AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

4 Ağustos 2011 Perşembe

GELİNCİKLER - Videolu anlatım da yaptım :)

Tavus kuşu savaşlarında ortaya çıkan bir arka plan vardı ya, üzerine kırmızı çiçekler yapayım diyordum. Diyordum ama sonuçta ne yaparım kendim de bilemiyordum. Vallahi bu sefer tam dediğimi yaptım.
Önce hayal ettiğim çiçekler için desen bloku hazırladım, sonra yaprakları istediğim forma sokabilmek için alet aramaya başladım. Ucunda metal top olan kalem gibi aletler vardır bilirsiniz, uzun zamandır onlardan alayım diyorum, kısmet olmadı bir türlü. İşte tam da bu iş için lâzım. İyi de saat sabahın 3'ü. Nöbetçi eczane gibi, nöbetçi hobici neden yok?
İcatlar ihtiyaçtan doğarmış ya, işte öyle oldu. Öyle sevindim ki, bunu videolu anlatım haline getireyim, hem sevincimi paylaşayım, hem de ilgilenen krizzedelere faydalı olayım dedim :)
Çekim şahane değil ama, benim emekliye ayrılmak için yalvaran makinemle ancak bu kadar oldu. Maksat vatana millete faydalı olsun.







24 yorum:

  1. Süppeeerrrr... A.. annemin çiçek yapma aletleri nerede acaba? Isıtıp kullandığı şeylerdi onlar. Onların arasında ucu bilyeli, tahta saplı bir alet vardı. Demek ki o ütü kumaşa çukur şekil vermek içinmiş.
    Helal sana valla arkadaşım. Misketi ıslatıp kullanmak ne akıllıca. Paylaştığın için teşekkür ederim. Ben çok yararlanacağım bu bilgiden. Ayrıca tablo muhteşem. Ürettiklerini sergilemeyi düşünmeye başladın mı?

    YanıtlaSil
  2. Hârikasın Nihal'ciğim:)) Teknik süpermiş:)) Nasıl da itinalı yapıyorsun. Enfes bir pano olmuş:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Yine ve yine muhteşem olmuş, ellerinize sağlık ayrıca anlatımınız da çok güzel sizden feyz almamak mümkün değil

    YanıtlaSil
  4. Video faydalı olduysa çoook sevinirim.
    Beğenmenize de çok sevindim.
    Etsy'de hesap açtım, ama henüz yüklemeye başlamadım. Çünki nerdeyse tüm yaptıklarımın ufak tefek eksikleri var.
    Bir süre üretime ara verip o işle uğraşmam lazım. Öfff o kısım çok sıkıcı.

    YanıtlaSil
  5. Nihal.. Ben gerçek galerilerde gerçek sergiden sözediyorum. Böyle bir şey düşünmedin mi hiç? Bu tablolarlar o kadar güzel ve o kadar özel ki.. Sanırım insanlar, ürünleri yakından görseler çok etkileneceklerdir.

    YanıtlaSil
  6. Ooooffffff.... Nihaaal, bu ne yaaaa....Çoooook harika, ne diyeceğimi şaşırdım ama yaaa... Çok çok çok güzel, öptüm o parmakları, zevkli hatuuuuun :)

    YanıtlaSil
  7. Yapma Gülsüm'cüm.
    Şişirme beni, sen beni bilmiyorsun, hemen havaya giriveririm :)
    Haydi de ki galericiler beğendi, kim ne yapsın benim 4 tanecik panomu?
    Ah ama bak, kafamın hayal çarklarını çalıştırdın yine :)

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle amacım buydu. -Hayal çarklarını çalıştırmak-
    Doğruya doğru arkadaşım. Blogunda ki tüm çalışmalarını izliyorum. Hem bir kere değil, bir çok kere dönüp bakıyorum. Çalışmalarının hepsi profesyonel çizgiler taşıyor. Evet bunlar amatör ruh ile hazırlanmış ama profesyonelce çalışmalar ortaya çıkmış. Şimdilik sayısı az olabilir. Eğer sergilemeyi hedeflersen çok daha fazlasını da yapabilirsin. Elbette bu benim bakışım. Galeri sahipleri nasıl bakar bilemem. Onların gözlüklerini takmadım hiç :) Düşünmeye ve araştırmaya değeceğine inanıyorum. Ve tüm içtenliğimle söylüyorum. Yarattıkların uç noktalarda çok başarılı tasarımlar.
    Hayır arkadaşım, şişirmiyorum seni. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermeyi asla beceremem. Olmamışsa, "olmamış" derim. Ortalama bir şeyse "iyi olmuş" derim. Ama eğer "mükemmel" olduğunu söylemişsem buna kesinlikle inandığım için söylemişimdir. Ha.. Kışkırtırım seni. Çünkü daha fazlasını yapabilir ve dalında markalaşabilirsin. En azından ben buna inanıyorum. Ellerin dert görmesin, gönlüne, yüreğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. Banu'cum, çok teşekkürler. Biz hepimiz parmak kardeşiyiz :)

    Gülsüm'cüm, vallahi bitirdin beni. Haluk ayağıma ip bağladı kafam tavana vurmasın diye :)
    Şaka bir yana, mahcubiyetimi gizlemek için şımarıyorum böyle. Yazdıklarının samimi olduğu öyle belli ki. Çok teşekkür ederim, hep beğenine, hem yüreklendirmene.

