AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

19 Şubat 2012 Pazar

KARDEŞCİĞİMLE NELER YAPTIK

Çok güzel iki hafta geçirdim. Kardeşciğim buradaydı.
Bir nişan, bir hasta ziyareti, iki Tahtakale - Eminönü seferi, Kapalıçarşı, Tavukpazarı, arada bilmediğimiz yerlerin keşfi, bir Kadıköy - Mühürdar gezisi. Her gittiğimiz yerde, hobiciler, boncukçular, alet edevatçılar, yüncüler teker teker gezildi, incelendi. Bir nalbur ve bir demirci dumura uğratıldı :) Zülalin bir örgü projesi için gerekli aleti bulamayınca kendimiz yapmaya karar verdik. Nalburdan PVC boru aldık. Tabii boy boy onlar, çeşitli amaçlar için farklı şeyler var. Biz gidip, "şöyle bir karış çapında bir PVC boru lazım" deyince, adam "ne yapmak için" diye sordu. Öyle ya, iki kadının PVC boruyla ne işi ola ki? Biz gıcık gıcık "örgü için" deyince adamın suratsız suratının aldığı şekli görmeniz lazımdı. Borunun dilim dilim kesilmesi lazım, yapar mısınız dedik, demircide kestirebileceğimizi öğrendik. Bulduk bir demirci, "bunu bize şöyle 2 parmak genişliğinde dilimler misin" dedik, ay  o da sordu ne yapacaksınız diye, yine bir tuhaf bakış :)
Hava şatlarının izin verdiğince kendimizi sokaklara attık. Nisan Mayıs gibi de şöyle sağlam bir kültürel gezi programı yapmaya karar verdik. 
Bol kikirdemeli geceler de en çok Uku'nun işine geldi, kendine istediğinden âlâ yeni bir köle buldu. .Zülal geçen gelişlerinde 1-2 gün kalabildiği için kıymetini yeni anladı, resmen bizi bırakıp Zül'e talimat verdi gel masajımı yap diye :))
Eh tabii ellerimiz de boş durmadı. Zül çok güzel iki yüzük tasarladı başlangıç olarak. Devamını da yapacak. Denemek için benim Emeksensin ve Etsy'deki Nivva'lara koyacağız. Bu yüzükler deri, gerçek kristal boncuklar, kum boncuklar, doğal taş boncuklarla yapıldı. Kendisi için benim kıvrımlı seri kolyelerin miniklerinden istedi küpe yapmak için. Yaptık. Onu Ankara'ya dönünce tamamlayacak, resimlerini gönderecek. Bir de internette daha önce gördüğümüz tığ işi ev botlarından yaptık. Etsy'deki bu resimleri örnek aldık. Araya sakallı ip ekleyince, sonuç çok komik ve sevimli oldu.










32 yorum:

  1. Ayyy bende gıcık olurum böyle sorduklarında..Cevap verdiğindede bu olmaz felan diyenlerde oluyor ama aldırış etmiyorum..sana ne neyapılacaksa yapılacak işte :)))
    Çalışmalar çok güzel ellerinize sağlık..bayıldım..
    örgü projeyi merak ettim onunda fotoğrafını eklermisiiiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi bazen gerçekten yardımcı olmak isteyen de çıkıyor ama .. :)
      Örgü projeyi Zül'e sormak lazım :)

      Sil
    2. Tabiki sahibesi izin verirse :))

      Sil
    3. Verir bence, ama üşenip resim çekmezse bilemem :) (Böyle yazıp gaza getiriyorum aklımca) :)))

      Sil
  2. çok güzeller.. örgü de yüzük de mükemmel ellerinze sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Emine Hanım. Zül'e de ileteceğim.

      Sil
  3. Ay iki kardeş düşünemiyorum sizi adamdan pvc boru isterken :))). Adama da hak vermek lazım, neye uğradığını şaşırmıştır :)))
    Yüzük bi harika, ama sakallı çorap beni bayağı güldürdü. Kardeşinde sen de zevklisiniz vesselam, ikinizi de öpüyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm'le senin maceralarını okurken imreniyordum, işte ben de yazdııım :D
      Teşekkür ederiz. Ben de öptüm. Zül'cüğüme söyleyeyim O'da öpsün :)

      Belin nasıl, iyileştin mi?

      Sil
  4. Ellerinize sağlık.Çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
  5. Kardeşinin de senin de ellerinize sağlık hepsi çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  6. so beautiful I love it!
    Greetings Baukje

    YanıtlaSil
  7. Şimdiiii.... Borularla örgü işini çooook merak ettim, çabuk yayınla, bu biiir...
    Ev botun çok şık olmuş bu ikiiiii....
    Bir mahsuru yoksa sayfanın fonunu siyahtan başka renge çevirir misiiiin, gözlerim bi tuhaf oluyor okurken, bu da üüüç :))))
    Haaa, bi de öptüm seni, bu da döööört :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dörtten başlayabilir miyim? Aldım kabul ettim:) Benzerini gönderdim.
      Üç: YArın bakayım, ama ya yazılar görünmezse napıciim?
      İki: Bot kardeşciğimin. Beraber ördük.
      Bir: Keh keh keh, işte böyle hilelerle takip ettiriyorum kendimi :)))
      Ama o proje Zül'ün. O anlatır belki :)))
      Eeee kardeşciğimin yüzükleri?? Takı sevmezsin sen ama.

