AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

21 Temmuz 2011 Perşembe

TAVUS KUŞU Bölüm:3 Benim kuş yavruladı :)

Dün gece hava gündüze oranla, biraz serin taklidi yapınca, hemen masama koştum. Tüm camlar açık, koca vantilatör tepemde, biraz çalışayım dedim. Dün yaptığım tüyleri beğenmemiştim. Yönleri ters olursa daha iyi olacak gibi geldi. Onları söktüm. Kenarları içe bakacak şekilde yerleştirmeye karar verdim. Bu diğerinden daha zor oluyor. Hele böyle sıvıya beş var killerle. Anladım ki, bu gün olacak iş değil. Bu kadar yaptım, bıraktım. Bunun ebadı büyük, arka planı yaparken sorun yaşayacağım. Çünki makinenin ebadı, buna uygun büyüklükte bir arka plan açmama imkan verecek kadar büyük değil. Bu makarna makineleri standart mıdır, daha büyükleri yok mudur acaba?


Neyse, bir de küçüğünü yaptım. O biraz daha farklı olacak. Aslında ilk çizime daha uygun. O büyüğün bitmesini bekleyecek.




Saat 2 oldu. Sabaha devam ederim deyip yattım. Niyetim öğleden sonra güneşi odama gelene kadar çalışmak. Ama harika birşey oldu. Öğleden sonra da güneş gelmedi. Hava bulutlu. Bir rüzgar, püfür püfür. Oh dünya varmış. Şimdi artık delinin pösteki sayması gibi tüyleri yerleştirebilirim.










 Bu işlem küçük molalarla, akşamüstüne kadar sürdü. Sırtım ağrımış, farkında değilim. 










Fakat, baş tüylerini yerleştirirken, benim keçiler iplerini fena halde zorlamaya başlamışlardı. Topluiğne başı kadar minik toplar yapıp, bunları tüy formuna sokmak ve sonra yerleştirmek içime fenalıklar getirdi. Şimdilik iyi gidiyor.

27 yorum:

  1. Ama MUHTEŞEM oluyoooor:)

    YanıtlaSil
  2. Ha gayret arkadaşım. Bu muhteşem oluyor. Çizim nefis, işçilik mükemmel. Pide ve lahmacuncularda büyüğü var hamur açma makinesinin:)))
    Buranın meşhur bir Kırçiçeği Restoranı var orada gördüm. Yakından incelemedim. Bir daha gidersek iyice inceliyeyim. Kalınlığını kaç mm açıyor bakayım.

    YanıtlaSil
  3. Sağol Banu'cum

    Teşekkürler Nedret'cim
    Zahmet olmazsa bir bak bakalım makineye, bundan sonraki işim fimodan kuşbaşılı pide :))

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle muhteşem oluyor, emeklerinize değecek, bak şimdi ben de merak ettim daha büyüğü varmı diye, bizim fabrikaya bir sorayım (endüstriyel mutfak cihazları üretiyorlarya, kuşbaşılı fimo ebadı var mı bakalım:))

    YanıtlaSil
  5. Müthiş gidiyor, offf havalar soğusun diye duaya çıkalım hep birlikte:)
    önce senin makinanın açabildiği kadar açıp(mesela 4 kare açıp) onları normal oklava ile birleştirsen olmuyor mu istediğin ebat. Bir de aklıma buz petleri geldi şu jelli olanlardan kullanmadığın veya yumuşayan hamuru onun üzerinde bekletsen. Dur beni biraz daha düşünüp geleyim:))

    YanıtlaSil
  6. Sağol Sevda'cım, o endüstriyel hamur açıcılar benim odaya şahane olur herhalde. Oda ya koyar dışarda çalışırım :)) Şaka bir yana zahmet olmazsa, sahiden sorar mısın, şöyle ev tipi 50 cm civarında açan birşeyler var mıdır diye?

    Fiamma'cığımi ne diyeyim ben sana benim için kafa patlatıyorsun. Bak gör yakında sende fimoya bulaşacaksın :)
    Ne yazık ki normal oklava kullanılamıyor. Yapışıyor. Akrilik ya da cam lazım. Belki uzun bir akrilik merdane yada çok düzgün bir şişe bulabilirim.