    YanıtlaSil
  10. Çok zarif olmuş hatta zarif bile eksik kalıyor uak tefek eksikleri var diyorsunuz yaptıklarımın ama bence muhteşem olmuşlar bence satış yapmadan önce bir seri yapmalısınız ve bir prfesyonel fotoğrafçı da bütün çalışmalarınızı fotoğraflayıp size mini bir kitapçık yapmalı ki satınca sizdmuhteşem kopyaları kalsın.Sergi sergi sergiiii :))

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler sevgili Uzmanamatör.
    Fotoğraf konusunda çok haklısınız. En azından makinemi yenilemem gerekiyor. Allaaah sergiyi açtık da sattık bile. Çok yaşayın e mi?

    YanıtlaSil
  12. Yakın olsaydık özel fotoğrafçınız olmak isterdim seve seve sırgf şu güzellikleri yakından görmek için hiç bi ücret de istemezdim :)Hem belki siz yaparken ucundan bucağından bişiler bana da bulaşırı şu yeteneğin :)

    YanıtlaSil
  13. harikasınız.ellerinize sağlık.ğüzel bir formül bulmuşsunuz.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Çoook güzel bayıldım ellerine sağlık..Ben Mozilla Firefox yüklettim yorum atmak kolaylaştı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  15. Hani dün diyordum yaa kıvrım kıvrım boyutlu bir şeyler olsun işte bunlar onlardı, katmer katmer :) Çokk güzel olmuşlar iyi ki tavus kuşlarında bir fazla fon çalışmışsın. Her ne yaparsan yap ama arşivinde ilerde belki kitap haline getirebileceğin kaliteli bir çekimleri olsun Nihalciğim. Satıştan evvel bence bu konuyu hallet. Ellerine emeklerine sağlık diyorum yüreğine sağlık diyorum bakıp daha fazla hayal ediyorum.
    Sahi sen hiç bağbozumu veya üzüm çalışmış mıydın polimer kille? O video daki misket bana üzümü hatırlattı da:))

    YanıtlaSil
  16. Fiamma'cığım, seninle pencerelerimiz aynı yöne bakıyor galiba :)
    Ben de, yeşil sapları yaparken üzüme mi dönsem diye düşündüm ama, hem desen blokunu hazırlamıştım, hem de bu fonun üzerine uygun renkli üzüm canlandıramadım gözümde.
    Hiç bağbozumu görmedim ben, o yüzden hayalini pek kuramıyorum, fakat üzümlü ve fantastik ögeleri olan bir pano planı yapıyorum şimdilerde.
    Ve evet resim konusunu bir şekilde halletmeliyim.

    YanıtlaSil
  17. Ben teşekkür ederim Halime Hanım, işe yarsa ne mutlu bana.
    Sağolun Meral Hanımcığım. Ah alışkanlıklarımı değiştirmek ne zor geliyor bana. Isınamadım gitti şu firefox'a da chrome'a da.

    YanıtlaSil
  18. Bayıldım bu avuç tekniğine :) Sesinizi duymak ta hoş oldu :)Kıvrımlı serinizdeki güzel kolye ucunu niye yapamadığımı hadi itiraf edeyim :) Bakın siz ne kadar zarif çalışıyorsunuz,o yaprağın kıvrımlarını oluşturmak için.. Ben ne yaptım dersiniz, klimalı odada hamuru katur kutur ettirip, zooorla açmaya çalışıp, upuzuun tırnaklı parmaklarımla kenarları bir güzel yırttım :)) Harika birşey oluşturdunuz yine , alkışlıyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Serpil Hanım, inanın bu videoyu hazırlarken sizi andım. "Kıvrımlar için bu Serpil Hanım'ın işine yarar" diye düşündüm :)
    E artık bekliyorum bir resim. Haydi killerin başına :)

    YanıtlaSil
  20. Teşekkürler Nes. Bloguma hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  21. ne güzel bir çiçek!
    selamlar Baukje

    YanıtlaSil
  22. Merhabaaaa,bloğunuzda sizin gibi çok şeker:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynep HAnım. Hoş geldiniz.

      Sil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?