      Sil
  8. Kardeşinizle verimli iki hafta geçirmişsiniz:) Yüzükler çok zarif olmuş. Ev botunu da pek beğendim. Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Ayşım Hanım. Zülal bugün Ankara'ya döndü, yorgundur bakamamıştır. Yarın tutup kulağından buraya baktıracağım :)

      Sil
  9. Ay onları atlamışım, beeeeş yüzük şık bir tasarım olmuş, her nekadar anlamasam da :)) Kardeşciğinin ellerine sağlıııık :)

    YanıtlaSil
  10. :)botlara bayıldım:)çok şekerler.yüzüklerde öyle.ellerine sağlık kardeşinizin ve tabiki sizinde.en çokta keyifli zamanlarınıza sevindim.kızkardeş gibisi yok.benim en yakın dostum sırdaşım ablam ve kızkardeşim olduğundan böyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Alanay. Gerçekten de öyle. Zaten başka kardeşimiz de yok. İki tanecikiz :)

      Sil
  11. nice blog....i follow here.

    YanıtlaSil
  12. Ah kardeş olmanın dayanılmaz mutluluğu... Hele bir de kavuşmak.. Hele de kavuşup ortak bir şeyler üretmek... Ne güzel etmişsiniz. Ne hoş vakit geçirmişsiniz. Darısı benim başıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah herşey karışık, bak sen bu yorumu Dilek Hanımdan önce yazmışsın, ben sonra alıyorum. Olsuun geldi ya :) Darısı gerçekten başına. Ne kadar güzel oluyor.

      Sil
  13. Yarat yarat bitmiyor maşallah. Sırf siz değil kardeşinizde aynı genlerden maaşallah... Daha polimer kille yaptıklarınıza doyamadan yeni tatlar bırakıyorsunuz abla kardeş damağımızda . Bize de teşekkür etmek kalıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz teşekkür ederiz Dilek'ciğim.
      Zülal'de marifetin biri bin para. Resim yapar, heykel yapar, dans eder, tiyatro kostüm tasarımı yapar bazen oynar. Valla say say bitmez. 4X5 patiden fırsat bulsa neler neler yapacak.

      Sil
  14. Thank you Marcella.
    Saludos desde Estambul a España

    YanıtlaSil
  15. İnsanın böyle bir ablası olur, o ablanın böyle bir blogu olursa, böyle de arkadaşları olur, tabii. Herkese zarif ve destekleyici yorumları için teşekkürler, thanks, gracias... Sizlerin yapıtlarınızı görünce, yorumlarınız okumayı söktüğüm gün önlüğüme takılan kırmızı kurdeleyi hatırlattı.

    Çok merak edilen örgü projesine gelince: Aslında o denli merak edilecek birşey değil. Büyük olasılıkla daha önce internette görmüşsünüzdür; makara örgüsünün büyüğü gibi: LOOM KNITTING. Birkaç yıl önce hobi mağazalarında ithal ürünler arasında kasnağı bulunuyordu. Ama ne Ankara'da, ne İstanbul'da bulabildim/bulabildik. Biz de ablacığımla PVC borudan kendimiz yapmaya karar verdik. Fakat eminim, bitirdikten sonra yeniden ithal edilir, 2 ay sonra da yerlisini üretirler :) Kasnakları yapınca fotograflarını göndereceğim. Youtube'da bu konuyla ilgili 10-15 video mevcut. Çok çabuk üreyen ve tüp şekilli örgü yapmaya olanak tanıyan bir metot. Kim bilir sizler neler üretirsiniz artık?

    Herkese tasarım ve üretim sürecinde ilham perisi ordusunun eşlik etmesini diliyorum.

    Hoşça ve sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  16. Kardeşçiğin de senin gibi fışkırık desene? Baksana yüzüklere, muhteşem olmuş:)) Patiklere de bayıldım. İki kişi olunca daha gazlı ve çabuk oluyordur bu işler değil mi? Kız kardeşi olmak büyük şans:))
    Bak helee.. Önce yorumumu yazdımdı ki gözüm yukarı kaydı. Zulal Hanım, sizden de bir blog bekleriz artık. İki yüzükle tam çatlayamadık, adamakıllı çatlatın bizi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FIŞKIRIK. Ay öldüm gülmekten. Çok hoşuma gitti bu laf.
      Valla ben de söylüyorum bir blog aç diye.

      Sil
  17. Ay unuttum yazmayı, ben boruyu anladım. Tübülar örgü yapılacak. İp geçecek yerleri ateşle de yuvarlatın ki ip takılmasın.))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet. Hımmmm sen boruyu oyarak yap diyorsun, bu da iyi yolmuş. Biz başka bir yol düşünmüştük. Bunu okuyunca bakalım ne yapacak. Ben de bekliyorum.

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?