    Buraya kadar geldikten sonra asla peşini bırakmam. Ekler kenetler yine birşey uydururum :)

    YanıtlaSil
  7. KAfamı patlatıyorum yoksa abukluyor muyum bilemem ama nişasta sürsen biraz veya pudra yine yapışır mı oklavaya? Hay Allah evde malzeme olsa deneyeceğim biraz ama cahil cahil sormak düşüyor şimdilik bana.
    Plastik su borusu? metal boru? vardır elbet ikame bir madde:(

    YanıtlaSil
  8. Uff... Hayran oldum. Yani.. muhteşem desem az kalacak.. Harika filan.. I-ıh yetmeyecek... Nihal gerçekten muhteşem ötesi.. Nefesimi kesti inan. Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  9. Sağol Gülsüm'cüm, ama daha bitmedi.
    Arka plana başladım, ama inan parmaklarım, bileklerim ağrıyor. Sonunda bir çuval incir berbat bile olabilir.

    YanıtlaSil
  10. Henüz çok deneyimsiz olmama rağmen, sıcaklarda polimer kil ile çalışmanın ne demek olduğunu bilenlerdenim. Korkunu anlayabiliyorum. Ama bu işin üstesinden geleceğinden eminim. Tek bir tavuzkuşu tüyü bile nefes kesiyorsa tamamlandığında neler olur düşünemiyorum. Yazdıklarımda çok samimiyim. Asla iltifat ya da abartı değil. Sonucu sabırla bekliyorum. Yaptığın şey bir hobi olayını aştı ve bir sanat eseri oldu. Sakın pes etme... ki zaten bu saatten sonra sana dur deseler bile duramazsın . Değil mi? :)

    YanıtlaSil
  11. Gülsüm'cüm çok teşekkür ederim, yazdıkların beni gerçekten duygulandırdı. Bu blog sayesinde sen ve senin gibi arkadaşlar edindiğim için çok mutluyum. İnternetten arkadaşlık olur muymuş diyen dinozorlardandım, sayenizde bu düşüncemin yanlış olduğunu öğrendim. Birisi bir fikir soruyor, üç beş koldan cevap geliyor, herkes birbirini destekliyor. Ne güzel bir gurubun içine düştüm, çok şanslıyım.
    Hepinize tek tek teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. nihal hanım merhabalar yeni izleyicinizim... inanılmaz güzel olmuş ellerinize sağlık bakıyorum bakıyorum bidaha bakıyorum... sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Sevde,
    Hoşgeldiniz. Teşekkür ederim. Birazdan iade-i ziyarete geleceğim.

    YanıtlaSil
  14. .... dedim ama gelemedim, blog adresinizi ben mi bulamıyorum?

    YanıtlaSil
  15. Ya Nihal, dönüp dolaşıp bakıyorum. Biraz hangi aşamaya geldiğini görmek için, biraz da keyif almak için. Düşünüyorum da o pulları, bu sıcakta tek tek yapmak yerine sivri bir şeyle çizgi çizgi yapsaydın ya... Ben böyle diyorum ama o zaman sanat eseri olmazdı di mi? Hem sürrealist bir şey oluyor bu. Bir tarafı balığı hatırlatıyor, diğer tarafı tavus tüyü.. Baktıkça başka başka hayaller kuruyorum. Helal sana be arkadaşım.

    YanıtlaSil
  16. Yazdığım son yorumu okudum da .. yanlış anlamaya çok müsait bir dil kullanmışım. Bu yüzden açıklama yapmalıyım. Eserini eleştirmedim. Sadece çok yorulduğunu düşünüp daha kolay bir yol izleyebileceğini söylemek istedim. Hayır.. eğer daha az yorulacak olsan bu kadar muhteşem olmazdı. Beni anladın değil mi?

