitmiş hali kesinlikle muhteşem olur :)

    YanıtlaSil
  7. Noblesse'ciğim, sevgili uzmanamatör, teşekkürler, ama ne olur fazla gaz vermeyin :)

    YanıtlaSil
  8. Of offf bu defa izinden yürüyemeyeceğim kesin daha elim bile deymedi üstelik şu malzemeye. Böyle kıvrandıkça gözüm daha da korktu. Banucamın yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Çabuk bitirrr çok merak ediyorum. Kolay gelsin sular gibi aksın inşallah

    YanıtlaSil
  9. Muhteşemmmmm... Nasıl bir sabırdır bu.. Hem ne kadar güzel bir çizgin var. Bu da ayrı bir yetenek. Sonunu sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Of off çok güzel olacak çabuk bitir Nihaaalcim.Merak ederiz biz.O tüy nasıl güzel bir şey ki ışığa tutunca başak renkler biraz karanlıkta başka renkler ortaya çıkıyor.Mucize gibi.Benimde yaptığım tavuskuşlu aynam var hep karşımda duruyor :)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Fiamma, Sevgili Gülsüm Hanım,Sevgili Nurhan Hanım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Güliz Bulut Hanım bu yayına yorum yapmak istemiş. Meşhuuur explorer sorunu yüzünden yazamamış. Mail atmış. Zahmetlerine teşekkür ederek yorumunu copy-paste yaptım.

    Güliz Bulut dedi ki:

    "Nihal hanim merhaba,

    Son yaziniza asagidaki yorumumu hazirlamistim ama maalesef yorumu
    gonder dedigim an blogger giris sayfasina yonlendiriyor. Hala
    düzelmedi. Yine de sizinle paylasmadan yapamadim. :))

    " Bu deseni cok severim ve inanir misiniz gecen haftalarda aklima
    gelmis, ileride yapabilirim diye not almistim. Yazida "yapabilir miyim
    bilmiyorum" yazdiginiz kisimda "Nihal hanim bunu çok güzel yapar. Bir
    yorumla belirteyim." derken baslamissiniz bile. Renk secimine ve
    gecislere bayildim. Merakla bekliyorum bitmis halini. Elinize
    saglik... "

    Ilhamli gunler dilerim. :)) "

    Ben:

    Sevgili Güliz Hanım,

    Bu kadar uğraşıp, zahmetlere girip yazmışsınız. Çok teşekkür ederim. Hem yorumunuza hem çabanıza.

    Bu sorunu hepimiz yaşıyoruz. Ben çareyi sorun yaşadığım blogları Google Chrome'den girmekte buldum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. gelip gidip bakıyorum sonucu merakla bekliyorum, çok güzel olacak eminim, sabırsızmıyım ne?

    YanıtlaSil
  14. Valla ben de sabırsızlanıyorum ama bu iş öyle hemen biteceğe benzemiyor.
    Nasıl yapsan faslını aştım, başladım, ama bu sefer de hava muhalefetinden bıraktım. Çok sıcak. Kil bırakıveriyor kendini. İstediğim dokuyu oluşturamıyorum. Ellerime yapışıp kalıyor. Gece deneyeceğim.
    Bu arada, Sevgili Sevda, ismini bugünkü postunda, Nazan Hanım'ın yorumu sayesinde yeni öğrendim :)

    YanıtlaSil
  15. Evet ya... Ben çok daha basit bir şey yapıp kil şeritler kesmeyi istedim. Ellerime nasıl da yapışıyordu. Çileden çıkmıştım. Üstelik gece çalışmıştım. Bir daha fimoyu elime almaya ne zaman cesaret ederim bilmiyorum. İnşallah sen istediğin sonucu elde edebilirsin. Ama herşeye rağmen ortaya çok güzel bir şey çıkacağından eminim.

    YanıtlaSil
  16. kuyruk tüyleri telle mi birleşecek? Ama bugün biter diye beklemiştim:((

    YanıtlaSil
  17. Ah Nedret'cim, gündüz sıcaktan yapamadım. Şimdi biraz serinler gibi oldu masaya şu an oturdum.
    Kuyruk tüylerini önce telle birleştireyim dedim, ama şimdi başka fikirler de uçuşmaya başladı. Bilemiyorum.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?