AZ LAF, ÇOK İŞ

Polimer kil ağırlıklı, pek çok şeyin resimlenmiş yapım aşamalarını bulabileceğiniz bir blog olmasına çalışıyorum.
Internet kullanmasını bilene, açık bir okul. Pek çok hobim var ve ben bu konuda oradan çok yararlanıyorum.
Bu blog aslında biraz da borç ödemek için. Ben epey yol aldım, şimdi yeni başlayanlara da ben faydalı olayım istedim. Deneyimli arkadaşlar da blogumu severlerse, onlarla da fikir alış-verişinde bulunmak, kadayıfın kaymağı olacak :)

28 Ağustos 2011 Pazar

GÜLSEM Mİ, AĞLASAM MI?

 Saat 02.30 suları. Uykum nihayet gelmeye başladı. Biraz daha oyalanayım da yatar yatmaz uyuyabileyim diye amaçsız bir Google / Görseller gezintisi yapıyorum... Birden uyku muyku kalmadı cin gibi oldum. Çünki şöyle bir resim gördüm.
O uzun, maceralı sürecin sonunda ortaya çıkan, özgün, kendi çapımda en başarılı işlerimden biri olan duvar süsü tavus kuşumun ikiz kardeşleri bana bakıyor.

Nasıl bir benzerlik bu? Vallahi şok oldum. Üstelik de ne kadar sevdim o çizimimi. Ben bir keçe yastıktan ilham almıştım hatırlarsanız. Bu resimlere bakınca adeta ben yapmamışım gibi. Ortadaki renkli figürle, sağdaki resmin sol alt köşesindekini alıp üst üste koy, al sana benim tavus kuşu. Söyleyecek söz bulamıyorum. Hani çalıntı resim olsa, git kavgasını ver, öyle bir durum da yok. Ya onlar benim için kötü şeyler düşünürse... Ne tuhaf bir duygu, ne kötü bir duygu. Canım sıkıldı fena halde.



9 yorum:

  1. gerçekten benzerlik inanılmaz, çalıntı değildir umarım.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Nihalciğim, uykunu ve keyfini kaçıracak bir konu değil benzetmen. Hatta ben benzetemedim. Bu tür kaygılar taşıma bence, doğadan bir obje seçtiğinde bu kaçınılmaz çünkü o objenin öne çıkarabileceğin özelliklerini senin gibi başkaları da düşünmüş olabilir yani hanginizin önce düşündüğü önemli değil benim görüşüme göre. Ben lale motifi çizdim hiç ön araştırma yapmadan ama sonra bir baktım ki benzer lale figürleri çokça yapılmış ve üzülmedim cünkü kullandığın materyal bile farklılık yeni bir bakıştır. kopyacılık ise apayrı bir şey sanırım.

    YanıtlaSil
  3. peki sonra ne yapmaya karar verdiniz,ben de roman okur gibi kaptırmıştım kendimi,eğer sizin yaptıklarınızı çaldılarsa ki muhtemel bu şeyler çok kötü.

    YanıtlaSil
  4. Oluyor bazen üzülme. İlk ben yaptım sanıyorum, bir bakıyorum ki Amerika çoktan keşfedilmiş:(

    YanıtlaSil
  5. Sizinki kesinlikle çoook daha güzel!

    YanıtlaSil
  6. Kimsenin benim yaptığımı çaldığını sanmıyorum. Ben de çalmadım. Yani bu yazıyı o duygularla yazmadım.
    ama çok özgün birşey yaptığımı sanıp da bu kadar benzerini görmek tuhaf bir duygu yarattı bende. Neyse bu da böyle bir durum deyip geçeceğim mecburen.
    Öyle ya tavus kuşunun formu belli, hayvancık dönüp şöyle bir kuyruğuna bakınca, herkesce beğenilen en zarif pozlarından veriyor. Herkesin de gözü var. İfade de benzeyince böyle olmuş işte.

    YanıtlaSil
  7. Tabiki benzicek tavus kuşunun tüyleri değişik nasıl olurki ama senin el emeğin var ve çok güzel bir çalışma bende yapabilsem keşke dedim boş ver kafana takma onlar senden ilham almışlardın bayramın kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  8. üzüldüğün şeye bak ayol,arkadaşlar ne güzel yazmışlar.ben de boş ver diyorum takma kafanı sen üretmeye bak.Elinden çıkan herşeyin özel ve güzel olduğu kadın:)

    YanıtlaSil
  9. Aa.. Hiç de bile. Senin yaptığın bambaşka. Tavus kuşu bu anacığım.. başka nasıl olur ki. Ayrıca senin tavus kuşun kilden. O emek o göz nuru kyaslanabilir mi bununla. Takmaaa...
    http://hertelden-everything.blogspot.com

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz. Bir merhaba demeden gitmezsiniz değil mi?