    YanıtlaSil
  17. Gülsüm'cüm,
    Bugün yarım günüm, küçük olanın arka planını yoğurmakla geçti. Fiamma güzel bir fikir vermişti arka plan rengi için, narçiçeği ve kum beji.
    Küçük olana narçiçeğine yakın bir renk yapmaya karar verdim. Bu standart bir renk değil. 4 - 5 renk karıştırdım, bazı killer kurumuş, yoğurmak pek zor oldu. Parmaklarım sızlıyor şu anda.
    Sonra baktım cimrilik edip az yapmışım. Biraz daha yaptım, o sırada aklıma renkte çok flu dalgalar yapmak geldi. Onun için biraz daha kil yoğurdum. Tamamı yaklaşık 3 paket kili yoğurmak, açmak pek zormuş.
    Bu sefer de pişirme ile ilgili bir sorunu farkettim. Böyle büyük ve düz olması gereken bir plakayı mutlaka iki cam veya seramik yüzey arasında pişirmek gerek. Aksi halde
    bazı kabarmalar olabilir. Kullandığım camlar fırına girecek büyüklükte değil. Yarın cam kestireceğim. Yani bugünlük paydos ettim mecburen.

    YanıtlaSil
  18. Kolay gelsin.. Dilerim bir daha küçük de olsa engellerle karşılaşmazsın. Fiammanın renk önerisini okumuş ve pek beğenmiştim. Şu killer.. Ah şu killer. Yoğurup homojen hale getirene kadar canımız çıkar, tam oldu deriz bu defa da iyice yumuşayıp yayılır. Zor bir çalışma. Sabrına hayran olmamak elde değil canım. Allah kolaylık versin. Neyseki iş tamamlanmadan cam kestirmek aklına geldi.Yoksa pişirme işi için cam bekleyecektin.

    YanıtlaSil
  19. Yok canım, hiç yanlış anlaşılacak birşey yok. Güldüm okurken, yazarken senin de güldüğünü tahmin ettim. Çok ince ve zarifsin.
    Ayrıca samimiyetle söylüyorum ki, eleştiri çok önemli benim için, eleştiriler tavsiyeler ne güzel pencereler açıyor, ne farklı manzaralar görebiliyor insan.

    YanıtlaSil
  20. Nihal...!!! Nerelerdesin. Yaptıklarını değil, seni merak ettim. Çok ara verdin bloga. Her şey yolunda mı?

    YanıtlaSil
  21. Ben de merak ettim, her şey yolundadır umarım.

    YanıtlaSil
  22. Fiamma'cığım ilgine teşekkür ederim. Sağolun Gülsüm Hanım'da merak etmiş, cevabımı yazdım, ama hata verdi.
    Doğrusunu isterseniz bu aralar keyifsizim. Geçecek tabii.
    O yüzden canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Arada bir kafa dağıtmak için facebook'taki aptal oyunlardan oynuyorum. Yorum yazan arkadaşlara da baştan savma cevap vererek saygısızlık yapmak yerine biraz geç yazayım, doğru dürüst yazayım diyorum.
    Ama ilginiz beni çok mutlu etti, çok yaşayın.

    YanıtlaSil
  23. Muhteşem oluyormuş ya ellerinize sabrınıza sağlık süppersiniz :)

    YanıtlaSil
  24. Ne kadarda emek isteyen incelikli bir iş olmuş. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    Bunuda 100 kat vernikle mi vernikledin acaba?

    Benim sır vernik maceram tam bir fiyasko oldu.

    100 kat vernikte aldım. Uygulamak istediğim fanus büyük olduğu için tedirginim. :)

    YanıtlaSil
  25. Duvar süslerinin hiç birini verniklemedim. Sevgili Nedret (Zarifçe) ve Sevgili Duru (Kapkara Camdan Kelebek'nun önerdikleri vernikler var. Onları deneyeceğim.

    Ne oldu da sıkıntı oldu sır vernikte?
    Resini 10 bekletip hafif katılaşmasını beklesen ve sonra üzerine eldivenli elle sıvasan, iz kalan yerlerin üzerinden alev geçirsen nasıl olur acaba diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  26. Renklerine hayran oldum, bu kadar gerçeksi ve uyumlu olur. Ellerine sağlık. Ayrıca kampanyaya göstermiş olduğunuz destek içinde teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  27. Emek ve hayal gücünün sevgiyle yapilan her isteki uyumunun mükemmel bir yansimasi olmus bu calisma. Hayal gücünüz daim olsun.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?